En İyi 10 Post-Apokaliptik Dizi

En iyi 10 post-apokaliptik diziyi sizler için derledik!

"Post-apokaliptik" terimi, genellikle bir felaketin (çoğunlukla nükleer savaş, doğal afet veya pandemi gibi) ardından geçen bir dönemi anlatır. Bu dönemde toplum genellikle çökmüş, altyapı harap olmuş, kaynaklar sınırlı ve hayatta kalmak için edilen mücadele tasvir edilir. Post-apokaliptik hikayeler, çoğunlukla insanların zor koşullar altında nasıl hayatta kaldıklarını ve toplumların nasıl yeniden kurulabileceğini araştırır. Aynı zamanda insan doğasının ve toplumsal yapıların bu tür krizlerle nasıl başa çıktığını da ele alabilir.

Kıyamet sonrası senaryoları çoğunlukla zombileri içerir, ama bu liste farklı diğer senaryoları da barındırıyor. Ancak merkezindeki soru aynı kalıyor - "Sevdiklerinizi korumak için ne kadar ileri gideceksiniz?"

İşte sizin için seçtiğimiz en iyi felaket sonrası diziler!

İyi seyirler!

1. Revolution

Orijinal İsmi: Revolution

Süre: 42dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: J.J. Abrams , Eric Kripke
Senarist: J.J. Abrams , Eric Kripke
Yapımı: 2012 - ABD

Açıklanamayan bir sebepten ötürü dünya üzerindeki bütün teknoloji durur. Elektriklerin kesilmesiyle bilgisayarlar çalışmaz, arabalar durur, tüm elektronik cihazlar bir daha açılmamak üzere kapanır. Neler olduğunu bilen tek kişi Ben Matheson'dur ancak durumu düzeltebilmek için o da hiçbir şey yapamaz. Aradan 15 yıl geçer. Bu 15 yılda doğa şehirlere bıraktığı alanları geri almya başlamış; Chicago yemyeşil olmuş, elektriksiz yaşama alışılmıştır. Devletler çökmüş, yönetim derebeylikleri andıran bir ortamda savaş lordlarının ve milislerin eline geçmiştir. Bu arada Ben Matheson ailesiyle birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Fakat sırları onu rahat bırakmayacaktır. Elinde elektronik cihazların tekrar çalışmasını sağlayan bir "şey" vardır ve bu şey yüzünden güç odaklarının hedefi olacaktır.Bu arada tüm bu olaylardan sonra birbirlerinden kopan arkadaşlar, sevgililer, aileler sevdikleriyle yeniden bir araya gelebilmek için mücadele eder.

2. The Leftovers

Orijinal İsmi: The Leftovers

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Peter Berg , Mimi Leder
Yapımı: 2014 - ABD

The Leftovers, Tom Perotta‘nın aynı isimli romanından uyarlama bir dizi. Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış. İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

3. The Last of Us

Joel (Pedro Pascal) bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

4. Snowpiercer

Dizi, 2013 yapımı aynı isimli filmin geçtiği evrende yer alacak. Dünyayı donmuş ve yaşanamaz hale getiren felaketin ardından insanlık; dünyayı dolaşan ve insanların, içinde farklı sınıflar halinde yaşadığı bir trenin içinde hayatını sürdürmektedir.

5. The Society

Orijinal İsmi: The Society

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Senarist: Christopher Keyser
Yapımı: 2019 - ABD

Zengin bir kasaba olan West Ham’ın neredeyse bütün sakinleri esrarengiz şekilde ortadan kaybolmuştur. Kasabanın gençleri bu gizemi araştırırken, aynı zamanda kendi topluluklarını kurmalı ve hayatta kalmak zorundadırlar.

6. Sweet Tooth

Kıyamet sonrası dünyada tehlikelerle dolu bir maceraya atılan yarı insan yarı geyik bir çocuk, huysuz koruyucusuyla birlikte yeni bir başlangıç yapmaya çalışır.

7. The Rain

Yağmurun getirdiği ve felaketlere ve ölümlere neden olan acımasız bir virüsten saklanan iki kardeş; 6 yıl sonra sorularına yanıt ve güvenli bir yer aramak üzere sığınaklarını terk ederek bir yolculuğa çıkar. Bir grup gencin de dahil olduğu bu yolculuk, devamında virüs ve dünya hakkındaki bütün sorularının cevabı olacaktır. 

8. The Walking Dead

Şerif Rick Grimes, komadan uyanır ve bildiği dünyanın yok olduğunu öğrenir. Ölülerin egemen olduğu bu dünyada hayatta kalmak için diğer kurtulanları bir arada tutmalı ve onlara liderlik etmelidir. Ancak tek tehlike ölüler değildir.

9. Van Helsing

Filmin hikâyesinin 5 yıl sonrasında geçecek. Dolayısıyla baş kahramanımız Van Helsing' in kızı olan Vanessa Helsing olacak. Dünyanın her köşesini sarmış olan vampir tehlikesi kaos ortamını doğurduğunda bu kez vampirlerle savaşarak insanlığın umudu olacak olan Vanessa’dır.

10. The Last Man on Earth

Orijinal İsmi: The Last Man on Earth

Süre: 22dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2015 - ABD

Phil Miller ailesini çok seven ve bankadaki işinden nefret eden sıradan bir adamdı, ancak şimdi insanlığın son umudu! Dünyada kalan son insan olan Phil, gezegende bir canlı olduğunu daha fark eder. Bu iki yabancı, insanlığın kurtulması için tüm farklılıklarını göz ardı edecek ve işbirliği yapacaklardır.