Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Charlize Theron Filmi

7 Ağustos 1975 doğumlu yetenekli oyuncu Charlize Theron, bugün 47 yaşına giriyor!

Güney Afrika doğumlu başarılı oyuncu, "Cani" filmindeki performansıyla 2003 yılında "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar Ödülü, Altın Küre Ödülü ve SAG Ödülü aldı. Theron'un 1995 yılında başladığı kamera önü oyunculuk kariyerindeki en iyi filmlere gelin birlikte göz atalım!

1. Cani

Orijinal İsmi: Monster

Süre: 109dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Patty Jenkins
Senarist: Patty Jenkins
Yapımı: 2003 - ABD

1989-1990 yılları arasında çok sayıda insanı öldürerek, dünyanın ilk kadın seri katili olarak ünlenen Aileen Wuornos'un gerçek hikayesi.Yakalandıktan sonra, 1992'de 7 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Wuornos'un öyküsü ABD ve dünya kamuoyunu epey meşgul etmişti. Aynı zamanda bir lezbiyen de olan ve hayat kadınlığı yapan Wuornos, kurbanlarını ilişkiye girdiği insanlar arasından seçiyordu. Dehşet verici kadın katilin kurbanlarını ormana götürüp sakladığı ortaya çıkmış, ancak benzer şekilde öldürdüğünden şüphe duyulan 2 kişinin daha cesedi bulunamamıştı. Wuornos'un eski kadın aşığı mahkemede aleyhine tanıktık etmiş; avukatının sanığın çocukluğunda maruz kaldığı kötü muamele ve tacizi hafifletici neden olarak öne sürmesi jüriyi ikna etmemiş ve 2003'te gerçekleşen idamına karar verilmişti.

2. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Mad Max serisi, 3. filmden tam 30 yıl sonra tekrar sinemalara dönüyor. Tam bir görsel şölen sunan filmde Mel Gibson'la özdeşleşmiş Max Rockatansky karakterini Tom Hardy canlandırıyor.

3. Denemeye Değer

Orijinal İsmi: Long Shot

Süre: 125dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jonathan Levine
Senarist: Dan Sterling , Liz Hannah
Yapımı: 2019 - ABD

Fred Flarsky (Seth Rogen) yetenekli ve özgür ruhlu bir gazetecidir. Charlotte Field (Charlize Theron) ise çok etkileyici ,zeki, sofistike ve başarılı bir kadındır. Yetenekli ve güçlü karaktere sahip bir diplomat olan Charlotte, başkanlık hedefini gerçekleştirmeye çok yakındır. Bu ikilinin, tek ortak noktası ise Charlotte’nin, Fred’in bebek bakıcılığını yapmış olması ve onun ilk aşkı olmasıdır. Fred beklenmedik bir şekilde, Charlotte ile yeniden bağlantı kurduğunda, onu etkilemeyi başarıyor ! Charlotte, başkanlık için hazırlanma yolunda, konuşmalarını yazması için Fred’i de ekibine alıyor. Bu gösterişli hayata çok da hazır olmayan Fred ve Charlotte’un aşkı kıvılcımlanmaya başlıyor.

4. Tek Başına

Orijinal İsmi: North Country

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Niki Caro
Yapımı: 2005 - ABD

Tüm Dünyayı Sarsan ilk Cinsel Taciz Davası! Josey Aimes’in tek isteği, masasına yemek koyabilmesini ve çocuklarına iyi bakabilmesini sağlayacak iyi bir iştir. Ancak karşılaştığı şey tehdit, aşağılama, taciz, küçümseme ve saldırı olur. Son derece duygusuz olan patronu tüm bu yaşadıklarını bir erkek gibi karşılamasını beklemektedir. Ancak bunun yerine Josey yaşadıklarını bir insan gibi karşılar ve karşı savaş açar.

5. Tully

Orijinal İsmi: Tully

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2018 - ABD , Kanada

İki çocuğuna bakmakta zorluk çeken Marlo, planlanmamış üçüncü bir çocuğa hamile kalır. Oğlu Jonah, doktorların teşhis edemediği gelişimsel bir bozukluğa sahiptir. Marlo ve kocası Drew, Marlo'nun zengin kardeşi Craig'in evine akşam yemeğine gittiklerinde, Craig kardeşine yeni bebek hediyesi olarak yatılı bir dadı tutmayı teklif eder ancak Marlo bunu reddeder. Kısa süre sonra da Mia isimli kızını doğurur. Ancak bu doğum yüzünden bunalıma girer. Jonah'ın okul müdürü de çocuğun başka bir okula nakledilmesi gerektiğini söyleyince, kendisini iyice umutsuz hissederek yatılı dadının iletişim bilgilerini alır. Marlo yeni dadısı Tully tarafından ziyaret edilir. Aralarında ilk başta bir gariplik olmasına rağmen kısa sürede iki kadın sıkı dost olurlar. İki kadının arasındaki tuhaf ilişki, Drew'u da etkiler ve Drew'la Tully cinsel yönden yakınlaşır. Fakat olaylar kısa süre içinde çığrıından çıkmaya başlar ve Marlo, Tully'nin aslında sandığı kişi olmadığını öğrenir.

6. Tanrının Vadisinde

Orijinal İsmi: In The Valley Of Elah

Süre: 124dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç , Tarih
Yönetmen: Paul Haggis
Senarist: Paul Haggis , Mark Boal
Yapımı: 2007 - ABD

Örnek bir asker olan Mike Deerfield, görev için gittiği Irak'ta esrarengiz bir şekilde kaybolur. Eski bir savaş gazisi olan Mike'ın babası Hank oğlundan haber alamayınca araştırması için özel dedektif Emily Sanders ile anlaşır. Oğlunun kayboluşundaki gizemi aydınlatmak için soruşturmaya anne Joan'da katılacaktır.

7. Sarışın Bomba

Orijinal İsmi: Atomic Blonde

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: David Leitch
Senarist: Kurt Johnstad
Yapımı: 2017 - Almanya , ABD , İsveç , Macaristan

İngiliz gizli servisi MI6'in en yetenekli ajanlarından olan Lorraine Broughton (Charlize Theron), Soğuk Savaş'ın son günlerinde Berlin'e özel bir görev için tek başına gönderilir. Burada ona yardımcı olmak üzere görevlendirilmiş David Percival (James McAvoy) ile temasa geçer. Ancak böyle bir şehirde o günlerde kimseye güvenmek mümkün değildir ve Lorraine birçok tuzak ve ihanetten sağ çıkıp görevini tamamlamaya çalışacaktır. Atomic Blonde filmi, Antony Johnston'ın yazıp Sam Hart'ın çizdiği 2012 çıkışlı The Coldest City adlı çizgi romandan sinemaya uyarlandı.

8. The Old Guard

Orijinal İsmi: The Old Guard

Süre: 125dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Senarist: Greg Rucka
Yapımı: 2020 - ABD

Yıllardır paralı askerlik yapan, Andy komutası altındaki seçkin bir ekip kendileri gibi ölümsüz başka birinin olduğunu öğrenirler ve buldukları izin peşinden gitmeye karar verirler. Aynı zamanda kötü amaçlı bir organizasyon tarafından ölümsüzlüklerinin kanıtı olan belgeler ile karşılaşan ekip bu komployu çözmek için mücadele ederler.

9. Prometheus

Orijinal İsmi: Prometheus

Süre: 124dk
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Prometheus” ile yeni bir mitoloji yaratan Scott, insan ırkının dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor. Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürüklenen ekibin kökleri ararken buldukları, dünyanın sonunu getirebilecek bir şey oluyor. Bu durumda artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor.

10. İtalyan İşi

Orijinal İsmi: The Italian Job

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: F. Gary Gray
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere , Fransa , İtalya

Azılı bir suçlu olan Charlie Croker'ın önderliğinde bir suçlu çetesi, detaylı bir hazırlık sürecinden sonra, Los Angeles'ın tarihindeki en kötü trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece, yapacakları mücevher hırsızlığı için zaman kazanacaklardır. Planları, soygunu gerçekleştirdikten sonra, yaya kaldırımlarında sürebilecek kadar küçük olan Mini Cooper'larını kullanarak, trafik açılmadan önce kaçabilmektir.