Mutlaka İzlemeniz Gereken Timothée Chalamet Filmleri!

Yükselen oyuncu Timothée Chalamet bugün 28 yaşına giriyor!

27 Aralık 1995'te New York'da doğan Timothée Chalamet, Yahudi bir anneye ve Fransız bir babaya sahip. Fiorello H. LaGuardia Müzik Sanat ve Sahne Sanatları Lisesi'nde eğitim gördü. 2009 yılında Law & Order'da bir cinayet kurbanını canlandırarak ilk kez televizyonda göründü. "Beni Adınla Çağır" filmindeki performansı ile ses getirdi.

Son yıllarda sık sık karşımıza çıkan başarılı oyuncunun doğum gününü kutlamak için mutlaka izlemeniz gereken 10 Timothée Chalamet filmini listeledik.

İyi seyirler! 

1. Beni Adınla Çağır

Orijinal İsmi: Call Me by Your Name

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: James Ivory
Yapımı: 2017 - ABD , Brezilya , Fransa , İtalya

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio (Timothée Chalamet) günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya (Esther Garrel) zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver (Armie Hammer), Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

2. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

3. Küçük Kadınlar

Orijinal İsmi: Little Women

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2019 - ABD

Louisa May Alcott'un unutulmaz romanından uyarlana film; Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen büyüme hikâyesini konu alıyor. Hikayenin yönetmen Greta Gerwig tarafından yorumlanmış halinde, dört kız kardeşn hikayesi üzerinden kadın hayatına dair o döneme ait temaların yanı sıra zamanın ötesinde konular ve sorunlar da işleniyor.

4. Güzel Oğlum

Orijinal İsmi: Beautiful Boy

Süre: 119dk
Tür: Dram
Senarist: David Sheff , Nic Sheff
Yapımı: 2018 - ABD

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden bir delikanlı ve babasının ilişkisini izleyeceğimiz filmde, Nick (Timothée Chalamet) boşanmış bir ailenin çocuğudur ve velayeti annesindedir. Babası David (Steve Carell) boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onu hiç ihmal etmez. Ancak son günlerde Nick'in hayatında yaşanan değişimler gözden kaçacak gibi değildir. David ona büyük acı veren bir gerçeği kabul eder: Nick, uyuşturucu bağımlısıdır. Babası oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve bunun için her ne gerekiyorsa yapacaktır. Film, David Sheff'in Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction isimli kitabında yer alan anılarından beyaz perdeye uyarlandı. 

5. The King

Orijinal İsmi: The King

Süre: 140dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: David Michôd
Yapımı: 2019 - ABD , Avustralya

“The King” babasının ölümü sonrası, genç yaşta İngiltere Krallığı ünvanını üstlenen V. Henry’nin hikayesine odaklanıyor. V. Henry İngiltere Kralı olduğunda, hem Fransa ile süren savaşı kazanmaya çalışıp, hem de saray entirikaları arasında sağ kalmaya çalışmıştır.

6. Uğur Böceği

Orijinal İsmi: Lady Bird

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2017 - ABD

Sacramento'da yaşayan, kendine 'Uğur Böceği' adını takmış liseli Christine McPherson (Saoirse Ronan) lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik, hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la (Laurie Metcalf) yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.

7. Wonka

Orijinal İsmi: Wonka

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Paul King
Senarist: Paul King , Simon Farnaby
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Hikaye, genç bir Willy Wonka'nın (Timothée Chalamet) ilk maceralarını ve Umpa-Lumpa'larla (Hugh Grant) nasıl tanıştığını anlatacak.

8. Fransız Postası

Orijinal İsmi: The French Dispatch

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2021 - ABD

Kurgusal bir yirminci yüzyıl şehrindeki The French Dispatch gazetesinin editörü Arthur Howitzer Jr. geçirdiği kalp krizi sonucu aniden ölür. Vasiyetnamesine göre, gazetenin önceki baskılarından üç makalenin ve bir ölüm ilanının yeniden yayınlandığı son veda sayısından sonra gazete kapatılmalıdır.

Yönetmen Wes Anderson'ın "gazeteciliğe bir aşk mektubu" olarak tanımladığı film, yıldızlarla dolu kadrosuyla göz dolduruyor. 

9. Yıldızlararası

Orijinal İsmi: Interstellar

Süre: 169dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır. İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği film, 2014'ün Kasım ayında gösterime girdi.

10. New York'ta Yağmurlu Bir Gün

Orijinal İsmi: A Rainy Day in New York

Süre: 92dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 2019 - ABD

Genç bir çift olan Gatsby ve Ashleigh, bir haftasonu için başbaşa bir New York planı yaparlar. Ancak, kahramanlarımızın hem şehirde birbirilerini kaybeder hem de güzel hava yerini yoğun sağanak yağışa bırakır. New York’ta birbirlerini bulmaya çalışan Gatsby ve Ashleigh, tuhaf karşılaşmalar ve maceralar da yaşayacaktır.