Az Sayıda İnsanın Hatırladığı Harika Disney Animasyonları!

Disney'in 100. yılını bu az bilinen animasyon filmleri ile kutlayın!

Walt Disney Animasyon Stüdyoları, 2023 yılında kuruluşunun 100. yılını kutladı. 100 yıllık tarihinde birbirinden ilgi çekici ve hayal gücünün sınırlarını aşan animasyon filmleri ortaya koyan stüdyonun hâlâ keşfedilmeyi bekleyen pek çok animasyon filmi var! Bu filmlerden en beğendiğimiz 10 tanesini bu listede sizler için bir araya getirdik. Bu 10 animasyon filmini Disney Plus platformundan rahatlıkla izleyebilirsiniz!

İyi seyirler.

1. Atlantis: Kayıp İmparatorluk

Orijinal İsmi: Atlantis: The Lost Empire

Süre: 95dk
Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise
Yapımı: 2001 - ABD

Büyükbabası kayıp şehir Atlantis üzerinde büyük araştırmalar yapan Milo bir müzede çalışmaktadır. En büyük hayalli Atlantis'i araştırmak olan Milo, sonunda amacına ulaşır ve kumandan Rourke'un emrindeki bir ekibe katılarak keşif yolculuğuna çıkmak üzere hazırlanmaya başlar. Bir denizaltıyla yolculuğa başlayan ekip, büyük bir deniz canavarından kurtulduktan sonra Atlantis'i bulmayı başarır. Ancak kısa zaman için Rourke'un esas amacı ortaya çıkar. 

2. Oliver ve Arkadaşları

Orijinal İsmi: Oliver & Company

Süre: 74dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: George Scribner
Senarist: Jim Cox , Tim Disney
Yapımı: 1988 - ABD

Oliver, New York sokaklarında bir başına yaşayan yavru bir kedidir. Kendini sahiplencek birilerini arasa da kimse onu sahiplenmez. Bu sırada Oliver, Dodger isimli bir sokak köpeği ile karşılaşır. Kendi köpek çetesinin başı olan Dodger, Oliver'ı da çetenin bir üyesi yapar.

3. Kahraman İnekler

Orijinal İsmi: Home On The Range

Süre: 73dk
Tür: Animasyon , Aile
Yönetmen: Will Finn , John Sanford
Yapımı: 2004 - ABD

Dul bir kadın ve onun küçük kızı bir çiftlik evinde hayvanlarıyla mutlu mesut yaşamaktadır. Ancak, yaşlı kadın evini 1000 dolar karşılığı ipotek ettirip bu parayı ödeyemeyecek duruma düşünce bir kurtuluş yolu aramaya başlarlar. Bir kanun kaçağı olan Alameda Slim ise, Cennet Yaması adı verilen bir çiftliğin kontrolünü ele geçirmeye çalışınca, 3 azimli inek, bir karateci at ve bir grup civciv ona engel olmaya karar verirler. Slim'i yakalayıp kanuna teslim ederek ödül parası almaya çalışan kahramanlarımız, ödül avcısı Rico'yla da rekabet edecektir.

4. Robinson Ailesi

Orijinal İsmi: Meet the Robinsons

Süre: 95dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Stephen J. Anderson
Yapımı: 2007 - ABD

Lewis, aile bulma özlemi içinde olan yetim bir çocuktur. Wilbur Robinson'la karşılaştığında Lewis'nin yaşamı değişir. Robinson onu herşeyin mümkün olduğu geleceğin dünyasına götürür.

5. Ayı Kardeş

Orijinal İsmi: Brother Bear

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yapımı: 2003 - ABD

Öykü, henüz beyaz adamın Yeni Dünya’yı keşfetmediği dönemlerde geçiyor ve yerli bir çocuğun inanılmaz hikayesini anlatıyor. Büyük ruhlar bir çocuğu ders alması için bir başka canlının bedenine sürerler. Abisi, kendi yavrularını korumaya çalışan bir ayı tarafından öldürülen Kenai, kendisini bir ayının bedesinde bulur. İntikam hikayesi Kenai’yi de tehlikeye sokacak ama öte yandan hayatı bir başka canlının gözlerinden yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.

6. Cesur Civciv

Orijinal İsmi: Chicken Little

Süre: 81dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Mark Dindal
Yapımı: 2005 - ABD

Gökyüzü yere düşüyor zannedip bütün kasabayı ayağa kaldırmasının üstünden bir sene geçmiştir ve civciv şimdi kasaba halkının güvenini tekrar kazanma yolları aramaktadır. Beyzbol takımına girmek atacağı ilk adım olur. Takımın başarıya ulaşmasındaki gayretleri ile eski günlerine yavaş yavaş döner.Keyfi yerine gelen civcivin yeni macerası yine gökyüzünden sebeplidir. Bir uzaylının düşüşüne tanık olur fakat bu sırrını en yakın arkadaşlarından başka kimseyle paylaşmaz. Çünkü diğerlerinin bu kez onu gerçekten deli sanacağını düşünür. Kasaba halkının haberi olmadan civciv ve arkadaşları insanlığı uzaylılardan kurtarmaya karar verirler.

7. Define Gezegeni

Orijinal İsmi: Treasure Planet

Süre: 95dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Senarist: Ron Clements
Yapımı: 2002 - ABD

Küçüklüğünden beri uzay maceralarına hayran olan cesur genç Jim Hawkins, her zaman uyuduğunda okuduğu, kayıp defineler hakkındaki korsan hikayelerine hayrandır. Bir gün bir uzay gemisinden evlerinin önüne düşen inen yaşlı bir adam, Jim'e bir emanet verir. Jim'e bunu korumasını söyler. Jim emaneti açar ve okuduğu hikayerlerdeki Define Gezegeni'nin  keşfeder. Aile dostları Doctor Doppler ile çıktıkları macera Jim'in hayallerinin de ötesinde olacaktır.

8. Kara Kazan

Prydain’in mistik dünyasında, yenilmez bir savaşçı olan Taran, gelecekte kötü Boynuzlu Krala karşı kendisini yeni bir yaşam arayışı içinde bulur. Taran gizemli Kara Kazanı önce bulan kişi olmak zorundadır.

9. Dinozor

Orijinal İsmi: Dinosaur

Süre: 82dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yapımı: 2000 - ABD

Bundan 65 milyon yıl öncesinden, İkinci Zamanın Son Kısmı olarak adlandırılan dönemin dünyasından bir öykü anlatıyor Dinozor.Aladar adındaki Iguanodon türü bir dinozor, daha kuluçkadayken kaçırılarak ailesinden ayırılmışve uzak bir adada Lemur türü maymunlar tarafından büyütülmüştür. Çok büyük bir meteor yağmurunun başlamasıyla birlikte adadaki yaşam tam anlamıyla kaosa dönüşür. Bunun üzerine çareyi anakaraya göç etmekte bulan Aladar ve Lemur ailesinin birkaç üyesi, orada göç halindeki bir dinozor grubuna katılarak güvenli bir sığınak arayışına girerler.

10. Bolt

Orijinal İsmi: Bolt

Süre: 96dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yapımı: 2008 - ABD

Bolt adlı köpek, çıktığı televizyon şovunda çeşitli görsel efektlerle yaratılan süper güçlerinin gerçek olduğuna inanmaktadır. Daha da ünlü olma hırsına kapılarak soluğu New York’ta alır ve aslında dişi bir kedi olan Bay Mittens ile tanışır. Yeni dostları arasında Rhino adlı bir hamster de vardır. Sahip olduğunu zannettiği güçlere aslında sahip olmadığını keşfeder.