En İyi Jean Claude Van Damme Filmleri!

Ünlü oyuncu ve dövüşçü Jean Claude Van Damme bugün 63 yaşına giriyor!

18 Ekim 1960'de Sydney, Belçika'da doğan Jean Claude Van Damme, Brüksel'de doğup büyüdü. Henüz on yaşındayken babasının onu dövüş sanatları dersine kaydettirmesiyle hayatı değişti. Van Damme, pek çok karate ve kicbox yarışmasında yarıştı. Oyunculuk hayaliyle 1982 yılında Amerika'ya taşındı ve 1988 yılında "Kan Sporu" filmi ile büyük çıkışını yakaladı. 2000'lerin başında eski popülerliğini bir süreliğini kaybeden Van Damme, sonrasında "Cehennem Melekleri 2" ve "Kung Fu Panda 2" gibi büyük filmlerde yer almaya devam etti.

Bu çok yönlü oyuncunun doğum gününü kutlamak için en iyi 10 Jean Claude Van Damme filmini listeledik.

İyi seyirler! 

1. Kan Sporu

Orijinal İsmi: Blood Sport

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Newt Arnold
Yapımı: 1988 - ABD

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen Kan Sporunda Amerikalı Dövüşçü Frank Dux, Hong Kong'ta katıldığı Kumite turnuvasını kazanmak için ringe çıkmaktadır. Dux'un amacı bu turnuvayı kazanan ilk batılı olmaktır. Ona bu mücadelesinde, bir diğer amerikalı arkadaşı Ray Jackson ve gazeteci Janice Kent eşlik edecektir.

2. Kod Adı: JCVD

Vergi problemleri ve kızının velâyet davası ile mücadele ederken, aksiyon filmlerinin yıldızı Jean Claude Van Damme huzuru ve sükûneti bulmak için doğduğu ülkeye geri dönecektir.

3. Sokak Dövüşçüsü

Orijinal İsmi: Street Fighter

Süre: 102dk
Yönetmen: Steven E. de Souza
Senarist: Steven E. de Souza
Yapımı: 1994 - ABD , Japonya

Çılgın diktatör M.Bison, müttefik devletler insani yardım çalışanlarını rehin alır. Albay Guile ve komutasındaki birlik Bison'u alt etmeye gider. Bu arada Bison'un sağ kolu Sagat'tan intikam almak isteyen Chun-Li, Balrog ve Honda, televizyon ekibi gibi görünerek Bison'un üssüne sızarlar. Ken ve Ryu isimli iki dövüşçüyse bu hesaplaşmanın tam ortasında kalmıştır. Popüler konsol ve bilgisayar oyunu Street Fighter 2'nin aksiyon yönetmeni Steven E. de Souza tarafından sinemaya uyarlanan bu yapımında, başrolü Jean Claude Van Damme ve Raul Julia paylaşıyorlar. Ayrıca filmde ünlü Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue da Cammie rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

4. Cehennem Melekleri 2

Orijinal İsmi: The Expendables 2

Süre: 103dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Simon West
Yapımı: 2012 - ABD , Bulgaristan

Bay Church için oldukça basit bir işi aldıktan sonra, Expendables’ın plânları yanlış gider ve içlerinden biri, rakip bir paralı asker olan Jean Vilain tarafından öldürülür. Expendables, yeni üyeleri Billy the Kid ve Maggie ile ölümcül bir silâhı durdurmak ve kardeşlerini öldüren caniden intikam almak için düşman bölgesine doğru yola çıkar.

5. Kickboxer

Orijinal İsmi: Kickboxer

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Mark DiSalle , David Worth
Yapımı: 1989 - ABD

Ağabeyi Eric'in Dünya Kickbox Şampiyonu seçilmesi üzerine Kurt, onunla birlikte Tayland'a gider. Eric ukalaca hareketlerde bulunmakta ve Tayland’ın geleneklerini hiçe saymaktadır. Tong po ile yaptığı karşılaşmada Eric felç geçirir. Kurt ağabeyinin intikamını almakta kararlıdır.

6. Zaman Polisi

Orijinal İsmi: Timecop

Süre: 99dk
Yönetmen: Peter Hyams
Yapımı: 1994 - ABD , Japonya , Kanada

Zaman yolculuğunun icadıyla birlikte zengin olmak isteyen pek çok suçlu geçmişe yolculuk yaparak bunu denemektedir. Hükümet, örtülü ödenekten T.E.C. adı verilen özel bir zaman polisi birimi kurar. Max Walker (Jean-Claude Van Damme) da bu birimin başarılı memurlarındadır. Senatonun bu birimden sorumlu komisyonunun başkanı olan Senatör McComb (Ron Silver), başkanlık yarışını destekleyecek finansman bulabilmek için zaman yolculuğunu kendi menfaatine kullanmaya başlamıştır. McComb, bunu engellemeye çalışan Walker'ın karısını öldürünce aralarındaki savaş artık kaçınılmaz olmuştur.

7. Aslan Yürek

Orijinal İsmi: Lionheart

Süre: 105dk
Tür: Aksiyon
Yönetmen: Sheldon Lettich
Yapımı: 1990 - ABD

Los Angeles'ta yaşayan erkek kardeşinin kötü bir şekilde dövüldüğünü ve ağır yaralı olduğunu öğrenen paralı asker Lyon Gaultier, Kuzey Afrika'daki Fransız lejyonundan firar eder. Peşindekilerden kurtulur kurtulmaz kardeşinin ailesine yardım edecek parayı kazanmak için yasa dışı sokak dövüşlerine katılır. Elbette intikam düşüncesi aklından hiç çıkmamaktadır.

8. Zor Hedef

Orijinal İsmi: Hard Target

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: John Woo
Senarist: Chuck Pfarrer
Yapımı: 1993 - ABD

Jean-Claude Van Damme’ın başrolü oynadığı, Yüzleşme, Görevimiz Tehlike 2 ve TNT’de Haziran ayında yayınlanan Kırık Ok gibi yüksek tempolu filmlerin yönetmeni John Woo’nun yönettiği bir aksiyon filmi. Chance Boudreaux, New Orleans sokaklarında iş ararken babasının “insan avcıları” tarafından öldürüldüğünü öğrenen Natasha ile karşılaşır. Natasha, kendisini koruması ve bu katilleri bulması için Chance’i kiralar. Ama bilmediği şey, Chance'in de bu katillerin avlarından biri olduğudur. Artık ya o ölecektir ya da avcıları öldürecektir.

9. Ani Ölüm

Orijinal İsmi: Sudden Death

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Peter Hyams
Yapımı: 1995 - ABD

Bir grup terörist, Pittsburgh'daki buz hokeyi finallerinde ABD Başkan Yardımcısını rehin alarak, 1.7 milyar dolarlık bir fidye ödenmediği takdirde tüm spor kompleksini havaya uçurma tehdidinde bulunur. Bilmedikleri şey ise, dövüş sanatları ustası Darren McCord'un iki çocuğuyla birlikte finalleri izlemek üzere orda bulunduğudur. Darren'ın kendi kızının da aralarında bulunduğu rehineleri kurtarmak ve bombaları etkisiz hale getirmek için zamanla yarışı başlar.

10. Cehennemde

Orijinal İsmi: In Hell

Süre: 96dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Ringo Lam
Yapımı: 2003 - ABD

Amerikalı bir mühendis olan Kyle Lord ve eşi mutlu bir hayat sürmektedirler. Ancak mutlulukları karısının tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle birlikte son erer. Polisin ihmali ve delil yetersizliği nedeniyle karısının katili serbest bırakılır. Kyle, katili öldürür ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Cezasını çekeceği hapishane her türlü pisliğin yer aldığı korkunç bir yerdir. Hapishane müdürü, mahkumları 'Sparka' denilen bir dövüşe zorlamaktadır. Bu, general ve arkadaşlarının sırf kendi eğlenceleri için düzenledikleri bir tür bahis oyunudur. Kyle da zamanla bu dövüşlere katılmaya başlar.