Yetişkinlere Hitap Eden 10 Muhteşem Komedi Filmi

Bu yetişkinlere hitap eden komedi filmlerini kaçırmayın!

Bazı filmleri ailenizle ve sevdiklerinizle izlemek için seçersiniz. Kimi film geceleri çocuğunuzun eğlenmesi için animasyonlar izlersiniz, kimileri ise sırf yanınızdaki insan için romantik film, korku filmi ya da aksiyon filmi. Fakat yetişkin komedi filmleri, kendiniz ve yalnızca kendiniz istediğinizde izleyebileceğiniz film türlerinden. Birbirinden komik ve kültleşmiş yetişkin komedi filmleri bu listede!

1. Zombieland

Orijinal İsmi: Zombieland

Süre: 88dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Ruben Fleischer
Yapımı: 2009 - ABD

Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor

2. Liseli Polisler

Orijinal İsmi: 21 Jump Street

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Chris Miller , Phil Lord
Yapımı: 2012 - ABD

Polis okulundan yeni mezun olan iki arkadaş, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak alınırlar. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçlarını izlemek, rapor etmek ve engellemekken,her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.

3. Kaza Kurşunu

Orijinal İsmi: Knocked Up

Süre: 129dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Judd Apatow
Senarist: Judd Apatow
Yapımı: 2007 - ABD

Allison Scott (Katherine Heigl) hayatını dolu dolu yaşayan 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Ancak aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı (Seth Rogen) sorumsuz ruhlu bir gençle yaşadığı bir gecelik ilişki istenmeyen hamilelik sonucunu getirince hayatı raydan çıkar. Bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalan Allison, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir. 

4. Üvey Kardeşler

Orijinal İsmi: Step Brothers

Süre: 98dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Yapımı: 2008 - ABD

Brennan Huff, 39 yaşında, ara sıra bir iş bulup çalışan ve annesiyle birlikte yaşayan bir adam. Dale Doback ise 40 yaşında, mütemadiyen işsiz ve babası ile birlikte yaşayan bir diğer adam. İkilinin anne ve babaları evlenip birlikte yaşamaya başlayınca, Brennan ve Dale de üvey kardeş olarak birlikte yaşamaya mecbur kalırlar. Birbirlerinden hiç hoşlanmayan bu iki kendini beğenmiş üvey kardeş arasındaki kıskançlık ve rekabet, birbirinden ilginç ve komik olayların yaşanmasına neden olur.

5. Sıkı Aynasızlar

Orijinal İsmi: Hot Fuzz

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , Fransa

Nicholas Angel (Simon Pegg), Londra’nın gelmiş geçmiş en başarılı polis memurudur. Diğer polis memuru arkadaşlarının her birinden yüzde 400 daha fazla tutuklama yaparak rekor kırmıştır. O kadar mükemmel bir polistir ki, diğer polislerin hepsi onun yanında görevini yapmıyormuş gibi kalır. Angel’ın üstleri bu duruma daha fazla seyirci kalamazlar. Diğer polislerin morali bozulmasın diye onu yeteneklerinin pek fazla işe yaramayacağı gözden ve gönülden uzakta bir yere tayin ederler. Yeni görev yeri, sakin ve suç işlemeyen insanların yaşadığı, yıllardır hiçbir polisiye olay belirtisi görülmeyen Sandford köyüdür. 

6. Ah Salak Kardeşim

Orijinal İsmi: Our Idiot Brother

Süre: 90dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jesse Peretz
Yapımı: 2011 - ABD

Ned saf, iyi niyetli ve bardağın dolu tarafına gören modern bir hippidir. Fakat günümüz dünyası Ned'e pahalıya mal olur. Polise pazarda gündüz vakti uyuşturucu satıp, hapse girer. Çıkınca ise 3 kız kardeşinden başka gidecek yeri yoktur. Evsiz kalan Ned, Miranda, Natalie ve Liz'in yaşam düzenlerini alt üst edecektir. 

7. Davetsiz Çapkınlar

Orijinal İsmi: Wedding Crashers

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: David Dobkin
Senarist: Bob Fisher , Steve Faber
Yapımı: 2005 - ABD

Düğün sahibi kim olursa olsun karizmatik ve çekici iki genç adam her düğünün gözde erkekleri olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan zevk alırlar. Amaçları her düğünden güzel bir kadınla birlikte ayrılmaktır. Fakat yılın sosyete düğününde işler değişecektir.

8. Ajan

Orijinal İsmi: Spy

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Paul Feig
Senarist: Paul Feig
Yapımı: 2015 - ABD

Susan Cooper, CIA'de masabaşı işi yapan bir analisttir. Başarılı operasyonların görünmeyen kahramanlarından biridir. Ancak önemli bir biyolojik silahla ilgili görevde partneri Bradley Fine ve İngiltere'den gelen Rick Ford deşifre olunca, bu zorlu ve tehlikeli görevi yerine getirmek için Cooper gönüllü olur. Hiç alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya kalan acemi ajan, dünyayı felaketten kurtarabilecek son isimdir.

9. Brittany Runs a Marathon

Orijinal İsmi: Brittany Runs a Marathon

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Paul Downs Colaizzo
Yapımı: 2019 - ABD

Film, Brittany'nin yaşadığı hayatı sorgulamasıyla başlıyor. Fazla kilolarıyla barışık olmayan, hayatının 20'li yaşlarının sonunda bir yere ilerlemeyi kestiğini düşünen Brittany, komşusunun etkisiyle hayatında daha pozitif değişiklikler yapmaya karar veriyor. Bunun ilk adımı olarak da bir koşu grubuna katılıyor. Hayatında yaptığı değişikliklerin iyi hissettirdiğini gören Brittany, New York Şehir Maratonu'nu koşmayı kendine hedef ediniyor. Fakat, bir anda büyük değişikliklere kalkışmak kolay bir süreç değil ve bunun sancılarını Brittany'de de görüyoruz. Bir gerçek hayat hikayesine dayanan bu film karakterlerin samimiyeti ve gerçekçiliğiyle sizi içine çekecek türden bir yapımdır.

10. Paul

Orijinal İsmi: Paul

Süre: 104dk
Yönetmen: Greg Mottola
Senarist: Simon Pegg , Nick Frost
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Film, Comic-Con'a katılmak için ABD'ye giden iki çizgi-roman fanatiğinin yol boyunca başından geçen komik maceraları anlatıyor.İkilinin yolculukları yolda karşılaştıkları Paul isimli uzaylı ile bambaşka bir hale bürünecektir.