2023 Sonbaharında Vizyona Girecek Filmler!

Sonbaharda vizyona girecek en yeni filmler bu listede!

2023 yılının ilk yarısını ve yaz aylarını bitirirken önümüzdeki mevsimde yepyeni filmler bizleri bekliyor! Yılın en büyük film tartışmalarından biri olan "Barbie" ve "Oppenheimer" karşılaştırmasını yaz aylarında bırakıp "Dolunay Katiller", "The Marvels" ve "Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı" gibi yeni yapımlarla tanışmaya hazır mısınız?

İşte sonbaharda heyecanla beklenen 10 film!

1. Dehşetin Yüzü 2

Orijinal İsmi: The Nun II

Süre: 110dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: Michael Chaves
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 8 Eylül 2023

1956 Fransa'sında bir rahip öldürülür ve kötülük kol gezer. Dünyaca çapında üne kavuşan film "Dehşetin Yüzü"nün (The Nun) devam filminde Rahibe Irene, İblis Rahibe Valak ile bir kez daha karşı karşıya gelir.

2. Cehennem Melekleri 4

Orijinal İsmi: The Expendables 4

Süre: 103dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Scott Waugh
Yapımı: 2023 - ABD , Bulgaristan , Fransa

Vizyona Giriş Tarihi: 22 Eylül 2023

Cehennem Melekleri, serinin bu filminde büyük bir özel orduyu komuta eden bir silah tüccarı ile karşı karşıya gelecekler.

3. Testere X

Orijinal İsmi: Saw X

Süre: 118dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Kevin Greutert
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 29 Eylül 2023

Ünlü korku serisi Testere'nin kronolojik olarak ilk filmiyle ikinci filmi arasında geçen olayları konu edinen yeni halkası Testere X, Jigsaw'un kendi yöntemleriyle bir intikamın peşine düşmesini anlatıyor.

4. Zavallılar

Orijinal İsmi: Poor Things

Süre: 142dk
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Senarist: Tony McNamara
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , İrlanda

Film bir Viktorya dönemi aşk, keşif ve bilimsel cesaret hikayesi olacak. "Poor Things", eksantrik ama parlak bir bilim adamı (Willem Dafoe) tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın (Emma Stone) inanılmaz hikayesini anlatıyor.

5. Exorcist: İnançlı

Orijinal İsmi: The Exorcist: Believer

Süre: 111dk
Tür: Korku
Yönetmen: David Gordon Green
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 13 Ekim 2023

Victor Fielding (Leslie Odom Jr.), 12 yıl önce hamile karısının Haiti’deki bir depremde ölümünden sonra kızı Angela’yı (Lidya Jewett) tek başına yetiştirmiştir. Ama Angela ve arkadaşı Katherine (Olivia Marcum), ormanda kaybolup üç gün sonra başlarına gelenleri hiç hatırlamayarak geri geldiklerinde bir dizi olay ortaya çıkarak Victor’u şeytanın en kötü haliyle yüzleşmeye zorlar. Victor, ümitsizlik ve dehşet içinde benzer bir olaya tanık olmuş, yaşayan tek kişiyi arar: Chris MacNeil’ı (Ellen Burstyn).

6. Dumb Money

Orijinal İsmi: Dumb Money

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Yönetmen: Craig Gillespie
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 20 Ekim 2023

Gerçek hikayelere dayanan "Dumb Money", Wall Street'in işleyişinin tersine dönmesini ve bir video oyunu mağazası olan GameStop'un dünyanın en rövaçta olan şirketi haline gelmesini konu alıyor.

7. Dolunay Katilleri

Orijinal İsmi: Killers of the Flower Moon

Süre: 206dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Eric Roth
Yapımı: 2022 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 20 Ekim 2023

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Osage kabilesinin üyeleri, 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve J. Edgar Hoover'ı içeren büyük bir F.B.I. soruşturmasının fitilini yakar.

8. The Marvels

Orijinal İsmi: The Marvels

Süre: 105dk
Yönetmen: Nia DaCosta
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 10 Kasım 2023

Carol Danvers'ın güçlerinin Kamala Khan ve Monica Rambeau'nun güçleriyle karışması onları evreni kurtarmak için birlikte çalışmaya zorlar. 2019'da vizyona giren "Captain Marvel" filminin devamı niteliğindedir.

9. Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Orijinal İsmi: The Ballad of Songbirds and Snakes

Süre: 157dk
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 17 Kasım 2023

Film, "Açlık Oyunları" serisinin öncesine odaklanacak. Coriolanus Snow'un (Tom Blyth) Panem'in zalim Başkanı olmadan yıllar önce, 18 yaşında olduğu döneme dönüyoruz. Genç Coriolanus yakışıklı ve çekicidir. Snow ailesi zor zamanlar geçirmiş olsa da Onuncu Açlık Oyunları için bir akıl hocası olarak seçildiğinde kaderinde bir değişiklik şansı görür, ancak yoksul 12. Mıntıka'dan haraç kızı Lucy Gray’e (Rachel Zegler) akıl hocalığı yapmakla görevlendirilince sevinci kursağında kalır.

10. Napolyon

Orijinal İsmi: Napoleon

Süre: 158dk
Tür: Romantik , Savaş , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: David Scarpa
Yapımı: 2023 - ABD

Vizyona Giriş Tarihi: 24 Kasım 2023

Film, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine ve imparatorluğa doğru hızlı, acımasız tırmanışına kişisel bir bakış sunuyor. Yapım ayrıca, karısı ve gerçek aşkı Josephine ilişkisini de mercek altına alıyor.