En İyi 10 Hint Filmi!

Keyifle izleyebileceğiniz en iyi Hint filmlerini sizler için derledik! 

Hindistan dışındaki birçok kişi, film endüstrisinin aslında Hollywood'dan daha büyük bir endüstri olduğunu bilmez. Hatta Hindistan'da iki farklı film endüstrisi bulunmaktadır. Bunlar Bollywood ve Tollywood'dur. Bollywood, ikisinin de en ünlüsü olup Hintliler arasında en popüler olanıdır. Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Hindi dilindeki bir sinemadır. Yaratıcıları kadar kültürel olarak ilgi çekici olan yüzlerce film üretmiştir. 

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi Hint filmleri! 

İyi seyirler! 

1. 3 Ahmak

Orijinal İsmi: 3 Idiots

Süre: 170dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Rajkumar Hirani
Yapımı: 2009 - Hindistan

Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

2. Cesur Yürek Gelini Alır

Orijinal İsmi: Dilwale Dulhania Le Jayenge

Süre: 190dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Aditya Chopra
Yapımı: 1995 - Hindistan

Raj Avrupa'da Simran ile tanıtığında ilk görüşte birbirlerine aşık olmadılar. Fakat Simran görücü usülü evlilik için Hindistan'a taşındığında gerçek bir aşkın başlayacağından haberleri yoktu.

3. Sholay

Orijinal İsmi: Sholay

Süre: 204dk
Tür: Aksiyon
Yönetmen: Ramesh Sippy
Senarist: Salim Khan , Javed Akhtar
Yapımı: 1975 - Hindistan

Emekli polis Thakur Baldev Singh küçük Ramgarh köyüne korku salan bir haydut çetesinin lideri olan Gabbar Singh’i yakalamak için Jaidev ve Veeru isimli iki mahkumla anlaşır. Gabbar Thakur’un tüm ailesini öldürür ve kollarını kestirir. Kendi başına intikam alamayan Thakur Baldev Singh Veeru ve Jaidev’i görevlendirir. İkili Gabbar Singh’i canlı yakalamayı ve onu Baldev Singh’e teslim etmeyi kabul eder. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Veeru yerli at arabası sürücüsü Basanti’ye aşık olur. Jai de Baldev Singh’in dul gelini Radha’dan hoşlanmaktadır. İşleri daha da kötüleştiren Gabbar’ın Jai ile Veeru’yu öldürmeye yemin edip Basanti’yi rehin alması olur. Ancak Jaidev ve Veeru o kadar zekidir ki hiçbir haydut onları yenemeyecektir.

4. Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Orijinal İsmi: Barfi!

Süre: 151dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Anurag Basu
Yapımı: 2012 - Hindistan

Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

5. Jaane Bhi Do Yaaro

Orijinal İsmi: Who Pays The Piper

Süre: 132dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Kundan Shah
Yapımı: 1983 - Hindistan

Kendi fotoğraf stüdyolarını açmaya çalışan iki arkdaşın başından geçen komik olayları anlatan bir film.

6. Her Çocuk Özeldir

Orijinal İsmi: Taare Zameen Par

Süre: 162dk
Tür: Dram
Yönetmen: Aamir Khan
Senarist: Amole Gupte
Yapımı: 2007 - Hindistan

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.  

7. Çocuklarım İçin

Orijinal İsmi: Mother İndia

Süre: 172dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mehboob Khan
Yapımı: 1957 - Hindistan

Bu melodramada, yoksulluk içinde bir kadın oğullarını birçok sınav ve zorlukla büyütür. Ancak yaşadığı zorluklara rağmen her zaman kendi ahlaki değerlerine sadık kalır.

8. Wasseypur Çeteleri: Bölüm 1

Orijinal İsmi: Gangs Of Wasseypur

Süre: 159dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Anurag Kashyap
Yapımı: 2012 - Hindistan

Bu eşsiz gangster destanı yetmiş yıllık bir süreyi kapsıyor ve Hindistan´da bir madenci kasabası olan Wasseypur´un hâkimiyetini ele geçirme hırsı peşinde, birbirlerine kan davası güden rakip ailelerin üç nesil süren hikâyesini anlatıyor. Bu ilk yarı, sömürge dönemi Hindistan´ın son zamanlarında başlıyor: İngiliz trenlerini yağmalayan Şahit Han, ardından sadece intikam için Ramadhir Singh´in kömür madeninde işçilik yapıyor. On yılın sonunda oğlu Serdar Han babasının onurunu kurtarmaya yemin edip Bollywood sinemasına kafayı takmış bir kasaba olan Wasseypur´un en korkulan adamı oluyor.

9. OMG Oh My God!

Orijinal İsmi: OMG Oh My God!

Süre: 129dk
Tür: Aile , Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Umesh Shukla
Yapımı: 2012 - Hindistan

Ateist bir dükkan sahibinin evi depremde yıkılıp sigorta şirketi "Tanrının sebep olduğu zararları ödemiyoruz." diyince o da tanrıyı mahkemeye verir sonra olaylar gelişir.

10. Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan'da

Orijinal İsmi: Lagaan: Once Upon a Time in India

Süre: 224dk
Tür: Dram , Macera , Romantik
Yönetmen: Ashutosh Gowariker
Senarist: Ashutosh Gowariker
Yapımı: 2001 - Hindistan

İngiliz sömürgesi altında yaşamak zorunda kalan insanların mücadelsesini anlatan filmin başrolünde Aamir Khan bulunuyor.