Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Jennifer Lawrence Filmi

Bugün 33 yaşına giren başarılı oyuncu Jennifer Lawrence'ın en iyi 10 filmini listeledik!

Henüz 21 yaşında "Gerçeğin Parçaları" (Winter's Bone) filmiyle Oscar'a aday gösterilen Jennifer Lawrence, bu performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Sonrasında da başarısına başarı katlayarak ilerleyen oyuncu, 3 Oscar adaylığı daha kazandı ve Umut Işığım" (Silver Linings Playbook) ile ödülü evine götürdü. Jenerasyonunun en gözde oyuncularından olmayı sürdüren Lawrence, bugün 33. yaşını kutluyor.

Biz de oyuncunun doğum günü şerefine en iyi 10 filmini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Gerçeğin Parçaları

Orijinal İsmi: Winter's Bone

Süre: 100dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Debra Granik
Yapımı: 2010 - ABD , Hollanda

Alabama'nın küçük bir kasabasında hayatını sürdürmeye çalışan 17 yaşındaki Ree Dolly, kendisinden yaşça küçük iki kardeşine ve hasta annelerine bakmak zorundadır. Ruhsal bir çöküntü içinde olan annesinin o hale gelmesinde uyuşturucu bağımlısı babasının rolü çok büyüktür. Methamphetamin bağımlısı olan babası onları terk etmiştir. Ama Ree onu bulmaya ve ailesini yeniden bir araya getirmeye karar verir.

2. Umut Işığım

Orijinal İsmi: Silver Linings Playbook

Süre: 122dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: David O. Russell
Yapımı: 2012 - ABD

Pat Solotano her zaman bardağın dolu tarafına bakan, “Her şeyde bir hayır vardır,” sözüne inanan bir adamdır. Karısı kendisini başka bir adam için terk ettikten sonra akıl hastanesinde kalan Pat, karısını geri kazanmaya ve hayatını yeniden düzene sokmaya kararlıdır. Moralinin bozulmasına asla izin vermemeye çalışan Pat anne babasının yanına taşınır ve kendisini karısının istediği türden bir adam olmaya çalışmaya adar. Ancak bu zor bir mücadeledir. Ta ki hayatı istediği gibi gitmeyen güzel bir genç kadın olan Tiffany ile tanışana kadar. Çift birlikte hayatlarını yönlendirmeye ve kendi kişiliklerine sadık kalmaya çalışacak, bu sure içerisinde benzersiz bir dostluğa, hatta aşka bir adım uzaklıkta olacaklardır.

3. Açlık Oyunları

Orijinal İsmi: The Hunger Games

Süre: 142dk
Yönetmen: Gary Ross
Yapımı: 2012 - ABD

Distopik bir zamanda geçen filmde "Açlık Oyunları", Panem'in on iki Bölgesinin her birinden rasgele iki gencin seçildiği ve bu gençlerin ölümüne dövüştüğü televizyonda yayınlanan bir yarışmadır. Bu seçmelerde Katniss Everdeen, gönüllü olarak küçük kız kardeşinin "Açlık Oyunları"ndaki yerini alır. 

4. Joy

Orijinal İsmi: Joy

Süre: 124dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: David O. Russell
Yapımı: 2015 - ABD

Tek başına 3 çocuğuyla ayakta kalmaya çalışan Joy Mangano'nun 4 kuşağa yayılan aile hikayesi filmde anlatılıyor. Aşk acısı, ticaret hayatının zorlukları ve maddi sıkıntılarla yüzleşen Joy, yine de ayağa kalkıp büyük işler başarmanın yollarını arayacaktır.

5. anne!

Orijinal İsmi: mother!

Süre: 121dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Darren Aronofsky
Senarist: Darren Aronofsky
Yapımı: 2017 - ABD

Şehir ve insanlardan uzakta, kendi halinde bir hayatı olan bir kadın ve eşinin sakin hayatı, eve gelip yerleşen gizemli bir çiftten sonra hiçbir şekilde eskisi gibi olmayacaktır.

6. Don't Look Up

Orijinal İsmi: Don't Look Up

Süre: 138dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2021 - ABD

İki astronom rotasından çıkan bir meteoru fark eder. Meteorun yeni rotası Dünya ile kesişmektedir ve bu çarğışma Dünya'daki canlı hayatını sonlandırabilir. Medyayı ve dünyanın geri kalanını kendilerine inandırmak için uğraşan bu ikili başarılı olabilecek midir?

7. Düzenbaz

Orijinal İsmi: American Hustle

Süre: 138dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: David O. Russell
Yapımı: 2013 - ABD

Dolandırıcı Irving Rosenfeld ve İngiliz ortağı Sydney Prosser çılgın FBI ajanı Richie DiMaso tarafından yakalanınca onun için çalışmak zorunda kalırlar. DiMaso ve FBI departmanını yöneten beyinler başka dolandırıcıları yakalamak için birlikte Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City’de düzenlenecek yüksek profilli kumarbazların katılacağı zekice bir oyun kurarlar. New York’un tehlikeli bölgelerinde geçen inanılmaz komik ve akla sığmayan gerçek bir operasyonun hikayesi.

8. X-Men: Birinci Sınıf

Orijinal İsmi: X-Men: First Class

Süre: 132dk
Yönetmen: Matthew Vaughn
Yapımı: 2011 - ABD

1960'larda geçen hikayede süper güçlere sahip mutantlar Charles Xavier ve Erik Lensherr, kendileri gibi başkalarını bulmak için birlikte çalışmaya karar verir.

9. Uzay Yolcuları

Orijinal İsmi: Passengers

Süre: 116dk
Yönetmen: Morten Tyldum
Senarist: Jon Spaihts
Yapımı: 2016 - ABD

Avalon adlı uzay gemisi, Homestead II adında çok uzak bir koloniye 5000'den fazla kişiyi götürmek üzere, 120 yıl sürecek bir yolculuk yapmaktadır. Giden kişiler bu yolculuk sonunda sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmek için özel tasarlanmış "uyku kapsüllerinde" uyutulmaktadırlar. Ancak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle tamirci Jim Preston ve yazar Aurora Dunn'ın kapsülleri olması gerekenden önce açılır. Gemide bir başlarına kalan ikilinin önünde, hala 90 yıllık bir yol bulunmaktadır.

10. Aşk Ateşi

Orijinal İsmi: The Burning Plain

Süre: 111dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: Guillermo Arriaga
Senarist: Guillermo Arriaga
Yapımı: 2008 - ABD

Sylvia, hayatındaki her şeyi değiştiren kırılma noktasının peşinde, geçmişine doğru yoğun ve duygusal bir yolculuğa çıkan gizemli bir kadındır. Bir restoranda işletmeci olan Sylvia, içindeki ateşi, işindeki soğukkanlılığıyla maskelemektedir. Maria ise Meksika’da babası ve en yakın arkadaşıyla mutlu mesut bir hayat sürmektedir. Ancak trajik bir kaza her şeyi değiştirir. Mariana ve Santiago, New Mexico sınırındaki ebeveynlerinin ani ölümünden sonra beklenmedik bir şekilde aşık olurlar. Terk edilmiş bir karavanda, Gina ve Nick arasında yaşanan yasak aşkın fırtınası, Sylvia ve diğer karakterlerin hayatlarını bambaşka bir şekle sokar.