En İyi 5 Denis Villeneuve Filmi!

Başarılı yönetmen Denis Villeneuve bugün 56 yaşında!

Kanadalı sinemacı Denis Villeneuve3 Ekim 1967'de dünyaya geldi. Cégep de Trois-Rivières'de bilim okuyan Villeneuve, Université du Québec à Montréal'de sinema eğitimi gördü. Kısa filmlerle kariyerine başlayan Villeneuve, sinemasını etkileyenler arasında Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, the Coen Brothers, Paul Thomas Anderson ve Steven Spielberg gibi isimleri gösteriyor. 

Doğum günü şerefine Başarılı yönetmen Denis Villeneuve'nun en iyi 5 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Orijinal İsmi: Blade Runner 2049

Süre: 164dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Kanada

İlk filmin olaylarının üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

2. İçimdeki Yangın

Orijinal İsmi: Incendies

Süre: 131dk
Tür: Dram , Gizem , Savaş
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2010 - Fransa , Kanada

İkizler Jeanne ve Simon'u karışık köklerini araştırmak için Orta Doğu'ya göndermek bir annenin son dileğidir. Wajdi Mouawad'ın beğenilen oyunundan uyarlanan Incendies, iki genç yetişkinin köklü nefret, sonu gelmeyen savaşlar ve kalıcı sevgiye yolculuğunu anlatan güçlü ve dokunaklı öyküsüdür.

3. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

4. Tutsak

Orijinal İsmi: Prisoners

Süre: 153dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Aaron Guzikowski
Yapımı: 2013 - ABD

İki ailenin şükran günü bir araya geldiği bir günde, iki ailenin küçük kızlarının kaybolduğunu ortaya çıkar. Bununla birlikte Keller Dover, genç ve yetenekli bir dedektiften yardım ister. Saatin ilerlemesine rağmen iki küçük kız ortaya çıkmayınca panik dolu anlar ortaya çıkar.

5. Geliş

Orijinal İsmi: Arrival

Süre: 116dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Eric Heisserer
Yapımı: 2016 - ABD

Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks, bir ders esnasında ABD'ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu'ndan Albay Weber, uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks'ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır.