Son 5 Yılın En İyi Yetişkin Animasyon Dizileri

Animasyon seven yetişkinlere hitap eden en iyi animasyon diziler burada!

Animasyonların sadece çocuklara yönelik olmasını reddeden bu harika animasyon dizilerini keşfetmeye hazır mısınız? Son 5 yılda pek çok animasyon dizisi hayatımıza girdi. İki boyutlu veya üç boyutlu animasyon tekniğiyle karşımıza çıkan bu diziler, birbirinden ilginç konulara sahip. "Scott Pilgrim Dünyaya Karşı" evrenine farklı bir bakış açısı ekleyen "Scott Pilgrim Takes Off"tan "League of Legends" evreninden doğan "Arcane"e ve pek çok orijinal içeriği aşağıdaki listeden seçip izleyebilirsiniz!

İyi seyirler.

1. Love, Death & Robots

Orijinal İsmi: Love, Death & Robots

Yönetmen: Tim Miller
Senarist: Tim Miller
Yapımı: 2019 - ABD

Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler ve kara mizahın harmanlandığı, 5-15 dakikalık 18 farklı hikayeden oluşacak yetişkin animasyon antoloji dizisi. 

2. Carmen Sandiego

Orijinal İsmi: Carmen Sandiego

Süre: 22dk
Yönetmen: Joseph Humphrey
Yapımı: 2019 - ABD , Kanada

Herkes, "Carmen Sandiego NEREDE?" diye soruyor, ancak "Carmen Sandiego KİM?" diye soran yok. Kırmızı giysili usta hırsız, uluslararası suçlar işlemek ve geçmişine göz atmak için geri dönüyor.

3. Smiling Friends

Orijinal İsmi: Smiling Friends

Tür: Animasyon , Komedi
Yönetmen: Michael Cusack
Senarist: Michael Cusack
Yapımı: 2020 - ABD , Avustralya

Tuhaf ama renkli bir dünyaya mutluluk getirmeye kendini adamış küçük bir şirketin çalışanlarını anlatan yetişkin dizisi.

4. The Midnight Gospel

Orijinal İsmi: The midnight gospel

Süre: 204dk
Yapımı: 2020 - ABD

The Midnight Gospel, hayatın anlamını arayan bir uzay yayıncısının hikayesini konu ediyor. Uzay yayıncısı olan Clancy, evinin rahatlığını bırakarak farklı dünyalara yolculuk yapar. Evren simülatörüyle tuhaf dünyalar arasında gezinen Clancy, farklı renkli varlıklarla röportajlar gerçekleştirir.

5. Inside Job

ABD'de bir gölge hükümet kuruluşu Cognito, Inc.'de geçen bu işyeri komedisinde, bir kadının meraklı gözlerden uzak tutmaya çalıştığı her komplo teorisi gerçektir. Dizi ayrıca, sürüngen şekil değiştiriciler ve psişik mantarlarla dolu bir yerde çalışırken, dünya hakkındaki "gölgelerde saklı" sırları ortaya çıkarmaya çalışan bir teknoloji dehasını ve ortağının hikayesini anlatıyor.

6. Arcane

Arcane, League of Legends evreninde yer alan ütopik bir bölgede baskı gören yeraltı şehri Zaun'da geçiyor. Animasyon türündeki dizi evrenin iki büyük şampiyonunun ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesine odaklanıyor.

7. The Cuphead Show

Hit video oyununa dayanan bu animasyon dizisinde dürtüsel Cuphead ve onun temkinli ama ikna edici kardeşi Mugman'ın talihsizliklerini takip edin.

8. Babam Bir Ödül Avcısı

Orijinal İsmi: My Dad the Bounty Hunter

Yapımı: 2023 - ABD , Fransa

Sıradan biri gibi görünen babalarının aslında galaksiler arası bir ödül avcısı olduğunu keşfeden iki çocuğun çılgın uzay maceralarını konu alıyor. Birlikte tehlikeli uzaylıları savuşturup bol bol lazerli çatışmalara girişen aile, anne olan bitenin farkına varmadan eve dönmeye çalışırken aralarındaki bağ hızla güçlenir.

9. Scott Pilgrim Takes Off

Orijinal İsmi: Scott Pilgrim Takes Off

Yönetmen: Abel Gongora
Senarist: Bryan Lee O'malley
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , Japonya

Yirmili yaşlarındaki Torontolu indie rock müzisyeni Scott Pilgrim'in (Michael Cera) iş hayatı, evinden atılmamaya çalışması ve hoşlandığı kızın yedi şeytani eski sevgilisiyle yaşadığı karşılaşmaları konu alan bir animasyon dizi.

10. Carol & The End of the World

Gezegenin sonu giderek yaklaşırken, yaklaşmakta olan kıyametin yarattığı kaosu benimsemekte zorlanan bir kadın, Dünya'daki son aylarında anlam arayışına çıkar.