2023'ün En İyi Aksiyon Filmleri!

2023'te vizyona giren bu heyecan verici aksiyon filmlerini izlediniz mi?

2023, aksiyon filmi severler için şanslı bir seneydi desek abartmış olmayız. "John Wick 4"ten "Creed III"e, pek çok sevilen filmin hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak kalitede devam filmlerine eriştik. 2023'te vizyona giren en iyi aksiyon filmlerini merak ediyorsanız, cevapları bu listede!

İyi seyirler!

1. Uçak

Orijinal İsmi: The Plane

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon
Senarist: Charles Cumming
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Bir pilot, korkunç bir fırtına sırasında ticari uçağını indirmek durumunda kaldıktan sonra kendini bir savaş bölgesinde bulur.

2. Gran Turismo

Orijinal İsmi: Gran Turismo

Süre: 135dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Neill Blomkamp
Yapımı: 2023 - ABD

Akılalmaz bir gerçek hikayeye tanıklık etmeye hazır mısınız? Bu ilham verici film; işçi sınıfı bir bilgisayar oyuncusu, başarısız bir araba yarışçısı ve idealist bir motor sporları yöneticisinin dünyadaki en seçkin spor için ellerindeki her şeyi riske atma yolculuğunu anlatmakta.

3. Antlaşma

Orijinal İsmi: Guy Ritchie's The Covenant

Süre: 125dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Hikaye, Afganistan'daki son görevinde, yaralı askeri kilometrelerce meşakkatli araziden güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atan Çavuş John ve yerel tercüman Ahmed'i takip ediyor.

4. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

Köpeğinin öldürülmesi üzerine yeniden yeraltı dünyasına karışan eski bir suikastçi olan John Wick'in (Keanu Reeves) yüksek tansiyonlu maceraları hız kesmeden devam ediyor. Suikastçinin tekrardan peşine takılan katillerle mücadelesini izleyeceğimiz devam filminde, mutlu bir son beklemenin büyük bir hata olacağı söylentiler arasında. 

5. Extraction 2

Orijinal İsmi: Extraction 2

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Sam Hargrave
Senarist: Joe Russo
Yapımı: 2023 - ABD

Tyler Rake (Chris Hemsworth), Bangladeş'in Dhaka kentindeki görevinden aldığı ağır yaralardan zar zor kurtulduktan sonra geri döndü. O ve ekibi bir sonraki görevlerini üstlenmeye hazır.

2020 aksiyon gerilim filmi 'Extraction'ın devamı niteliğindedir.

6. Adalet 3

Orijinal İsmi: The Equalizer 3

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2023 - ABD , İtalya

Robert McCall (Denzel Washington) Güney İtalya'da evinde hisseder fakat çok geçmeden arkadaşlarının yerel mafya liderlerinin kontrolünde olduğunu fark edecektir. Olaylar ölümcül tehlikeler getirdiğinde McCall mafya ile baş ederek arkadaşlarını koruması gerektiğini anlayacaktır.

7. Indiana Jones ve Kader Kadranı

Orijinal İsmi: Indiana Jones and the Dial of Destiny

Süre: 155dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2023 - ABD

Ünlü arkeolog Indiana Jones'un tarihin bütün akışını değiştirebilecek bir yapıyı geri almak için zamanla yarışması gerekiyordur. Harrison Ford'un Indiana Jones rolünü tekrarlayacağı bu filmde ona Phoebe Waller-Bridge ve Mads Mikkelsen eşlik etmekte.

8. Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Orijinal İsmi: Mission Impossible - Dead Reckoning Part One

Süre: 164dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yapımı: 2023 - ABD

"Görevimiz Tehlike" serisinin devam filminde Tom Cruise'un yanı sıra Rebecca FergusonVanessa Kirby ve Simon Pegg gibi ünlü isimler de bulunuyor. Film, tehlikeli bir silah yanlış kişilerin eline düşmeden önce bu silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt ve IMF (Impossible Mission Force) ekibini konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise önceki filmlerden tanıdığımız Christopher McQuarrie oturuyor.

9. Kill Boksoon

Orijinal İsmi: Kill Bok-soon

Süre: 137dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Byun Sung-hyun
Yapımı: 2023 - Güney Kore

O, iş hayatında nam salmış bir suikastçı olsa da evdeyken ergen kızıyla uğraşan bekâr bir anne. Öldürmek kolay, asıl zor olan ebeveynlik yapmak.

10. Creed III: Efsane Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Creed III

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Michael B. Jordan
Yapımı: 2023 - ABD

Adonis, boks dünyasının önde gelen ismi olduktan sonra kariyerinde ve aile hayatında da başarıyı yakalamıştır. Ama eskiden gelecek vaat eden bir boks dahisi olan çocukluk arkadaşıyla karşı karşıya gelince, bu karşılaşma bir kavgadan daha büyük bir şeye dönüşür.