Dünya Kız Çocukları Günü'nde İzlemelik 7 Film!

Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü!

2012 yılından bu yana kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, cinsiyet eşetliği konusunda fark yaratmayı hedefliyor. Bu anlamlı gün, eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konularını tüm dünyadaki kız çocukları için gündeme taşıyor.

Biz de bugüne özel pek çok farklı konuya değinen filmleri derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Persepolis

Orijinal İsmi: Persepolis

Süre: 95dk
Tür: Animasyon , Dram
Yapımı: 2007 - ABD , Fransa

Molla Devrimi sırasında yaşananları bir çocuğun gözlerinden anlatan PERSEPOLIS, eğlenceli olmayı başarabilen bir politik animasyon. Şah devriminin yıkılmasının ardından küçük Marjane ve ailesi sevinçle sokaklara dökülürler. Uzun süren sancılı bir dönemin ardından demokratik bir düzenin geleceğine inanan İranlıları karanlık ve zorlu bir dönem beklemektedir.

2. Süperstar

Orijinal İsmi: Secret Superstar

Süre: 150dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Advait Chandan
Senarist: Advait Chandan
Yapımı: 2017 - Hindistan

Günün birinde dünyanın en iyi şarkıcısı olma hayalleriyle yanıp tutuşan, Müslüman bir ailenin 14 yaşındaki kızı Insiya (Zaira Wasim), babasının sürekli engellemeleriyle bir türlü kendini gösterememektedir. Artık umudunu kaybetmişken tanıştığı ünlü müzik direktörü Shakti Kumaar (Aamir Khan), ona kimsenin veremeyeceği şekilde cesaret verir. Ailesinden ve tüm tanıdıklarından habersiz bir şekilde, burka giyerek şarkılarını kaydetmeye ve giderek büyüyen bir hayran kitlesi kazanmaya başlayan Insiya, gizli bir süperstar olmuştur.

3. Sözcüklerin Gücü

Orijinal İsmi: Akeelah And The Bee

Süre: 112dk
Tür: Dram
Yönetmen: Doug Atchison
Senarist: Doug Atchison
Yapımı: 2006 - ABD

Gördüğünüz en güçlü aile filmi! Akeelah Anderson kelimelere tutkuyla bağlı küçük bir kızdır. Bu tutkusu onu bir imla yarışmasına katılmaya kadar götürür. Pek çok insan ona gönüllü olarak öğretmenlik yaparken kimileride karşı çıkar. Çok geçmeden Akeelah, Ulusal İmla Yarışması’na katılmaktaki cesareti ve kararlılığıyla farkında olmadan mahalleyi bir araya getirir.

4. Queen of Katwe

Orijinal İsmi: Queen of Katwe

Süre: 124dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mira Nair
Senarist: William Wheeler
Yapımı: 2016 - ABD

Uganda'nın başkenti Kampala'nın Katwe bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Phiona Mutesi (Madina Nalwanga), büyük zorluklar arasında yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Günün birinde Katwe'ye gelen Robert Katende (David Oyelowo), Phiona'nın hayatını değiştirecektir. Çocuklara satranç öğreten Katende'nin yardımıyla satranç oynamaya ve giderek kendini geliştirmeye başlayan Phiona, Uganda'nın en önemli satranç ustalarından bir tanesi olurken, ailesinin daha iyi bir hayat umutlarını sırtında taşımaya ve birçok önyargıyı yıkmaya çalışacaktır. Queen of Katwe filmi, 1996 doğumlu şampiyon satranç oyuncusu Phiona Mutesi'nin gerçek hayat hikayesinden uyarlanarak çekildi.

5. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda

Süre: 98dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Danny DeVito
Yapımı: 1996 - ABD

Matilda, araba satarak geçimini sağlayan bir baba ve biraz hafif bir annenin kızıdır. Çocukluğundan beri kendi kendine bakmayı öğrenmiştir. Bir gün kütüphaneye giden Matilda, bütün kitapları okumaya karar verir. Bilgisi arttıkça telekinetik yeteneklerinin farkına varır. Ancak ailesini bir türlü buna inandıramaz. Ailesi onu oldukça kötü bir okula yollar, Matilda da bu fırsattan yararlanıp güçlerini geliştirmeye odaklanır.

6. Catherine Called Birdy

Orijinal İsmi: Catherine Called Birdy

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Lena Dunham
Senarist: Lena Dunham
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Orta Çağ İngiltere'sinde 14 yaşında bir kız, babasının aklındaki potansiyel eş adaylarından kaçınarak hayatı keşfetmeye çalışır.

7. Deha

Orijinal İsmi: Gifted

Süre: 101dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Marc Webb
Senarist: Tom Flynn
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Florida'da yaşayan Frank Adler (Chris Evans), 7 yaşındaki yeğeni Mary (Mckenna Grace) ile birlikte yaşamaktadır. Mary'nin küçük yaşına rağmen matematiğe inanılmaz bir yeteneği vardır ve normal şartlarda özel bir okula gitmesi gerekirken Frank'in ısrarıyla devlet okuluna gitmektedir, nitekim Mary'nin tıpkı kızı gibi matematiğe yetenekli annesi, Milenyum Problemleri'nden Navier–Stokes problemini çözebilmek için varını yoğunu ortaya koymuş, ancak kızı 6 aylıkken intihar etmiştir ve Frank de küçük kızın normal bir çocukluk geçirmesini istemektedir. Günün birinde Frank'in annesi, aynı zamanda Mary'nin anneannesi olan Evelyn (Lindsay Duncan) çıkagelir. Küçük kızın üstün zekasından haberdar olan kadın, çocuğun velayetini alarak onu seviyesine uygun bir okula gönderme konusunda ısrarcı olur. Frank, Mary'nin özel bir okula gitmesini kabullenir, ancak o okulda annesinin gözetimi altında olduğunu öğrenince, kızı tekrar yanına alabilmek adına ev sahibesi Roberta (Octavia Spencer) ve öğretmeni Bonnie (Jenny Slate) ile elinden gelen her şeyi yapmaya karar verir.