Hayatta Kalma Temalı En İyi 10 Film!

Kendinize hayatta kalma konusunda çok şey katabileceğiniz ve keyifle izleyeceğiniz en iyi filmleri sizler için derledik! 

Hayatta kalma filmleri, yaşam veya ölüm durumlarında yüksek riskler oluştururken birçok yoğun anı betimlerler. Yıllar boyunca farklı mekanlarda geçen birçok harika hayatta kalma filmi yapılmıştır. Matt Damon bize Mars gezegeninde nasıl etkili bir şekilde hayatta kalınabileceğini bile "The Martian" filminde gösterdi. Ne olursa olsun, doğa acımasız bir yer olabilir ve birçok yaşamı tehdit eden durum yaratabilir. Bu gerçekten dolayı, hayatta kalma filmleri bize birçok düşündürücü ve heyecan verici hikaye sunmuştur. 

İşte hayatta kalmak konusunda o durumu deneyimlemiş kadar olacağınız heyecan verici filmler!

İyi seyirler!

1. Yeni Hayat

Orijinal İsmi: Cast Away

Süre: 143dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 2000 - ABD

Chuck Noland, filmde hem kişisel hayatını hem de iş hayatını saatin tik-taklarına göre yaşayan bir FedEx sistem mühendisini canlandırıyor. Hırslı kişiliği yüzünden her şeyini kariyerine adamış olan Noland günlerini, maksimum kontrol sayesinde maksimum başarıyı getirecek şekilde önceden planlayarak yaşamaktadır. İşinde her şeyi halledebilen Chuck özel hayatında aynı derecede başarılı değildir çünkü işiyle ilgili sorumlulukları, uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Kelly'ye çok az zaman ayırmasına neden olmaktadır. Filmde Kelly'yi yine bir Oskar sahibi aktris Helen Hunt canlandırıyor. Fakat Chuck'ın bu manik varlığı, uzak bir adada yalnız kaldıktan - hayal edilebilecek en ıssız yere savrulduktan - sonra sona erecektir. Yaşam mücadelesi vermeye başladığı andan itibaren, günlük hayatın rahatlığından uzakta, ve hiç kimseyle konuşamayan Chuck hem fiziksel hem ruhsal açıdan bir değişime de başlamış olacaktır. Ve günlük hayatın boş işleri ve baskılarını çok uzaklarda bırakan Chuck'ın 'başarı' ya ve kendisine bakışı düşünebileceğinden çok daha fazla değişecektir.

2. 127 Saat

Orijinal İsmi: 127 Hours

Süre: 94dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Danny Boyle
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Fransa

Dağcı Aron Ralston'un başından geçenlerin gerçek hikayesi. Genç bir dağcı olan Aron, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca kolu kayaya sıkılmış, susuz ve aç kalan Aaron, arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini ve yolda kazadan tam önce karşılaştığı iki dağcı kızı hatırlamaktadır. 5 gün boyunca yaralı halde sıkışıp kalma hali ve içsel sorunlarıyla karşılaşmak zorunda kalan Aaron aynı zamanda cesareti ve kendisini metrelerce derinlikteki bu beladan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir. Hayatı için bir çeşit tuzağa dönüşen bu olayda Aron, soğukkanlı olması gereken şoke edici bir çözüm yolu bulur.

3. Toprak Altında

Orijinal İsmi: Buried

Süre: 94dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Rodrigo Cortés
Senarist: Chris Sparling
Yapımı: 2010 - ABD , Fransa , İspanya

Paul Conroy eski ahşap bir tabuta canlı canlı gömülmüş halde uyanır. Buraya onu kimin, neden koyduğunu bilemese de, kurtulmasına yardım edebilecek tek şey elindeki cep telefonudur. Zamana karşı verdiği bu savaşta en büyük düşmanları telefonun iyi çekmemesi, şarjının az kalması ve havasızlıktır. Buradan kurtulması için sadece 90 dakikası vardır.

4. Marslı

Orijinal İsmi: The Martian

Süre: 151dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.

5. Özgürlük Yolu

Orijinal İsmi: Into the Wild

Süre: 148dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Sean Penn
Senarist: Sean Penn
Yapımı: 2007 - ABD

Okulunun gözde öğrencisi Christopher McCandless, 1990 yılında mezun olduktan sonra biriktirdiği 24.000 doları bir vakfa bağışlar ve hayatının seyahatine çıkmaya hazırlanır. Orta gelirli bir ailenin oğlu olan Christopher'ın en büyük amacı Alaska'ya giderek oradaki vahşi doğayla iç içe yaşayabilmektir. Christopher çıktığı yolda hayatını değiştirecek birbirinden ilginç karakterle karşılaşacaktır.

6. Şafak Harekatı

Orijinal İsmi: Rescue Dawn

Süre: 120dk
Tür: Dram , Macera , Savaş
Yönetmen: Werner Herzog
Senarist: Werner Herzog
Yapımı: 2006 - ABD , Lüksemburg

Amerikan Hava Yolları'nda pilot olan Dieter Dengler, Vietnam Savaşı'nda bir uçuş sırasında vurularak düşürülür ve bir kampta esir olarak tutulur. Başka savaş esirlerinin de bulunduğu bu kamptan kaçmak için planlar yapan Dieter, her türlü tehlikeyi göze almıştır.

7. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

8. Diriliş

Orijinal İsmi: The Revenant

Süre: 157dk
Tür: Dram , Macera , Western
Yapımı: 2015 - ABD , Hong Kong , Kanada , Tayvan

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.

9. Yer Çekimi

Orijinal İsmi: Gravity

Süre: 91dk
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Filmde Bullock ilk uzay görevindeki zeki tıp mühendisi rolunü, George Clooney ise son görevine çıkan tecrübeli astronot Matt Kowalski rolünü canlandırıyor. Önceleri son derece sıradan görünen görevde hiç beklenmeyen bir felaketin başgöstermesiyle uzay gemisi harap olur. Stone ve Kowalski uzay boşluğunda tamamen yanlız kalmışlardır. Birbirlerinden başka hiç bir dayanakları kalmayan ikili uzayın derinliklerinde kaybolur. Derin sessizlik onlara Dünya ile bütün ilişkilerini kesildiğini ve kurtulma şanslarının kalmadığını söylerken, korkuları paniğe dönüşüp çok az kalan oksijenlerini de tüketir. Eve dönmenin tek yolu belki de uzayın derinliklerine inmek ve başka uzay istasyonlarına ulaşmaktır.

10. Gri Kurt

Orijinal İsmi: The Grey

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Joe Carnahan
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway, ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?