Kıyamet Sonrasını Anlatan En İyi 10 Film!

Kıyamet sonrası sinema: Post-apokaliptik dünya temalı 10 unutulmaz film!

Günümüzde sinema dünyası, izleyicilere korku, heyecan ve duygusal derinlik sunan bir dizi kıyamet sonrası dünya filmiyle dolup taşıyor. Zombi istilalarından çölde geçen aksiyona, bilim kurgu dramalardan distopik hikayelere kadar, bu filmler insanlığın kırılganlığını ve dayanıklılığını keşfediyor.

Bu liste, post-apokaliptik dünya temalı 10 unutulmaz filmi bir araya getiriyor. Bu filmler, kıyamet sonrası olayların yarattığı kaosu, hayatta kalmaya çalışan karakterlerin mücadelesini ve insan doğasının derinliklerini araştırarak izleyicilere unutulmaz bir sinematik deneyim sunuyor.

Kıyamet sonrası dünyaların derinliklerine dalın ve bu listeyi izlerken hayatta kalmaya çalışan kahramanların hikayelerini keşfedin!

Keyifli seyirler!

1. Son Umut

Orijinal İsmi: Children of Men

Süre: 109dk
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.

2. Terminatör

Orijinal İsmi: The Terminator

Süre: 108dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 1984 - ABD , İngiltere

2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.   Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen  önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir... 

3. 28 Gün Sonra

Orijinal İsmi: 28 Days Later

Süre: 113dk
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2002 - İngiltere

İngiltere'de bir genetik araştırmalar ensitüsünde bilimadamları insan doğasındaki şiddeti ve öfkeyi önleyebilmek amacıyla bazı tehlikeli deneyler yapmış ve bunun sonucunda 'rage' adını verdikleri bir virüs geliştirmişlerdir. Ancak bu araştırmalarda denek olarak maymunların kullanıldığını öğrenen hayvan hakları koruyucusu bir grup eylemci, bilimadamlarının maymunlara zarar verdikleri gerekçesiyle kendi yöntemleriyle deneylerin yapıldığı binaya sızarak korunaklı kafeslerde tutulan ve bilimadamlarının 'rage' virüsü aşıladıkları maymunlardan birini serbest bırakırlar.Fakat serbest kalan maymun kafesten çıkar çıkmaz eylemcilerden birine saldırır ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.

4. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası bir çorak arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum, psikotik bir inanan ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

5. The Omega Man

Orijinal İsmi: The Omega Man

Süre: 98dk
Yönetmen: Boris Sagal
Yapımı: 1971 - ABD

1976'nın dünyasında ölümcül bir biyolojik silah kontrolden çıkar ve bu tüm insanlığın sonu olur. Los Angeles'lı Doktor Robert Neville, deneysel bir serum sayesinde hayatta kalan tek kişi olmayı başarır. Bir de tabi mutasyona uğramış ve gece yaratıklarına dönüşmüş bir kaç yüz kişilik topluluğu saymak gerek. Matthias isimli acımasız tipin yönettiği ve kendilerine 'aile' adını veren bu kana susamış grup, serumu ele geçirmek için her şeyi denemeye kararlıdır.Neville onları durdurmak için canını dişine takmış savaşırken, karşısına güzel Lisa'nın liderliğini yaptığı ve bir şekilde hayatta kalmayı başarmış gençlerle karşılaşır.

6. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

7. Ben Efsaneyim

Orijinal İsmi: I Am Legend

Süre: 100dk
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2007 - ABD

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır. Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler.

8. Kar Küreyici

Orijinal İsmi: Snowpiercer

Süre: 127dk
Yönetmen: Bong Joon-ho
Yapımı: 2013 - Güney Kore

2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan bir deney yanlış gitmiş ve dünya yeniden buzul çağına dönmüştür. Bu felaketten geride kalan az sayıda insan, Snowpiercer adı verilen bir trende yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilen kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Sürekli ezilen arka vagon halkı, artık bu duruma bir son vermek istemektedir. 

9. Yol

Orijinal İsmi: The Road

Süre: 111dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: John Hillcoat
Senarist: Joe Penhall
Yapımı: 2009 - ABD

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.

10. Tanrının Kitabı

Orijinal İsmi: The Book Of Eli

Süre: 118dk
Senarist: Gary Whitta
Yapımı: 2010 - ABD

Filmde Güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde Eli adlı bir adamın yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesini anlatıyor.