"Terzi" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

2 Mayıs 2023'te Netflix'te yayınlanan, başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Şifanur Gül'ün bulunduğu yeni dizi "Terzi"ye gelin yakından bakalım!  

Cem Karcı'nın yönettiği, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı'nın senaristliğini yaptığı "Terzi" dizisi, Netflix'te büyük başarı yakaladı. En yakın arkadaşının eşi için gelinlik diken Ünlü terzi Peyami'nin (Çağatay Ulusoy) hiç görmediği bu kız umulmadık şekilde hayatına girince sırlarına bir yenisi eklenir. İlk sezonu 2 mayıs 2023'te yayınlanan dizinin ikinci sezonu da 28 temmuzda "Netflix"e geldi.

Peki "Terzi" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy
Doğum Tarihi: 23 Eylül 1990

"Terzi" dizisi Peyami kimdir?

Peyami çok duygusal, zevkli ve başkaları tarafından sevilen bir tasarımcıdır. Tasarımları ile tüm Türkiye'de tanınır ama aslında Deli Mustafa'nın oğludur. Bir çocuk zekasına sahip olan Deli Mustafa'dan Peyami çocukluğundan beri utanır ve dedesi aracılığıyla Kars'tan İstanbul'a gönderilir. Burada aile dostu Dimitri'yle kalır. Çocukluk travmaları sebebiyle kadınlardan uzak duran Peyami için işler Esvet'i görünce değişir.

"Terzi" dizisinin Peyami'si Çağatay Ulusoy kimdir?

Çağatay Ulusoy, 1990 doğumlu model ve oyuncu. 1990'da Bakırköy, İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Boşnak, babası ise Bulgar göçmenidir. 2010 yılında Best Model yarışmasını kazanınca şöhret kapıları açılmış oldu. Daha önceki yıllarda Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu gibi isimlerin de kazandığı bu yarışmadan sonra Ulusoy, televizyon dizilerinde görünmeye başladı. 2010 yılında yayınlanmaya başlayan "Adını Feriha Koydum" dizisinde Emir rolüyle popülerliği arttı. Bu dizide bir diğer yıldız adayı olan Hazal Kaya ile başrolleri paylaştı. Daha sonra 2011'de "Anadolu Kartalları" filmiyle sinema dünyasına da adım atmış oldu. 2013-14 yayın döneminde "The O.C."nin yerli uyarlaması yeni dizisi "Medcezir" ile ekranlara dönüş yaptı. Bu dizideki rol arkadaşı ise Serenay Sarıkaya oldu. 

2. Şifanur Gül

Şifanur Gül
Doğum Tarihi: 26 Kasım 1997

"Terzi" dizisi Esvet kimdir?

Yirmili yaşlarının sonunda güzel bir kız olan Esvet'i çocukken yetiştirme yurdunda kalırken Faruk ve İrina evlat edinir. Kaan isimli çocuklarına ücretsiz bakıcılık yapar diye evlat edindikleri Esvet'i büyüyünce de Dimitri ile evlendirmek isterler. Esvet düğün öncesi kaçar. Peyami'nin engelli babasına yatılı bakıcı olmak için Peyami'nin evinde çalışmaya başlar. Peyami'den ilk görüşte etkilense de onlar ayrı dünyaların insanıdır.

"Terzi" dizisinin Esvet'i Şifanur Gül kimdir?

Şifanur Gül, 1997 yılında Ankara'da doğmuştur. Henüz lise çağlarında olan Şifanur, genç yaşta oyunculuk eğitimine başlamış ve Ankara Üniversitesi Devlet Tiyatrosu Oyunculuk bölümünde eğitimine devam etmiştir. Tiyatro sahnelerindeki performansıyla dikkat çeken oyuncu, daha sonra televizyon yapımlarında da yer almaya başlamıştır."Terzi", "Akif" ve "Sevdim Seni Bir Kere" gibi yapımlarıyla tanınır.

3. Salih Bademci

Salih Bademci
Doğum Tarihi: 15 Ağustos 1984

"Terzi" dizisi Dimitri kimdir?

Esvet'e deliler gibi aşık olan Dimitri, Peyami'nin de yakın arkadaşı. Ama şımarık yetiştirilmiş bir zengin çocuğu olduğu için Peyami Dimitri'yi sevmez. 

"Terzi" dizisinin Dimitri'si Salih Bademci kimdir?

Salih Bademci, sinema ve dizi oyuncusu. 1984'te İzmir'de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi mezunudur. Serdar Akar'ın 2007 yapımı "Barda" filminde Cenk karakterini canlandıran Bademci, sonrasında yine Serdar Akar'ın yapımcılığını üstlendiği "Elveda Rumeli" dizisinde Muzaffer rolünde oynadı. Ardından "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Hakan karakterini canlandırdı. "Ulan İstanbul", "Kiralık Aşk" "Kulüp" gibi popüler yapımlarda yer aldı.  2015'te oyuncu İmer Özgün ile evlendi.

4. Olgun Şimşek

Olgun Şimşek

"Terzi" dizisi Mustafa kimdir?

Peyami'nin babası olan Mustafa, aslında elli yaşında olsa da aklı üç yaşındadır. 

"Terzi" dizisinin Mustafa'sı Olgun Şimşek kimdir?

1971 doğumlu oyuncu Olgun Şimşek, "Bir Demet Tiyatro" ile ünlendi. Sonrasında dizi ve filmlerdeki performansıyla Türkiye'nin üst seviye oyuncuları arasında yerini aldı.

Şimşek, Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Yenice köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü'nden mezun oldu. 1993'te "Tersine Dünya", 1995'te "Yer Çekimli Aşıklar" filmlerinde oynadı. 1997'de başladığı BKM projesi "Bir Demet Tiyatro"daki Kudret rolüyle popülarite kazandı. 1998'de "Karışık Pizza"da rol aldı ve 11. Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2000'de "Yedi Numara" dizisinde Sabit karakterine hayat verdi. 2001'deki "Yeşil Işık" filminden sonra oynadığı Uğur Yücel filmi "Yazı Tura" ile büyük takdir kazandı. Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza, Ankara ve İstanbul Film Festivalleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Bu dönemde "Beşik Kertmesi" filminde başrolü Meltem Cumbul ile paylaştı. Başarılı oyuncu Şimşek, son günlerde Netflix'in "Terzi" dizisi ile adından söz ettiriyor.

5. Engin Şenkan

Engin Şenkan
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1944

"Terzi" dizisi Dede kimdir?

Kars'ın zengin ağalarındandır ve Peyami'nin dedesidir. Uzun yıllar Mustafa'ya bakmıştır fakat vefat edince Mustafa'nın sorumluluğu Peyami'ye kalır.

"Terzi" dizisinin Dede'si Engin Şenkan kimdir?

Engin Şenkan, İstanbul doğumlu tiyatro ve dizi oyuncusu. Bizimkiler dizisindeki Şevket rolüyle hatırlanmaktadır. 1944'te Arnavut kökenli bir ailenin çocuğu olarak Eyüp'te doğan Şenkan, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve burada yüksek lisans yaptı. Sonrasında uzun süre Devlet Tiyatroları'nda oynadı, 1980'lerden itibaren televizyon dizilerine ağırlık vermeye başladı. 1990'lar boyunca Bizimkiler dizisinde Şükrü'nün ağabeyi Şevket'i canlandırmasıyla akıllarda yer etti. Aynı dönemde Yazlıkçılar ve Eltiler dizilerinde yer aldı. Sonrasında Kınalı Kar, Hatırla Sevgili, Firar, Kurt Seyit ve Şura, Emanet dizilerinde, Son Osmanlı Yandım Ali, Kelebeğin Rüyası filmlerinde oynamıştır. Tiyatro sahnesinde de "İzin Günü", "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu", "Kuvvayi Milliye", "Fırtına", "Tanrı" gibi birçok oyunda yer almış, Cüneyt Gökçer'le çalışmıştır. Bir başka oyuncu Sıdıka Şenkan ile evli olan sanatçının iki kızı bulunuyor.

6. Zeynep Özyurt Tarhan

Zeynep Özyurt Tarhan

"Terzi" dizisi İrina kimdir?

Eşi Faruk'la birlikte Esvet'i evlat edinen İrina, her şeyi yapabilecek kötü kalpli biri. Esvet'i zorla Dimitri'yle evlendirmek istiyor.

"Terzi" dizisinin İrina'sı Zeynep Özyurt Tarhan kimdir?

Zeynep Özyurt Tarhan, 1978 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'nı bitirdi. Netflix yapımı "Terzi" dizisinde oynadı. Koray Tarhan ile evliliğinden Mila isminde bir kızı bulunuyor.

7. Celile Toyon

Celile Toyon
Doğum Tarihi: 3 Ekim 1944

"Terzi" dizisi Sülün kimdir?

Peyami'nin babaannesi, Kars'ta en çok tanınan ailelerden birinin kızı. Sert ve otoriter bir kadın. Mustafa'ya bakacak bakıcının dini gereklilikler nedeniyle Mustafa'yla nikahlanması gerektiğini düşünüyor.

"Terzi" dizisinin Sülün'ü Celile Toyon kimdir?

Celile Toyon, İstanbul doğumlu oyuncu ve seslendirme sanatçısı. Harbiye Özel Sanat Okulu ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitiren Toyon, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nde 1402'lik olarak İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndan çıkarıldı. Sonrasında Danıştay kararıyla geri döndü."Vatanım Sensin"de Hasibe Ana'yı canlandırdı.

8. Ece Sükan

Ece Sükan

"Terzi" dizisi Suzi kimdir?

Peyami'nin yardımcısı olan Suzi, stil danışmanıdır.

"Terzi" dizisinin Suzi'si Ece Sükan kimdir?

Ece Sükan, 1977 yılı Ankara doğumlu oyuncu ve eski manken.  Ankara Devlet Opera Balesi’nde 3 yıl bale eğitimi alan Sükan, sonrasında burada 2 yıl oyunlarda görev aldı. 1998 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü'nü bitirdi ve aynı yıl “Best Model of Turkey” üçüncüsü seçildi. "Gülperi", "Aşk Yakar" ve "Terzi" gibi yapımlarda yer aldı.