Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Brie Larson Filmi!

Yetenekli genç oyuncu Brie Larson bugün 34 yaşına giriyor!

1 Ekim 1989'da  Sacramento, California'da kayroprakti uzmanı ebeveynlerin çocuğu olarak dünyaya geldi. Yedi yaşında ailesinin boşanmasından sonra annesi ve Milaine isimli kız kardeşi ile Larson'ın oyunculuk kariyeri için Los Angeles'a taşındılar. 2001'de "Raising Dad" isimli komedi dizisi, Larson'ın ilk büyük rolü oldu. 2010 yılında rol aldığı "Greenberg" ve "Scott Pilgrim Dünyaya Karşı" filmleriyle kariyerinde yükseliş yaşamaya başlayan Larson, Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı "Captain Marvel" ile de dünya çapındaki ününü pekiştirdi. 2015 yılında oynadığı "Gizli Dünya" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü kucakladı.

Yetenekli oyuncunun doğum gününü kutlamak için mutlaka izlemeniz gereken 10 Brie Larson filmini listeledik.

İyi seyirler!

1. Kısa Dönem 12

Orijinal İsmi: Short Term 12

Süre: 96dk
Tür: Dram
Yapımı: 2013 - ABD

Bir bakıcı tesisinde çalışan Grace, şiddetle büyüyen mağdur çocukların problemleri ile uğraşıyor ve onlarla güçlü bir bağ kuruyor. Kendisinde olduğu gibi o evde çalışan başka arkadaşları da çocukların üstüne titreyip problemleriyle ilgilenmektedir. Grace özellikle Marcus isminde bir çocuk ile güçlü bir duygusal bağ kurarken kendi geçmişinde yaşadıklarını da aynı zamanda seyirciye aktarmaktadır. Grace çocuklarla geçirdiği bütün bu zaman sırasında uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşından ayrı bir yaşam sürdürmektedir. Onun aldığı evlilik kararı, çocuklar ile arasında kurduğu duygusal bağın da etkisi ile zor günler geçirmesine sebep olacaktır.

2. Gizli Dünya

Orijinal İsmi: Room

Süre: 118dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Lenny Abrahamson
Senarist: Emma Donoghue
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere , İrlanda , Kanada

24 yaşındaki Joy (Brie Larson), 7 yıl önce Old Nick (Sean Bridgers) dediği bir adam tarafından kaçırılmış ve o günden bu yana evinin arkasındaki küçücük bir kulübede Jack ile tutsak olarak yaşamaktadır. Old Nick'in devamlı tecavüzlerine maruz kalan Ma, bu 7 yılın son 5'ini, Nick tecavüzleri sonucu doğan oğlu Jack (Jacob Tremblay) ile geçirmiştir. Gerçek dünyayı hiç bilmeyen oğlunu bu idare etmeye çalışsa da bir gün gerçek dünyayı da tanıması gerektiğini anlar. Bu hapis hayatından binbir güçlükle kaçarak ailesinin yanına sığınan Joy için şimdi bir başka zorlu sınav başlayacaktır. Gerçek hayatla hiç karşılaşmamış Jack'i yepyeni bir hayata adapte edebilmek, aynı zamanda kendi hayatına da kaldığı yerden devam edebilmek.

3. Şu An Muhteşem

Orijinal İsmi: The Spectacular Now

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: James Ponsoldt
Yapımı: 2013 - ABD

Sutter Keely, anda yaşamayı tercih eden bir gençtir ve geleceğe dair planları yoktur. Lise son sınıfta olan Sutter, partilerin aranan neşesidir. Fakat kız arkadaşı onu terk edince çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Tanıdığı diğer kızlardan çok farklı olan Aimee, bir gelecek hayal ederken Sutter şimdinin büyüsünde yaşamayı tercih eder. Yine de ikili birbirlerine ilgi duymaya başlar.

4. Just Mercy

Orijinal İsmi: Just Mercy

Süre: 137dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yapımı: 2019 - ABD

Just Mercy; Bryan Stevenson’ın Just Mercy: A Story of Race and Redemption adlı kitabından sinemaya uyarlanıyor. Adalet eşitliği konusunu merkezine alan Just Mercy; çürümüş bir hukuk sistemi içinde doğrular için savaşan bir avukat olan Bryan Stevenson’ın gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Dram filmi aynı zamanda bir cinayet sebebiyle suçlanan ve suçsuzluğunu birçok görgü tanığına rağmen kanıtlayamayan Walter McMillian’ın hayatını ve yaşadıklarını da gözler önüne seriyor.

5. Liseli Polisler

Orijinal İsmi: 21 Jump Street

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Chris Miller , Phil Lord
Yapımı: 2012 - ABD

Polis okulundan yeni mezun olan iki arkadaş, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak alınırlar. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçlarını izlemek, rapor etmek ve engellemekken,her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.

6. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı

Orijinal İsmi: Scott Pilgrim Vs. The World

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Romantik
Yönetmen: Edgar Wright
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Japonya

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan "Scott Pilgrim Dünyaya Karşı", günlerini basgitar çaldığı garaj grubu Sex Bob-omb'la birlikte geçiren 22 yaşındaki Scott Pilgrim'i konu alıyor. Kendisini terk ettikten sonra başarılı bir şarkıcı olan eski kız arkadaşını unutamayan Scott'ın hayatı, hayallerinin kızı Ramona V. Flowers ile karşılaşınca değişir. Fakat bu kızla birlikte olabilmek Ramona'nın süper güçlere sahip yedi eski sevgilisini yenmek zorundadır.

7. Kalbim Sende

Orijinal İsmi: Don Jon

Süre: 90dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yapımı: 2013 - ABD

Jon Martello, porno bağımlılığı olan ve kadınlar konusunda türlü takıntılara sahip olan bir adamdır. Arkadaşları arasında Don Juan olarak mimlenen Jon, kadınları elde etme konusunda da bir hayli başarılıdır. Bir gece kulübünde tanıştığı Barbara ise daha önce karşılaştığı hiçkimseye benzememektedir. Bir hayli çekici bir görünüme sahip olan Barbara, doğru erkeğin peşinde olan son derece idealist bir kadındır. Ve sırf bu nedenle bile Jon için önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi kaçınılmaz olur. Jon bir yanda her daim yanında olan Esther'le ilişkisinin karmaşasını yaşarken diğer yanda Barbara'yı elde etmeye çalışacaktır. 2013 yılı Ekim ayında vizyona giren film, Amerikalı aktör Joseph Gordon-Levitt'in ilk yönetmenlik denemesi oldu. Gordon-Lewitt, eleştirmenlerden olumlu puan aldı.

8. Captain Marvel

Orijinal İsmi: Captain Marvel

Süre: 127dk
Yönetmen: Anna Boden , Ryan Fleck
Yapımı: 2019 - ABD

Eski savaş uçağı pilotu Carol Danvers (Brie Larson), edindiği süper güçler sayesinde Captain Marvel olur ve Starforce'a katılır. Dünyayı işgal etmek isteyen 2 uzaylı ırkına karşı dünyayı savunmaya çalışacaktır. Avengers: Infinity War'dan sonra daha da merakla beklenen, Marvel Sinematik Evreni'nin yeni süper kahramanı Captain Marvel'ın solo filmi Captain Marvel'in başrolünde Brie Larson yer alırken; Yon-Rogg'aysa Jude Law hayat veriyor. 21. Marvel filmi olma özelliğine de sahip olan Captain Marvel, Infinity War'daki birçok düğümü çözüyor ve seyirciyi Marvel Sinematik Evreni'nin bir sonraki halkası olacak olan Avengers: Endgame'e hazırlıyor.

9. The Glass Castle

Orijinal İsmi: The Glass Castle

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - ABD , Hong Kong

Amerikalı yazar Jeannette Walls’un 2005 yılında yayımladığı aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Jeannette Walls çok başarılı bir gazetecidir, elit ve zengin kesimden bir nişanlısı bile vardır. Ancak bu elit çevreye karşı ailesi hakkında gizli tuttuğu bir geçmişe sahiptir, aslında üç kardeşi ile birlikte yoksulluk içinde, psikolojik şiddetin hat safhada olduğu göçebe bir hayat sürdürmüştür. Babası Rex son derecede karizmatik ve eğlenceli bir adam olsa da aynı zamanda alkoliktir ve alkol alınca ne yapacağı tahmin edilemez, tehlikeli birine dönüşür. Annesi Rose Mary ise özgür ruhlu bir kadındır ve yaptığı resimleri dört çocuğundan daha fazla önemsiyor gibi görünmektedir. Böylesine işlevsiz bir ailede yetişen çocuklar hayatla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalacaklardır.

10. Kong: Kafatası Adası

Orijinal İsmi: Kong: Skull Island

Süre: 120dk
Yönetmen: Jordan Vogt-Roberts
Yapımı: 2017 - ABD , Çin

1970'li yıllarda bir grup uzman, Amerikan hükümetinin desteklediği bir keşif gezisi için Pasifik'te insan eli değmemiş bir adaya çıkmıştır. Ekibin lideri İngiliz James Conrad'dır (Tom Hiddleston). Onun yanında savaş fotoğrafçısı Weaver (Brie Larson), sözleşmeli asker Packard (Samuel L. Jackson) ve hükumet yetkilisi Randa (John Goodman) da vardır. Bu cennet gibi adada devasa bir yaratığın bölgesine girdiklerini ise çok geç farkedeceklerdir. Üstelik adada Kong'dan çok daha ölümcül yaratıklarla karşılacaklardır.