En İyi J.K. Simmons Filmleri!

Usta oyuncu J.K. Simmons bugün 69 yaşında!

Sinema dünyasının önde gelen oyuncularından biri olan J.K. Simmons, etkileyici kariyeri boyunca birçok unutulmaz karaktere hayat verdi. Bu liste ise Simmons'ın en parlak perfromanslarını sergilediği filmleri sıralıyoruz. Pek çok türde kendini izleyenleri etkileyen J.K. Simmons'ın sinema dünyasındaki etkileyici varlığını keşfetmeye hazır olun!

Keyifli seyirler!

1. Whiplash

Orijinal İsmi: Whiplash

Süre: 107dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2014 - ABD

Prestijli müzik okulu Shaffer'da 1. sınıfta okuyan 19 yaşındaki Andrew Neiman, hırslı bir davulcudur ve günün birinde efsaneler arasına girmeyi hayal etmektedir. Buranın en önemli orkestrasının şefi ise Terrence Fletcher adında, oldukça katı eğitim prensipleri uygulayan bir müzisyendir. Günün birinde Neiman'ın yeteneği Fletcher tarafından farkedilir ve okulun ana orkestrasına alınır. Fletcher'ın gözüne girebilmek için insanüstü bir çalışma sergileyen, ailesini ve özel hayatını bile bir kenara atan Neiman ile Fletcher'ın arasında tansiyonu hiç düşmeyecek bir öğretmen-öğrenci ilişkisi başlayacaktır.

2. Ricardo'ları Canlandırmak

Orijinal İsmi: Being the Ricardos

Süre: 132dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Aaron Sorkin
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2021 - ABD

Being the Ricardos, 1950'li yıllarda Amerikan televizyonlarının en çok izlenen ikililerinden Lucille Ball ve Desi Arnaz'ın hayat hikayesini konu ediyor. I Love Lucy televizyon dizisinin başrolünde yer alan komedyenler Lucille Ball ile Desi Arnaz'ın kariyer yolculuğunun yanı sıra özel yaşamlarına da odaklanılan filmde, çiftin kariyerlerinin ve ilişkilerinin nasıl sona erdiği de anlatılıyor.

3. Juno

Orijinal İsmi: Juno

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2007 - ABD

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno. hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah, Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. İkisinin gözüne kestirdiği ilk aile, evlat edinme özlemiyle yanıp tutuşan Mark ve Vanessa Loring çifti olur. Biricik kızlarının Bleeker ile cinsel ilişkiye girdiğini öğrendikten sonra ilk şoku atlatan ailesi de Juno’ya yardımcı olmak için devreye girer. Juno’nun gözüne kestirdiği çiftin “düzgün olmayan” bir çift olmadığından emin olmak isteyen Baba Mac, biricik kızının bebeğine uygun aile bulma girişimlerinde ona eşlik eder. Bu arada üvey annesi Bren de, 18 yaş altı hamilelikle ilgili önyargılarla boğuşan Juno’ya duygusal destek sağlar. Sonbalar kışa, kış ilkbahara dönüşürken Juno artık doğum yapacağı güne adım adım yaklaşmaktadır. Juno’nun fiziksel görünümündeki değişiklikler onun kişisel olgunlaşmasının aynası olurken, bebeği evlat edinmek isteyen Mark ve Vanessa çiftinde tam ters yönde gelişmeler olur ve görünüşte mutlu hayatlarında çatırdama sinyalleri başlar. Böyle bir durumla karşılaşan ergenlik çağındaki genç kızların tipik öfkesinden uzak duran Juno, karşısına çıkan problemlerin üstüne korkusuzca giderek engelleri tek tek ortadan kaldıracak; bunu yaparken gençlik enerjisini sonuna kadar sergilemekten çekinmeyecektir.

4. Örümcek Adam

Orijinal İsmi: Spider-Man

Süre: 189dk
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımı: 2002 - ABD

Sıradan bir lise öğrencisi olan Peter Parker'ın hayatı bir gün bir örümcek tarafından ısırılmasıyla tamamen değişir. Çünkü bu örümcek sıradan bir örümcek değildir, genetik olarak özelikle geliştirilmiş, bilimsel amaçlarla kullanılan bir denektir. Öte yandan olan olmuştur ve Parker'da tuhaf değişiklikler baş göstermektedir.

5. Klaus

Orijinal İsmi: Klaus

Süre: 96dk
Yönetmen: Sergio Pablos
Yapımı: 2019 - İspanya

Postacı akademisinin en kötü öğrencisi Jesper kendini Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde yer alan buzlarla kaplı bir adada görevlendirilmiş olarak bulur. Kavgalı adalılar, bırakın mektuplaşmayı birbirlerine selam bile vermemektedir. Jesper tam pes etmek üzereyken öğretmen Alva ile arkadaşlık kurar. Ayrıca Jesper, el yapımı oyuncaklarla dolu bir kulübede tek başına yaşayan Klaus ile tanışır. Smeerensburg kasabasında bir kez daha kahkahaların çınlamasını sağlayan bu umulmadık arkadaşlıklar; cömert komşuların, sihirli ilimlerin ve bacaya özenle asılan çorapların yer aldığı yeni bir gelenek yaratır.

6. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

7. Zootropolis: Hayvanlar Şehri

Orijinal İsmi: Zootopia

Süre: 109dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yapımı: 2016 - ABD

Zootopia, hayvanların bir arada yaşadığı çok büyük bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan bir tavşan olan Judy Hopps polis teşkilatına yeni yazılmıştır. Nick adlı tilki ise küçük dolandırıcılık işleri yaparak köşeyi dönmeyi hedeflemektedir. Bir gün Nick, işlemediği bir suçla itham edilir. Nick adını temize çıkarmak, Judy de davayı çözmek için daha önceden hiç tahmin edemeyecekleri bir işbirliği yapmak zorunda kalırlar.  

8. Aklı Havada

Orijinal İsmi: Up in The Air

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Yapımı: 2009 - ABD

Filmde George Clooney’in canlandırdığı Ryan Bingham karakteri neredeyse bütün iş yaşamı şehirden şehire iş seyahatlerinden ibaret olan düşük maaşlı bir şirket elemanıdır. Çalıştığı şirketin seyahat bütçesini küçültmesi üzerine Ryan Bingham kendini hiç beklenmedik bir mücadele içinde bulur. Tam da yıllardır ulaşmaya çalıştığı 5 milyon uçuş mili hedefine ulaşmak üzereyken…Üstelik rüyalarını süsleyen seyahat tutkunu kadınla yeni tanışmışken, çalıştığı şirket tasarruf önlemlerini gerekçe göstererek, bundan sonra daha az seyahat etmesini uygun bulmaktadır.

9. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler

Orijinal İsmi: Thank You For Smoking

Süre: 92dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Jason Reitman
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Nick Naylor, büyük bir sigara şirketinin sözcüsü olarak sigara üreticilerinin ve sigara tiryakisi olan insanların haklarını savunmaktadır. Ama bu iş sanıldığı kadar kolay değildir. Sigaranın sağlığa verdiği korkunç zararlar, kullanıcılar tarafından bile bilinen bir gerçektir. Sigaranın bu olumsuz imajını düzeltmek için yeni bir çalışma başlatan Nick, karşısında sağlık örgütlerini ve amansız bir senatörü bulur. Bunların hiçbirinden gözü korkmayan Nick için kırılma noktası, oğlunun ona bakış açısının değişmesi olacaktır. Kurnaz yapısı ve hiciv dolu senaryosu ile oldukça beğeni toplayan film, Amerika'dan son yıllarda çıkan en iyi komedilerden biri olarak değerlendiriliyor.

10. Kartalın Kanatlarında

Orijinal İsmi: Ride the Eagle

Süre: 89dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Trent O'Donnell
Senarist: Trent O'Donnell
Yapımı: 2021 - ABD

Leif'in ayrı yaşadığı annesi Honey ölünce ona 'şartlı bir miras' bırakır. Yosemite'deki kulübesini almadan önce onun ayrıntılı yapılacaklar listesini tamamlaması gerekiyor. Leif, Honey'in vahşi dünyasına adım atar ve gerçekten hiç tanımadığı annesi, mezarın ötesinden telafi etmeye çalışır.