Dolandırıcılık Konulu En İyi 10 Film!

Dolandırıcılığı ve dolandırıcıları konu alan 10 harika film bu listede!

Bazısı gerçek olaylara dayanan bazısı ise kurgu olan birbirinden ilgi çekici dolandırıcılık filmleriyla karışınızdayız. İzlemesi keyifli, izlerken insanı hayrete düşüren bu hikayelere adım atmayı düşünürseniz doğru yerdesiniz!

Keyifli seyirler!

1. Üçkağıtçılar

Orijinal İsmi: The Sting

Süre: 129dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: George Roy Hill
Senarist: David S. Ward
Yapımı: 1973 - ABD

Oyunculuğu yalnızca ABD`de Oscar ve Emmy ödülleri ile değil aynı zamanda Avrupa’da Cannes ve Berlin Film Festivalleri’nde de ve İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nden aldığı ödüllerle taçlandırılmış Paul Newman ve aynı dönemin oyuncusu Robert Redford’un başrolleri paylaştığı 1973 yılında yedi dalda Oscar kazanmış bir başyapıt. Ortak arkadaşları öldürülen biri genç diğeri yaşlı iki dolandırıcı bu arkadaşlarının intikamını almak için incelikli bir plan hazırlar

2. Sıkıysa Yakala

Orijinal İsmi: Catch Me If You Can

Süre: 190dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Jeff Nathanson
Yapımı: 2002 - ABD

FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü... Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yapmıştı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi. Filmde, Abangale ile onu yakalmayı kafaya koymuş Carl Hanratty'nin kovalamaca maceraları ve zaman içinde gelişen beklenmedik dostlukları anlatılıyor.

3. Para Avcısı

Orijinal İsmi: The Wolf of Wall Street

Süre: 180dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Terence Winter
Yapımı: 2013 - ABD

24 yaşında genç ve hırslı bir adam olan Jordan Belfort, yatırımcıları aldatarak kısa zamanda köşeyi döner. Kısa zamanda tonla para kazanıp o parayı aynı zamanda çabucak harcayabilen birisi olur. Uyuşturucu kullanan, fahişeler ile ilişkiye giren pahalı ve pis bir hayatı vardır. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır ve Amerikan borsasında çalışan komisyoncu Jordan Belfort'un biyografisinden esinlenilmiştir.

4. Can You Ever Forgive Me?

Orijinal İsmi: Can You Ever Forgive Me?

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Marielle Heller
Senarist: Nicole Holofcener
Yapımı: 2018 - ABD

Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi ünlülerin biyografilerini yazarak geçimini sürdüren Lee Israel'in gerçek hikayesi konu alınıyor. Zamanla kariyeri ters giden ve evinin kirasını bile ödeyemeyecek duruma düşen Lee, arkadaşı ve suç ortağı Jack ile hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit ederek kendini bu zor durumdan kurtarmaya çalışacaktır.

5. The Wizard Of Lies

Orijinal İsmi: The Wizard Of Lies: Bernie Madoff And The Death Of Trust

Süre: 133dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç , Tarih
Yönetmen: Barry Levinson
Yapımı: 2017 - ABD

HBO'da ekrana gelmesi planlanan TV filmi The Wizard of Lies, ABD'nin en büyük mali dolandırıcısı kabul edilen Bernie Madoff'un hayat hikayesini konu alıyor. TV filminin başrollerinde usta oyuncu Robert de Niro ve Michelle Pfeiffer yer alıyor.

6. Büyük Açık

Orijinal İsmi: The Big Short

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2015 - ABD

Dünya ekonomisi hakkında belli bir bilgi seviyesine sahip, ancak bankacılık sektöründe yer almayan 4 kişi, 2000'li yılların ortasında yaşanan büyük ekonomik krizi önceden sezerler. Ancak gerek bankalar, gerekse hükumetler bu durumu ısrarla görmezden gelmeye devam etmektedir. Oluşan bu büyük açığı ancak her şeylerini kaybetmeyi göze alacak kadar cesur olanlar, risk almaktan korkmayanlar değerlendirebilecektir. Sonunda ya batacak, ya da muazzam paralar kazanacaklardır. Film 4 dalda Altın Küre'ye aday gösterildi.

7. Düzenbaz

Orijinal İsmi: American Hustle

Süre: 138dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: David O. Russell
Yapımı: 2013 - ABD

Dolandırıcı Irving Rosenfeld (Christian Bale) ve İngiliz ortağı Sydney Prosser (Amy Adams) çılgın FBI ajanı Richie DiMaso (Bradley Cooper) tarafından yakalanınca onun için çalışmak zorunda kalırlar. DiMaso ve FBI departmanını yöneten beyinler başka dolandırıcıları yakalamak için birlikte Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City’de düzenlenecek yüksek profilli kumarbazların katılacağı zekice bir oyun kurarlar. New York’un tehlikeli bölgelerinde geçen inanılmaz komik ve akla sığmayan gerçek bir operasyonun hikayesi.

8. Sahtekar

Orijinal İsmi: The Good Liar

Süre: 109dk
Tür: Suç
Yönetmen: Bill Condon
Senarist: Jeffrey Hatcher
Yapımı: 2019 - İngiltere

Yazar Nicholas Searle’ın aynı isimli romanından uyarlanan film, Roy (Ian McKellen) adında bir dolandırıcıya odaklanıyor. Şansı yaver giden ve Betty (Helen Mirren) adında varlıklı bir dul kadınla yolu kesişen Roy, kendini sürpriz bir şekilde kadınla ilgilenirken bulur. Betty, evini ve hayatını Roy’a açtığında, sıradan olması gereken bir üçkağıt Roy’un hayatındaki en zorlu işlerden biri haline gelir.

9. I Care a Lot

Orijinal İsmi: I Care a Lot

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: J Blakeson
Senarist: J Blakeson
Yapımı: 2020 - ABD , İngiltere

Kurnaz bir yasal vasi, güçlü bir gangsterle bağları olan bir kadını kandırmaya çalışırken sıcak kendini sandığından daha büyük bir hikayenin içinde bulur.

10. The Laundromat

Orijinal İsmi: The Laundromat

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Senarist: Scott Z. Burns
Yapımı: 2019 - ABD

The Laundromat, sigorta dolandırıcılığı mağduru olan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Dul bir kadın olan Ellen Martin, aldığı kötü bir haber sonrası huzurlu tatilini yarıda bırakmak zorunda kalır. Sigorta dolandırıcılığı mağduru olan Ellen, başına gelen bu olayın ardındaki gerçekleri araştırmaya karar verir. Ellen, araştırmalarını ilerlettikçe yolu Panama'daki iki ortak avukata çıkar. Finans sistemini kendi çıkarları için kullanan Jürgen Mossack ve Ramón Fonseca, zenginleri daha da zengin yapma konusunda ustadır. İki avukat, yozlaşan finans sisteminin Ellen’ın yaşadığı dolandırıcılığın ardından yatan yasa dışı olayları nasıl desteklediğini ortaya çıkarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.