2023'ün En İyi Bilim Kurgu Filmleri!

Bu yılın nefes kesici bilim kurgu filmlerine bir göz atın!

Her yıl yeni bilim kurgu filmleri, izleyicileri farklı bir maceraya sürükleyerek hayal gücünün ve teknolojinin sınırlarını keşfetme fırsatı sunuyor. Bu sene vizyona giren filmler de hem görsel etkileyicilikleri hem de merak uyandırıcı konuları ile izlenmeyi hak ediyor. "Cennete Yakın"dan "Galaksinin Koruyucuları 3"e, 2023'ün en iyi bilim kurgu filmleri bu listede sizleri bekliyor!

1. Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

2. Yaratıcı

Orijinal İsmi: True Love

Süre: 134dk
Yönetmen: Gareth Edwards
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

İnsanlar ve yapay zeka arasındaki savaştan etkilenen distopik bir gelecekte geçen gerilim dolu bir hikaye.

3. Galaksinin Koruyucuları 3

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Süre: 150dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2023 - ABD

Hâlâ Gamora'yı kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill, evreni ve kendilerinisavunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular'ın sonu olabilir.

4. M3GAN

Orijinal İsmi: M3GAN

Süre: 102dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Gerard Johnstone
Senarist: Akela Cooper
Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncak şirketinde çalışan dahi bir robotik mühendisi, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine bir robot tasarlar. Yeğenine destek olmasını ve arkadaşlık etmesini amaçladığı bu insansı robot, küçük kız ile duygusal bağ kurmaya programlanmıştır. Fakat görevini fazla iyi yerine getiren bu robot, yeni arkadaşı için aşırı korumacı davranmaya başlar. Bu korkutucu bağlılık pek çok korkutucu durumu da yanında getirir.

5. Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Orijinal İsmi: The Ballad of Songbirds and Snakes

Süre: 157dk
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2023 - ABD

Film, "Açlık Oyunları" serisinin öncesine odaklanacak. 

Coriolanus Snow'un (Tom Blyth) Panem'in zalim Başkanı olmadan yıllar önce, 18 yaşında olduğu döneme dönüyoruz. Genç Coriolanus yakışıklı ve çekicidir. Snow ailesi zor zamanlar geçirmiş olsa da Onuncu Açlık Oyunları için bir akıl hocası olarak seçildiğinde kaderinde bir değişiklik şansı görür, ancak yoksul 12. Mıntıka'dan haraç kızı Lucy Gray’e (Rachel Zegler) akıl hocalığı yapmakla görevlendirilince sevinci kursağında kalır.

6. Cennete Yakın

Orijinal İsmi: Paradise

Süre: 118dk
Yönetmen: Boris Kunz
Senarist: Boris Kunz
Yapımı: 2023 - Almanya

Karısının, bir sigorta borcunu ödemek için hayatının 40 yılından vazgeçmeye zorlanmasının ardından bir adam, çaresizce o yılları geri almanın bir yolunu arar.

7. Transformers: Canavarların Yükselişi

Orijinal İsmi: Transformers: Rise of the Beasts

Süre: 127dk
Yönetmen: Steven Caple Jr.
Senarist: Joby Harold
Yapımı: 2023 - ABD

1990'lara geri dönüp dünyayı dolaşmaya ne dersiniz? “Transformers: Canavarların Yükselişi”nde Otobotlar yeni bir maceraya atılıyor. Dünya’da Otobotlar ile Decepticon’lar arasında devam eden savaşta yepyeni bir Transformer türü olan Maximaller karşımıza çıkıyor.

1994 yılında, eski ABD ordu eri Noah Diaz, ailesini geçindirmeye çalışmaktadır. Elinden gelenin en iyisini yapsa da aradığı gibi bir iş fırsatı karşısına çıkmayan Noah; kendini Otobotlar Optimus Prime, Bumblebee, Arcee ve Mirage’ın yanında bulur. Bu sırada Ellis Adası'ndaki bir arkeoloji müzesinde 25 yaşındaki Elena Wallace, antik bir heykelin içindeki gizli uzaylı işaretini yanlışlıkla tetikler.

8. 65

Süre: 92dk
Yönetmen: Scott Beck , Bryan Woods
Senarist: Scott Beck , Bryan Woods
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

Korkunç bir kazanın ardından pilot Mills, bilinmeyen bir gezegene iniş yapmıştır. Çok geçmeden Mills aslında Dünya'ya iniş yaptığını fark eder. Fakat 65 milyon yıl önceki Dünya'ya. Mills ve dünyada onun dışında hayatta kalmış tek kişi olan kızı Koa'nın kurtulmak için yapabilecekleri tek şey, tarih öncesi tehlikeli yaratıklarla dolu bu araziden bir şekilde kaçmaktır.

9. Crater

Orijinal İsmi: Crater

Süre: 104dk
Senarist: John Griffin
Yapımı: 2023 - ABD

Ayda bir maden kolonisinde büyüyen bir çocuk, babasının ölümünden sonra başka bir gezegene taşınmadan önce dört en yakın arkadaşıyla efsanevi bir krateri keşfetmek için geziye gitmeye karar verir.

10. Infinity Pool

Orijinal İsmi: Infinity Pool

Süre: 118dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Brandon Cronenberg
Senarist: Brandon Cronenberg
Yapımı: 2023 - ABD , Fransa , Kanada , Macaristan

James ve Em Foster, La Tolqa adasında her şey dahil bir plaj tatilinin keyfini çıkarırken, ölümcül bir kaza tesisin pervasız şiddet ve gerçeküstü dehşetile dolu alt kültürünü ortaya çıkarır.