Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Chadwick Boseman Filmi

Chadwick Boseman'ın izleyebileceğiniz en iyi 10 filmini sizler için derledik!

Chadwick Boseman'ın 43 yaşında trajik ölümü, dünyayı 28 Ağustos 2020'de şoke etti. Dünya genelinde bilinen yetenekli genç aktör, Hollywood'a siyah tarihi figürlerin canlandırılmasıyla giriş yaptı ve en çok süper kahraman "Black Panther"i canlandırmasıyla tanınıyordu. Boseman çok yönlü bir aktördü; rollerini hem onurlu bir stoisizmle hem de çılgın bir enerjiyle oynama yeteneğine sahipti.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi Chadwick Boseman filmleri!

İyi seyirler!

1. Ma Rainey: Blues'un Annesi

Orijinal İsmi: Ma Rainey's Black Bottom

Süre: 93dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: George C. Wolfe
Yapımı: 2020 - ABD

1920’lerin Chicago’sunda bir grup müzisyen yeni bir kayda girmek için efsanevi jazz sanatçısı Ma Rainey’i beklemektedir. Jazz müziğin anası olarak kabul edilen Ma Rainey, kayıt sırasında menajeri ile bir tartışmaya girer. Beyaz olan menajerine rağmen müziğinin üstünde tam özgürlük istemektedir. Bu sırada kayıt odasında hırlı trampet sanatçısı Levee, bilinmedik gerçekleri gün yüzüne çıkaracaktır. Bu olaydan sonra herkesin hayatı tamamıyla değişecektir.

2. Da 5 Bloods

Orijinal İsmi: 5 sangres

Süre: 154dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Spike Lee
Yapımı: 2020 - ABD

4 Afrikalı-Amerikalı savaş gazisi komutanlarından kalanları gömmek için ve gömülü hazineyi bulma umuduyla Vietnam’a geri döner. 

3. Black Panther

Orijinal İsmi: Black Panther

Süre: 138dk
Yönetmen: Ryan Coogler
Yapımı: 2018 - ABD

Kaptan Amerika'yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa, ya da Kara Panter, bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş gösterdi. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa, CIA ajanı Everett K. Ross'un da yardımını alacak.

4. Get on Up

Orijinal İsmi: Get on Up

Süre: 139dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Tate Taylor
Senarist: Jez Butterworth
Yapımı: 2014 - ABD

James Brown'ın hayat hikayesini anlatan bir film.

5. Avengers: Sonsuzluk Savaşı

Orijinal İsmi: Avengers: Infinity War

Süre: 154dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2018 - ABD

Filmde tüm Avengers kahramanları Thanos'a karşı güçlerini birleştiriyor. Dünyaya gelen ve 6 Sonsuzluk Taşı'nın sahibi olmak isteyen Thanos'a karşı verilen savaşın sonucu, dünyanın kaderini de belirleyecektir.

6. Marshall

Orijinal İsmi: Marshall

Süre: 118dk
Tür: Dram
Yönetmen: Reginald Hudlin
Yapımı: 2017 - ABD

İlk Afro-Amerikalı Yüce Mahkeme Yargıcı Thurgood Marshall'ın gerçek hikayesine dayanan film, 1941 yılında geçiyor. Afro-Amerikan avukat Thurgood Marshall ile genç Yahudi avukat Sam Friedman ortaklık kurar. Birçok davaya bakan ortakların eline bu sefer farklı bir dosya gelir. İki avukat bu kez, sosyetenin tanınmış bir simasının cinsel saldırı ve cinayet girişimi ile suçladığı siyahi şoförün davasını üstlenir.

7. Draft Day

Orijinal İsmi: Draft Day

Süre: 110dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 2014 - ABD

Cleveland Browns'ın genel menajerinin NFL draft seçimleri için verdiği mücadele anlatılıyor.

8. 21 Bridges

Orijinal İsmi: 21 Bridges

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Brian Kirk
Senarist: Adam Mervis
Yapımı: 2019 - ABD

Gözden düşmüş bir NYPD dedektifi, polis katili bir adamın şehirde bir insan avı başlatmasıyla kendini affettirmek için ikinci bir şans elde eder. Meslektaşlarını bir suç imparatorluğu ile ilişkilendiren bir komployu açığa çıkaran dedektif, kendini büyük çaplı bir kovalamacanın göbeğinde bulur. Kovalamaca giderek yoğun bir hale geldiğinde, katilin Manhattan'dan kaçmasını engellemek için en uç önlemler alınır: İkonik Manhattan adasının tarihinde ilk kez 17 köprüsü de kapatılarak dış dünya ile bağlantısı kesilir.

9. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı

Orijinal İsmi: Captain America: Civil War

Süre: 151dk
Yönetmen: Anthony Russo , Joe Russo
Yapımı: 2016 - ABD

Ultron Çağı filminden sonra Yenilmezler ekibinin giriştiği bir başka macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika (Chris Evans), yakın arkadaşı Bucky'i (Sebastian Stan) kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar.

10. 42

Orijinal İsmi: 42

Süre: 128dk
Tür: Dram
Yönetmen: Brian Helgeland
Senarist: Brian Helgeland
Yapımı: 2013 - ABD

Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures yönetmen Brian Helgeland ile efsanevi beyzbol oyuncusu Jackie Robinson’un etkileyici hikayesini anlatan 42 için bir araya geliyor. Robinson Brooklyn Dodgers’a katıldıktan sonra Amerikan Beyzbol Ligi’nin renk engelini aştı.