Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Will Smith Filmi

25 Eylül 1968 doğumlu yetenekli oyuncu Will Smith, bugün 55 yaşına giriyor!

Aynı zamanda yapımcı ve rapçi olan Will Smith, "Ali" ve "Umudunu Kaybetme" filmleriyle iki kere En İyi Aktör Oscar Ödülü'ne aday gösterildi. 2022 yılında ise "Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar" ile bu ödülü kucakladı. "Ben Efsaneyim" ve "Ben, Robot" filmleri ile iki başarılı edebi eserin gişe rekortmeni adaptasyonlarında oynadı.

Başarılı oyuncunun en beğendiğimiz 10 filmini aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Siyah Giyen Adamlar

Orijinal İsmi: Men in Black

Süre: 98dk
Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Yapımı: 1997 - ABD

Onlar evrenin en iyi gizlenen sırlarıdır. Yüksek bütçeler ayrılmış olmasına rağmen gayriresmi hükümet bürosu için çalışan 'K' (Tommy Lee Jones) ve 'J' (Will Smith), Siyah Giyen Adamlar'dır. Göç servisinden sorumlu bu ikili, yerküremize yabancı her şeyin düzenleyicisidirler. Gizlilik içinde çalışırlar ve siyah giyerler.

2. Ali

Orijinal İsmi: Ali

Süre: 157dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Mann
Yapımı: 2001 - ABD

O Cassius Clay olarak doğdu. 1960'lı yıllarda ringlerde fırtına gibi eserek, otoriteler tarafından gelmiş geçmiş en iyi boksör olarak nitelendirildi. Vietnam Savaşı'na gitmeyi red ettiği için elinden alınan şampiyonluğunu tekrar geri kazandı. Müslümanlığı seçerek Muhammed Ali adını aldı. Medyanın ve kadınların sevgilisi oldu.

3. Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar

Orijinal İsmi: King Richard

Süre: 138dk
Tür: Dram , Tarih
Senarist: Zach Baylin
Yapımı: 2021 - ABD

Zach Baylin tarafından kaleme alınan King Richard’da, hiç tenis geçmişi ve bilgisi olmayan Richard Williams’ın, kızlarının kariyerini adım adım nasıl planladığı anlatılacak. Richard Williams, kızları henüz 4 yaşındayken, onların kariyer planını 78 sayfalık bir dosya olarak hazırlamış, ardından da onlara tenis oynamayı öğretmiş. King Richard, bu çalışmalara ve çalışmaların sonucunda, Williams kardeşlerin nasıl efsane olduğuna ışık tutacak. Tenis efsanesi kız kardeşlerden, Serena Williams’ın 23, Venüs Williams’ın ise 7 Grand Slam Turnuva galibiyetiyle, tenis dünyasına altın harflerle isimlerini yazdırdıkları, görmezden gelinemeyecek bir gerçek.

4. Umudunu Kaybetme

Orijinal İsmi: The Pursuit of Happyness

Süre: 117dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gabriele Muccino
Senarist: Steve Conrad
Yapımı: 2006 - ABD

Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.

5. Aşk Doktoru

Orijinal İsmi: Hitch

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Andy Tennant
Senarist: Kevin Bisch
Yapımı: 2005 - ABD

Kendine göre imkansız bir aşka tutulmuş olan albert aşk acısı çekmektedir. Kendisi gibi yardıma muhtaç olup sorunlarını çözmüş kişilerden aldığı bir kart sayesinde dr.hitch ile tanışır. Hitch ile tanışmasından sonra hayatı değişecektir. Erkekler arasında bir efsane olan Dr. Hitch artık herkesin dilindedir. tabiki bu olay gazetelerinde ilgisini çekmiştir güzel gazeteci sara da bu olayı araştırmaya başlar. hitchi tanımaya başladıkça saranında fikirleri değişecek ve aralarında güzel bir aşk doğacaktır.

6. Kurtuluş Günü

Orijinal İsmi: Independence Day

Süre: 145dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 1996 - ABD

Bir günün ardından büyük şehirlerin bir çoğu uzaylılar tarafından yeryüzünden silinir. Hayatta kalanlar görece basit teknolojileri ve akıllarıyla ziyaretçileri durdurmazsa birkaç gün içerisinde insan ırkı yok olacaktır.

7. Aladdin

Orijinal İsmi: Aladdin

Süre: 127dk
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: John August , Guy Ritchie
Yapımı: 2019 - ABD

 Film, Agrabah pazarlarından yiyecek çalarak geçinmesine rağmen altın gibi bir kalbi olan Aladdin'in hayatını konu alıyor. Aladdin’in hayatı, Harikalar Mağarası'nda bulduğu sihirli lamba ve 3 dileğini gerçekleştirecek lamba cini ile tamamen değişir! 

8. Ben Efsaneyim

Orijinal İsmi: I Am Legend

Süre: 100dk
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2007 - ABD

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır. Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler.

9. Devlet Düşmanı

Orijinal İsmi: Enemy Of The State

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Tony Scott
Senarist: David Marconi
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Robert Dean, tesadüfen önemli bir siyasi cinayetin delilerini ele geçirir. Bir anda hükümete bağlı bir istihbarat servisinin hedefi haline gelen Dean için hayat kabus haline gelir.   Yüksek teknoloji ürünü haberalma cihazları ve tehlikeli ajanlar Dean'in peşine düşmüştür. Devletin sahip olduğu, insanları kolayca gözetleyebilmeyi sağlayan yüksek teknolojik imkanlar, ona neredeyse kaçacak nokta bırakmamıştır. Ama tüm bu imkansızlıklara rağmen Dean, hayatını, ailesini ve kariyerini kurtarmak zorundadır.  

10. Doğruyu Söyle

Orijinal İsmi: Concussion

Süre: 123dk
Tür: Dram
Yönetmen: Peter Landesman
Senarist: Peter Landesman
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Amerikan futbol oyuncularının tekrarlanan darbeler sonucunda yaşadıkları ciddi kafa yaralanmalarının yol açtığı CTE ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Bennet Omalu'nun (Will Smith) hikayesi anlatılıyor.