Görsel Açıdan Büyüleyici 10 Film

Hayranlıkla gözlerinizi ekrandan alamayacağınız, görsel açıdan muhteşem 10 filmi sizler için derledik!

Bazen, bir filmi değerli kılan tek şey, hikaye olmadan bile görsel olarak güzel olmasıdır. Şimdiye kadar yapılmış en büyük filmlerin bazıları, renkli sinematografiye sahip ve izleyicilerde unutulmaz bir izlenim bırakan yaratıcı görsel tarzlara sahip olanlardır. En iyi sinematografiye sahip filmler, aslında onu bir amaç için kullananlardır; duygusal bir renk paletini harmanlayarak sergilenen hikayeyi yükseltir ve anlatı ile simbiyotik bir şekilde çalışır.

İşte izleyicilere daha önce aşina olmadıkları bir yapım tarzını tanıtan o filmler!

İyi seyirler!

1. Parlayan Hançerler

Orijinal İsmi: Shi mian mai fu

Süre: 119dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Yimou Zhang , Tony ChIng Su
Yapımı: 2004 - ABD , Çin , Hong Kong

859 yılında, Çin tarihinin en ihtişamlı imparatorluğu olan Tang hanedanlığının düşüş günleri konu alıyor.

2. Vanilla Sky

Orijinal İsmi: Vanilla Sky

Süre: 136dk
Yönetmen: Cameron Crowe
Yapımı: 2001 - ABD , İspanya

New York’lu David Aames paranın satın alabileceği her şeye sahip olan ve göz kamaştırıcı bir yaşamı olan genç bir yayıncıdır. Yakışıklıdır, zengindir, karizmatiktir. Kısacası dışarıdan bakan biri için mükemmel bir hayata sahiptir.Ancak David’in hayatı her ne kadar muhteşem görünürse görünsün, David’in görülemeyen ve onu bir hayli rahatsız eden problemleri de vardır. David doğum günü verdiği partide arkadaşı Brian ile birlikte gelen Sofia adlı bir kıza ilk görüşte vurulur ve aşık olur. Ancak David’in Sofia ile tanıştıktan kısa bir süre sonra yaptığı bir hata hem Sofia’yı kaybetmesine neden olur hem de her şey karmaşık bir hal alır. David bir yandan Sofia’ya tekrar ulaşmaya çalışırken bir yandan da zihinini kemiren bu karışıklığa bir çözüm bulmalıdır, ayrıca Davıd’in üstüne çok düşen sevgilisi Julie ile de uğraşması gerekmektedir.

3. Bulut Atlası

Orijinal İsmi: Cloud Atlas

Süre: 172dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 2012 - Almanya , ABD

1850’de Pasifik Okyanusu’nu geçmekte olan isteksiz bir gezgin, iki savaş arasında kalan Belçika’da yaşayan,  istikrarsız bir geçim kaynağı olan bir besteci, Vali Reagan’ın yönettiği California’da yaşayan yüce gönüllü bir gazeteci, yeraltı dünyasındaki alacaklılarından kaçan işe yaramaz bir yayıncı, ölüm hücresinde genetik olarak değiştirilmiş bir servis elemanı ve bilim ile medeniyetin çöküşüne tanık olan ve Pasifik Okyanusu’ndaki adaların birinde yaşayan Zachry. Cloud Atlas’ın anlatıcıları tarih koridorunda birbirlerinin sesinin yankısını duyuyorlar ve kaderleri bir şekilde mutlaka değişiyor. David Mitchell büyüleyici üçüncü romanında insanoğlunun tehlikeli güç arzusuna dair düşünme fırsatı sunmak adına dil, tür ve zaman sınırlarını tamamen kaldırıyor.

4. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Orijinal İsmi: Blade Runner 2049

Süre: 164dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Kanada

İlk filmin olaylarının üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K  insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

5. Komşum Totoro

Orijinal İsmi: Tonari no Totoro

Süre: 86dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 1988 - Japonya

Tedavi gören annelerinin yanına taşınan Mei ve Satsuki, orman ruhlarını görmeye başlar. Çok geçmeden Totoro ile tanışan iki kız kardeşin hayatı, günlük olaylar ve çeşitli orman ruhuyla birlikte değişik bir hal alır.

6. O Güzel Günler

Orijinal İsmi: Days Of Heaven

Süre: 94dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Terrence Malick
Senarist: Terrence Malick
Yapımı: 1978 - ABD

Ağır sanayi işçileri Bill ve Abby güneye doğru daha iyi bir iş bulmak için yola çıkarlar. Yanlarında manevi kardeşleri saydıkları Linda da bulunmaktadır. İki kardeş olduklarını söyleyen Bill ve Abby büyük bir çiftlikte mevsimlik işçi olarak çalışmaya başlarlar. Toprak sahibinin Abby'ye olan duygularının farkında olan ve onun ölümcül bir hastalığa sahip olduğunu şans eseri öğrenen Bill, zengin olmanın yolunu bulduğunu düşünür. Gerçekten de kardeş gibi davranarak çiftlikte kalan ve ardından toprak sahibi ile evlenen Abby, bir süre sonra Bill ve eşi arasında kalmaya başlar. Abby'ye aşık olan Bill ise gün geçtikçe bu evlilikten rahatsızlık duyacak ve olmadık işlere başvuracaktır.

7. Arabistanlı Lawrence

Orijinal İsmi: Lawrence Of Arabia

Süre: 227dk
Tür: Macera , Savaş , Tarih
Yönetmen: David Lean
Yapımı: 1962 - İngiltere

1. Dünya Savaşında Arap birliklerini Osmanlı İmparatorluğuna karşı organize eden savaş şairi T. E. Lawrence onların, gerilla savaşı olarak bilinen tarzda büyük başarı elde etmelerini sağlar. Gerçek bir hayat hikayesinden alınmış olan David Lean'in bu filmi 1962'de başta En İyi Film olmak üzere 7 dalda oscar kazandı.

8. Amelie

Orijinal İsmi: Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Süre: 122dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jean Pierre Jeunet
Yapımı: 2001 - Almanya , Fransa

Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir. Amelie aşık olmuştur.

9. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

Orijinal İsmi: Portrait de la jeune fille en feu

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Céline Sciamma
Senarist: Céline Sciamma
Yapımı: 2019 - Fransa

1760 yılında Fransa'da geçen film ressam Marianne'in hikayesine odaklanıyor. Marianne, Héloïse'in evlilik portresini çizmekle görevlendirilir. Héloïse, manastır hayatını terk etmiş bir genç kadındır ve Marianne onun portresini resmederken iki kadının arasında beklenmedik bir çekim oluşur.

10. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.