En İyi Apple TV Filmleri!

En iyi Apple TV orijinal filmlerini listeledik!

Apple TV+ bir yayın platfromu olarak ülkemizde faaliyet göstermese de pek çok başarılı orijinal filmle öne çıkıyor. İşte biz de bu listede en beğendiğimiz 10 Apple TV orijinal filmini derledik.

Keyifli seyirler!

 

1. Wolfwalkers

Orijinal İsmi: Wolfwalkers

Süre: 103dk
Yönetmen: Tomm Moore
Senarist: Will Collins
Yapımı: 2020 - ABD , Çin , Fransa , İrlanda , Lüksemburg

Batıl inanç ve sihir çağında, kurtların şeytani ve evcilleştirilmesi gereken bir kötü olarak görüldüğü bir zamanda, genç bir avcı olan Robyn, son sürüyü yok etmek için babasıyla birlikte İrlanda'ya gelir. Ancak Robyn vahşi bir yerli kızı olan Mebh'i kurtardığında, arkadaşlıkları onu Wolfwalkers dünyasını keşfetmeye ve onu babasının yok etmekle görevli olduğu şeye dönüştürmeye götürür.

2. CODA

Orijinal İsmi: CODA

Süre: 112dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Sian Heder
Senarist: Sian Heder
Yapımı: 2021 - ABD , Fransa

Bir CODA (Child of Deaf Adults/Sağır olan ebeveynlerin çocuğu) olan Ruby, ailesinde duyma kabiliyeti olan tek kişidir. Ailesinin başında durduğu balıkçılık işi zora girince Ruby bir anda kendini ailesini terk etme korkusu ve müzik tutkusunun peşinden gitme olmak üzere iki kritik kararın arasında bulur.

3. Tetris

Orijinal İsmi: Tetris

Süre: 117dk
Tür: Dram , Gerilim , Tarih
Yönetmen: Jon S. Baird
Senarist: Noah Pink
Yapımı: 2023 - İngiltere

1988'de Amerikalı video oyunu satıcısı Henk Rogers, video oyunu Tetris'i keşfeder. Oyunu dünyaya duyurmak için yola çıktığında, Demir Perde'nin ardındaki tehlikeli yalanlarla karşılaşır ve bir yolsuzluk ağına düşer.

4. Luck

Orijinal İsmi: Luck

Süre: 105dk
Yönetmen: Peggy Holmes
Yapımı: 2022 - ABD , İspanya

Gündelik hayatı gizlice etkileyen iyi şans ve kötü şans organizasyonları arasındaki bin yıllık savaşın perdesi aralanır.

5. Causeway

Orijinal İsmi: Causeway

Süre: 96dk
Tür: Dram
Yönetmen: Lila Neugebauer
Senarist: Elizabeth Sanders
Yapımı: 2022 - ABD , Finlandiya

ABD'li bir asker Afganistan'da savaşırken beyin travması geçirir ve memleketindeki hayata uyum sağlamakta zorlanır.

6. The Tragedy of Macbeth

Orijinal İsmi: The Tragedy of Macbeth

Süre: 105dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Joel Coen
Senarist: Joel Coen
Yapımı: 2021 - ABD

Bir İskoç efendisi, üçlü cadı tarafından bir sonraki İskoçya Kralı olacağına ikna olur ve hırslı karısı, iktidarı ele geçirme planlarında onu destekler.

7. Finch

Orijinal İsmi: Finch

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Miguel Sapochnik
Senarist: Craig Luck , ıvor Powell
Yapımı: 2021 - ABD , Hindistan

Dünyada kalan son insan Finch’in, ölmekte olması sebebiyle, çok sevdiği köpeğine bakması için bir robot yapmasını konu alıyor. Üçlünün birbirlerine alışmak için çıktığı seyahatte, robotun insani duyguları öğrenmesini sürükleyici bir dille anlatıyor.

8. Cha Cha Real Smooth

Orijinal İsmi: Cha Cha Real Smooth

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cooper Raiff
Senarist: Cooper Raiff
Yapımı: 2022 - ABD

Üniversiteden yeni mezun olmuş ve ileriye dönük net bir hayat yolu olmayan 22 yaşındaki Andrew, ailesiyle birlikte New Jersey'de evde tıkılıp kalmıştır. Ancak, var olmayan özgeçmişine ait olan bir şey varsa, o da bir partiyi nasıl başlatacağıdır, bu da ona barda mükemmel bir motivasyon dansı ve küçük kardeşinin sınıf arkadaşları için bat mitzvaları yapma şansı verir. Andrew, genç bir anne olan Domino ve kızı Lola ile arkadaş olduğunda, sonunda istediği bir geleceği keşfeder - kendine ait olmasa bile.

9. Swan Song

Orijinal İsmi: Swan Song

Süre: 112dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Benjamin Cleary
Senarist: Benjamin Cleary
Yapımı: 2021 - ABD

Yakın bir gelecekte Cameron Turner'a ölümcül bir hastalık teşhisi konur. Eşi ve çocuğunu bu üzüntüden korumanın deneysel bir çözümü olduğunu keşfeden Turner, kaderleri ile oynamanın sonuçları ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. 

10. Greyhound

Orijinal İsmi: Greyhound

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Aaron Schneider
Senarist: Tom Hanks
Yapımı: 2020 - ABD , Çin , Kanada

C S Foster’ın “The Good Shepherd” romanından uyarlanan film, 1942 kışında USS Greyhound savaş gemisini odağına alıyor. Binbaşı Krause liderliğinde Büyük Britanya sularında yol alan Atlantik Konvoyu hiçbir hava desteği almadan binlerce asker ve erzak taşımaktadır. Ancak bu sular “Kara Delik” olarak adlandırılır. Hava desteğinin olmaması Alman U-Boat denizaltı birliklerine karşı konvoyu savunmasız kılar. Soğuğa, acımasız deniz koşullarına ve peşlerinde olan düşmana karşı büyük bir mücadele veren Krause ne pahasına olursa olsun görevini yerine getirmek zorundadır.