2023'ün En İyi Dizileri!

2023'te şimdiye kadar yayınlanan en iyi dizilere göz atıyoruz!

2023 yılının aralık ayına girerken, bu sene seyircilerle buluşan en iyi dizilere gelin birlikte bakalım! Yılın en başında bütün dünyayı kasıp kavuran video oyunu uyarlaması "The Last of Us"tan Edgar Allan Poe'nun gotik kısa hikayesinin başarılı uyarlaması "Usher Evi'nin Çöküşü"ne, bu yılın en ses getiren on dizisi bu listede.

İyi seyirler!

1. The Last of Us

Joel (Pedro Pascal) bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

2. Bir Küçük Işık

Orijinal İsmi: A Small Light

Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Susanna Fogel , Leslie Hope
Senarist: Tony Phelan , Ben Esler
Yapımı: 2023 - ABD

"Bir Küçük Işık" Otto Frank'ın sekreteri Miep Gies'i anlatır. Miep ve kocası, Hollanda direnişinin yardımıyla Frankları ve sayısız kişiyi İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerden korumuşlardır. Anne Frank'ın hikayesini ve ek binada yaşadıklarını biliyor olabilirsiniz. İşte kitaplığın diğer tarafında olanlar.

3. Drops of God

Orijinal İsmi: Las gotas de Dios

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Oded Ruskin
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , Fransa , Japonya

Ünlü Leger Şarap Rehberi'nin yaratıcısı ve şarap biliminin simgesel figürü Alexandre Léger, 60 yaşında Tokyo'daki evinde vefat etmiştir. 9 yaşında ebeveynleri ayrıldığından beri babasını görmeyen Camille, babasının ölüm haberini alır ve ona olağanüstü bir şarap koleksiyonu bıraktığını öğrenir. Ancak Camille’nin, mirası talep etmesi için, babasının kanatları altına aldığı ve Leger'in vasiyetinde "manevi oğlu" olarak anılan parlak genç bir şarap uzmanı Issei Tomine ile rekabet etmesi gerekir.

4. Beef

Dizi, bir trafik kavgasına karışan iki yabancı ve ardından kaosa teslim olmaya başlayan hayatlarını konu alıyor.

5. Ahsoka

Ahsoka Tano (Rosario Dawson), İmparatorlukta eski bir komutan olan Büyük Amiral Thrawn'ı (Lars Mikkelsen) aramak için galaksinin bir ucundan diğerine yolculuk ediyor.

6. Usher Evi'nin Çöküşü

Orijinal İsmi: The Fall of the House of Usher

Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2023 - ABD

Servetlerini (ve geleceklerini) güvence altına almak için acımasız olmaktan çekinmeyen iki kardeşin mirasçıları gizemli bir şekilde birer birer ölmeye başlar. 

7. Lessons in Chemistry

Orijinal İsmi: Lessons in Chemistry

Tür: Dram
Yönetmen: Sarah Adina Smith
Yapımı: 2023 - ABD

1960'da geçen bu hikâyede Elizabeth Zotts (Brie Larson), bir bilim insanı olmanın hayalini kurmaktadır. Fakat bu hayali hamile kaldığında yarıda kalır. Zotts, işinden kovulur ve bir başına kalır.

8. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Orijinal İsmi: Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Tür: Dram
Yönetmen: Tom Verica
Senarist: Shonda Rhimes
Yapımı: 2023 - ABD

"Bridgerton" dizisinin kraliçesi Charlotte'un (India Ria Amarteifio) gençliğine odaklanan dizi, kraliçenin aşk hayatını ve güç kazanışını konu alıyor. 

9. Rain Dogs

Orijinal İsmi: Rain Dogs

Süre: 28dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Richard Laxton
Senarist: Cash Carraway
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

İşçi sınıfından bekar bir anne, küçük kızı ve ayrıcalıklı bir gey adam arasındaki alışılmadık bağın hikayesi.

10. Mrs. Davis

İnanç ile teknoloji karşı karşıya geliyor. İkili sayma sistemi ve İncil'in sistemi arasındaki görülmeye değer kapışma.