"Gaddar" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

19 Ocak 2024 akşamı Now TV'de (eski adıyla Fox TV) başlayan ve  başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Sümeyye Aydoğan'ın bulunduğu dizi "Gaddar"a gelin yakından bakalım! 

Sinan Öztürk'ün yönettiği ve Hürer Ebeoğlu'nun senarosunu kaleme aldığı dizi, askerlik dönüşü gaddar bir kiralık katile dönüşen Levent'in (Çağatay Ulusoy) hikayesine odaklanıyor.

Peki "Gaddar" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy
Doğum Tarihi: 23 Eylül 1990

"Gaddar" dizisi Dağhan kimdir?

Sevdiklerini korumak isteyen Dağhan'ın yapabileceği tek bir şey var: Gaddar olmak. Kötülerle savaşırken beyaz veya griye yer yok. Onlar gibi simsiyah olacak.

"Gaddar"  dizisinin Dağhan'ı Çağatay Ulusoy kimdir?

Çağatay Ulusoy, 1990 doğumlu model ve oyuncu. 1990'da Bakırköy, İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Boşnak, babası ise Bulgar göçmenidir. 2010 yılında Best Model yarışmasını kazanınca şöhret kapıları açılmış oldu. Daha önceki yıllarda Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu gibi isimlerin de kazandığı bu yarışmadan sonra Ulusoy, televizyon dizilerinde görünmeye başladı. 2010 yılında yayınlanmaya başlayan "Adını Feriha Koydum" dizisinde Emir rolüyle popülerliği arttı. Bu dizide bir diğer yıldız adayı olan Hazal Kaya ile başrolleri paylaştı. Daha sonra 2011'de "Anadolu Kartalları" filmiyle sinema dünyasına da adım atmış oldu. 2013-14 yayın döneminde "The O.C."nin yerli uyarlaması yeni dizisi "Medcezir" ile ekranlara dönüş yaptı. Bu dizideki rol arkadaşı ise Serenay Sarıkaya oldu. 

2. Sümeyye Aydoğan

Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1999

"Gaddar" dizisi Aydan kimdir?

Lafını esirgemeyen Aydan'ın haksızlığa tahammülü yok. Hırçın bir yapıya sahip olmasının yanında, sırılsıklam aşık olduğu kişiye bile dediğim dedik tepkiler verebilir. Kararlarını kendi başına vermeye olan tutkusu, hayatını şekillendirecek olaya sebep olacak.

"Gaddar"  dizisinin Aydan'ı Sümeyye Aydoğan kimdir?

Sümeyye Aydoğan, İstanbul doğumlu oyuncu ve şarkıcıdır. Aslen Arnavut kökenli olan Aydoğan 2020 yılında "Aile Hükümeti" ile ilk film oyunculuğu deneyimini, 2021 yılında ise "Kahraman Babam" ile ilk dizi oyunculuğu deneyimini gerçekleştirmiştir. 2022 yılında "Duy Beni" dizisinde Melisa Gerçek karakteriyle ilk başrolünü oynamıştır. Yer aldığı diğer yapımlardan bazıları "Magarsus", "Dönence" ve "Taçsız Prenses" olmuştur.

3. Onur Saylak

Onur Saylak
Doğum Tarihi: 12 Mayıs 1977

"Gaddar" dizisi Müdür kimdir?

Alaycı ve gizemli biri olan Müdür, aynı zamanda güvenilmez biri. Sokağın kurallarına hakimdir ama mafyatik durmaz. Gizli ve yasadışı bir yapılanma olan "Şirket"in ikinci adamı. Tanıyanlar ona "Müdür" diyor ve emrinde onlarca kiralık katil var.

"Gaddar"  dizisinin Müdür'ü Onur Saylak kimdir?

Onur Saylak, Ankara doğumlu oyuncu, senarist ve yönetmen. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama alanında öğretim görevlisi olarak çalışmakta. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’ndeki eğitimini yarım bırakarak en sonunda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmeye karar verdi ve buradan mezun oldu.  2015 yılında "b.i.t arts" adında şirket kurup film sektörüne adım attı. Aynı yıl, ilk yönetmenlik deneyimi olan "Orman" isimli kısa filmde o dönemki eşi Tuba Büyüküstün de oynadı.

2011'de aktris Tuba Büyüküstün ile evlenen Saylak, 2012'de Toprak ve Maya adlarında ikiz kız çocukları babası oldu. 2017 yılında çift ayrıldıklarını açıkladı. 2020 yılında menajer Gözde Yılmaz ile evlenen Saylak'ın Aralık 2020'de "Deniz Ali" adında bir oğlu oldu.

4. Laçin Ceylan

Laçin Ceylan
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1965

"Gaddar" dizisi Nurten kimdir?

Çocuklarını çok seven Nurten, onlarla ilgili önemli şeyleri babalarından gizliyor. Küçücük bir olayı büyütüp inada bindirebilecek alıngan bir tarafı var.

"Gaddar"  dizisinin Nurten'i Laçin Ceylan kimdir?

Laçin Ceylan, İzmir doğumlu oyuncu. İzmir Özel Türk Koleji'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'ni bitirdi. Nihat İleri ile birlikte Bi Tiyatro'yu kurdu ve burada, "Etna: Bedendeki Kuyu" adlı oyunda oynadı. Bu oyundaki performansı ile Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. "Hatırla Sevgili", "Gece Yürüyüşü" ve "Karanlıkta Koşanlar" yapımları ile tanınır.

5. Hakan Salınmış

Hakan Salınmış
Doğum Tarihi: 3 Nisan 1964

"Gaddar" dizisi Davut kimdir?

Vicdanlı ve dürüst biri olan Davut, ilgisiz bir baba olmasa da çocukları dağılır. O da bu durumu toparlayamaz. Dağhan'ın çekip gitmesinin verdiği üzüntüyle umutsuzluğa kapılır ve hayattan biraz kopar.

"Gaddar"  dizisinin Davut'u Hakan Salınmış kimdir?

Hakan Salınmış, Ankara doğumlu oyuncudur. Son yıllarda "Maviye Sürgün", "Yakamoz S-245" ve "Mahkum" gibi yapımlarda yer almıştır

6. Fatih Berk Şahin

Fatih Berk Şahin
Doğum Tarihi: 15 Mart 2004

"Gaddar" dizisi Rüzgar kimdir?

Alaycı ve laf ebesi olan Rüzgar, hiçbir şeyi önemsemez. Aynı zamanda sevimli ve samimi biri. Abisi gidince çok da severek gitmediği okulunu bırakır. Para kazanmak için "pis" işlerle ilgilenmeye başlar.

"Gaddar"  dizisinin Rüzgar'ı Fatih Berk Şahin kimdir?

Fatih Berk Şahin, İstanbul doğumlu oyuncu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gördü. Oyunculuk kariyerine 2021 yılında Ozan Açıktan yönetmenliğindeki  "Geçen Yaz" isimli filmle başladı. Son yıllarda "Gaddar", "Yurt" ve "Sarmaşık Zamanı" gibi yapımlarda yer aldı.

7. Itır Esen

Itır Esen

"Gaddar" dizisi Yağmur kimdir?

Dağhan’ın kız kardeşi olan Yağmur'un gözü yükseklerde değil. Ailesini sever ve sakin bir hayat sürer. Enver'e olan aşkı, zamanla onun zalim tarafını öğrense de değişmeyecek.

"Gaddar"  dizisinin Yağmur'u Itır Esen kimdir?

Itır Esen, 1999 yılı İstanbul doğumlu oyuncu ve model. Yeşilçam oyuncusu Itır Esen'in yeğeni ve seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in torunudur. İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği eğitimi görmektedir. 2017 yılında Miss Turkey birincisi olduktan sonra sosyal medya paylaşımları sebebiyle tacını Aslı Sümen'e bırakmak zorunda kaldı. "Gaddar" dizisinde Yağmur karakterini canlandırdı.

8. Müge Bayramoğlu Payaslıoğlu

Müge Bayramoğlu Payaslıoğlu

"Gaddar" dizisi Şengül kimdir?

Sakin ve uysal bir kadın olan Şengül, kimseye bağımlı olmadan oğlu için ayakta kalmaya çabalar. Fakat çok da başarılı olamaz. Zaman zaman umutsuzluğa kapılabiliyor.

"Gaddar"  dizisinin Şengül'ü Müge Bayramoğlu Payaslıoğlu kimdir?

Müge Bayramoğlu Payaslıoğlu, Bursa doğumlu oyuncu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. İlk olarak "Pis Yedili" dizisiyle ekranlara geldi. Son yıllarda "Gaddar", "Sarmaşık Zamanı" ve "Çıplak" yapımlarında yer aldı.

9. Alper Çankaya

Alper Çankaya

"Gaddar" dizisi Enver kimdir?

Babası Ekber tarafından sürekli ezilen Enver için işi, babasına meydan okumak anlamına gelmekte. Babasından daha büyük bir isim olmak istiyor ve bu yüzden sürekli ortalığı karıştırıyor. Yağmur'a derin bir aşk besliyor.

"Gaddar"  dizisinin Enver'i Alper Çankaya kimdir?

1990 Tekirdağ doğumlu olan Alper Çankaya, lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 2009 yılında başladığı Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünü 2012 yılında yarıda bıraktı ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümüne girdi.

Öğrencilik yıllarında Bilkent Tiyatrosu'nda sahnelenen birçok oyunda rol aldı. Burada, Aleksey Burago, Daniel Irizarry, Erdal Küçükkömürcü, Jason Hale, Işıl Kasapoğlu, Zeynep Ekin Öner gibi birçok yerli ve yabancı yönetmenle çalışma fırsatı yakaladı. John Uecker’ın Method Acting, Susan Main'in Linklater Voice Seminerlerine katıldı.

2016 yazında Shangai Theatre Academy'de burslu olarak geleneksel Çin operası eğitimi aldı. 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu'nda eğitmenlik ve reji asistanlığı görevlerinde bulundu.

2017 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu ve aynı yıl sınıf arkadaşlarıyla birlikte Ankara'da "Sahne 367"yi kurdu.

Alper Çankaya, tiyatro çalışmaları yanı sıra 2018 yılından beri "Vatanım Sensin", "Baba", "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?", "Cam Perde" gibi çeşitli film ve dizilerde yer aldı. Çankaya ayrıca, "Cam Perde" filmindeki performansıyla 42. İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

10. Uğur Yıldıran

Uğur Yıldıran
Doğum Tarihi: 26 Temmuz 1981

"Gaddar" dizisi Kurt kimdir?

Sessiz, sakin ve sıra dışı birisi. Hayatının detayları ise hem bizler hem de büyük ihtimalle kendisi için bir gizem.

"Gaddar"  dizisinin Kurt'u Uğur Yıldıran kimdir?

Uğur Yıldıran, İstanbul doğumlu oyuncu ve dansçı. Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Jimnastik Bölümü'nü bitirdi. 2009 yılında Hadise'nin Eurovision yarışmasında söylediği "Düm Tek Tek" şarkısında Hadise’ye dansçı olarak eşlik etti. 2014 yılında "Filinta" dizisinde canlandırdığı Garbis karakteri ilk oyunculuk deneyimi oldu.

11. Erdal Özyağcılar

Erdal Özyağcılar
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1948

"Gaddar" dizisi Ekrem Baltacı kimdir?

Enver’in babası olan Ekrem, oğlu ve çevresine karşı ilkelere sahip bir kabadayı gibi davransa da özünde zalim bir adam.

"Gaddar" dizisinin Ekrem'i Erdal Özyağcılar kimdir?

Erdal Özyağcılar, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 50 yılı geçen sanat hayatında hem sinemada, hem de televizyon dizilerinde önemli yapımlarda roller almıştır. 1948 yılında Bursa'nın İznik ilçesinde doğdu. Sinemaya 1967'de Ölüm Tarlası adlı filmle girdi. "Kibar Feyzo", "Sultan", "Çöpçüler Kralı", "Aşık Oldum", "Namuslu", "Yılanların Öcü" gibi çok beğenilen filmlerde oynadı. "Züğürt Ağa" filmindeki Kekeş Salman rolüyle 23. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Son yıllarda daha çok TV çalışmalarına ağırlık veren usta aktör; "Bizimkiler", "Şehnaz Tango", "Elveda Rumeli", "Karadağlar" ve "Yabancı Damat" gibi dizilerde başrollerde oynadı. Sinemaya tam 29 yıl sonra 2017'de "Aile Arasında" filmiyle döndü. 1972'den beri kendisi gibi tiyatro ve sinema sanatçısı Güzin Özyağcılar ile evli. Seyfettin Emrah ve Zeynep Özyağcılar adlarında iki çocuk babası.