2023'ün Gişe Rekortmeni Filmleri

2023'ün en çok hasılat yapan filmlerini merak ediyor musunuz?

2023 yılı, gişe başarısı konusunda heyecan dolu bir yıl oldu. Filmin başarısının yanında medyatikliği ve "Oppenheimer" ile aynı gün vizyona girmesiyle ses getiren "Barbie", 2023 yılında en çok hasılat yapan filmler arasında birinci sıraya oturdu. "Oppenheimer" ise üçüncü sırada yer aldı. En çok hasılat yapan 10 filmin tamamını görmek için aşağıdaki listemizi inceleyebilirsiniz!

1. Barbie

Orijinal İsmi: Barbie

Süre: 114dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Greta Gerwig
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Gişe Hasılatı: $1,441,820,453

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...

Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

2. Süper Mario Kardeşler Filmi

Orijinal İsmi: The Super Mario Bros. Movie

Süre: 93dk
Senarist: Matthew Fogel
Yapımı: 2023 - ABD , Japonya

Gişe Hasılatı: $1,361,365,341

Brooklyn’li tesisatçılar Mario (Chris Pratt) ve erkek kardeşi Luigi (Charlie Day) bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, yeni bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi’yi bulmak için epik bir maceraya atalır.   Mario, Mantar Krallığı sakini Toad’un (Keegan-Michael Key) yardımıyla ve Mantar Krallığı’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach’ten (Anya Taylor-Joy) aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

3. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Gişe Hasılatı: $952,014,450

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

4. Galaksinin Koruyucuları 3

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Süre: 150dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $845,555,777

Hâlâ Gamora'yı kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill, evreni ve kendilerinisavunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular'ın sonu olabilir.

5. Hızlı ve Öfkeli 10

Orijinal İsmi: Fast X

Süre: 142dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Justin Lin
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $704,875,015    

Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes'in kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınır.

6. Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $690,516,673

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

7. Küçük Deniz Kızı

Orijinal İsmi: The Little Mermaid

Süre: 135dk
Yönetmen: Rob Marshall
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $569,626,289

1989 yapımı 'The Litte Mermaid' filminin canlı aksiyon uyarlaması olan yapımın yönetmenlin koltuğunda Rob Marshall oturuyor.

8. Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Orijinal İsmi: Mission Impossible - Dead Reckoning Part One

Süre: 164dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $567,535,383

"Görevimiz Tehlike" serisinin devam filminde Tom Cruise'un yanı sıra Rebecca FergusonVanessa Kirby ve Simon Pegg gibi ünlü isimler de bulunuyor. Film, tehlikeli bir silah yanlış kişilerin eline düşmeden önce bu silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt ve IMF (Impossible Mission Force) ekibini konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise önceki filmlerden tanıdığımız Christopher McQuarrie oturuyor.

9. Elemental: Doğanın Güçleri

Orijinal İsmi: Elemental

Süre: 103dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Peter Sohn
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $496,176,105

Disney'in yeni animasyonu Elemental; ateş, su, kara ve hava elementleri sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde Ember (Ateş) ve Wade'i (Su) konu almakta. Bu şaşırtıcı ikili, yolculukları sırasında aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu keşfedeceklerdir.

10. Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Orijinal İsmi: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Süre: 125dk
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Jeff Loveness
Yapımı: 2023 - ABD

Gişe Hasılatı: $476,071,180    

Filmde Scott Lang (Paul Rudd), Cassie (Kathryn Newton), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) ve Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), mümkün olduğunu düşündüklerinin sınırlarını aşan bir maceraya atıldıkları Kuantum Diyarını keşfediyorlar.