"Taş, Kağıt, Makas" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

28 Şubat 2024 akşamı Kanal D'de başlayan ve başrollerinde Ekin Koç ve Serra Arıtürk'ün bulunduğu dizi "Taş, Kağıt, Makas"a gelin yakından bakalım! 

Yusuf Pirhasan'ın yönetmenliğini yaptığı ve Uğraş Güneş'in senaryosunu kaleme aldığı dizi, bir gecekondu mahallesinde yaşayan Umut’un (Ekin Koç), düzenin gerçek sahiplerine karşı babasının suçsuzluğunu ispatlamak için verdiği adalet savaşını merkezine alıyor.

"Taş, Kağıt, Makas" her çarşamba 20.00'de Kanal D'de!

Peki "Taş, Kağıt, Makas"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Ekin Koç

Doğum Tarihi: 21 Haziran 1992

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Umut Tanrıkulu kimdir?

Umut, henüz bir çocukken annesini ve abisini bir trafik kazasında kaybeder. Sonrasında babası Rıza’yla birlikte, şehrin en büyük gökdelenlerinin arkasındaki dik yokuşa kurulmuş bir gecekondu mahallesinde yoksul bir hayat sürer. Hipertimezi hastası olan Umut, sıradışı hafıza yeteneği sayesinde yaşadığı her anı en minik detayına kadar hatırlayabilir ve etrafını diğer insanlardan farklı algılar. Babasının bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklanması bütün hayatını değiştirir. Babasının masumiyetini kanıtlamak için mücadele veren Umut, güçlü bir avukata dönüşür. 

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Umut'u Ekin Koç kimdir?

İsmet Ekin Koç, 35 Buçuk Sanat Akademisi'nde Vahide Perçim'den oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini "Sana Bir Sır Vereceğim" dizisiyle yaşayan Koç, Demet Özdemir ile kamera karşısına geçti. 2014'te yayınlanmaya başlayan "Benim Adım Gültepe" dizisinde de Seyfi karakteriyle izleyicilerle buluştu. "Benim İçin Şampiyon" filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine topladı. Başrollerinden birini oynadığı Emin Alper filmi "Kurak Günler" Cannes Film Festivali 2022 seçkisinde yer aldı. 

2. Serra Arıtürk

Serra Arıtürk
Doğum Tarihi: 22 Haziran 1998

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Alev Dönertaş kimdir?

Zorluklar karşısında pes etmeyen Alev, hayatını adaleti sağlamaya adamış cesur ve zeki bir hukuk öğrencisiyken Umut'la tesadüfen tanışırlar ve aralarında özel bir bağ oluşur. Zaman zaman yolları ayrılsa da Umut'un adalet mücadelesinde en büyük destekçişi Alev olur. Yıllar içinde dişli bir avukata dönüşür.

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Alev'i Serra Arıtürk kimdir?

Serra Arıtürk, 22 Haziran 1998 tarihinde İstanbul'da doğdu. Müzikle ilgilenmeye başladıktan sonra Boğaziçi Caz Korosu ekibine katıldı. Özel Denizatı Anadolu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi'nde eğitim gördü. 2019 yılında "Kendimi Bilmeden" adlı şarkısını yayımladı.  2021 yılında ise Kanal D'de yayımlanan "Aşkın Tarifi" adlı dizide başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Arıtürk ayrıca Netflix'in sevilen dizisi "Kulüp"ün ikinci sezonunda rol aldı.

3. Ozan Güven

Ozan Güven
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1975

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Harun Uyar kimdir?

Harun; zeki, karizmatik, komik ve şeytan tüylü avukat kimliğinin ardında karanlık bir geçmişini saklar. Amacına ulaşmak için her yolu dener. Her ortama uyum sağlayabilir

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Harun'u Ozan Güven kimdir?

Ozan Güven, 1975 doğumlu aktör. İkinci Bahar dizisindeki Ulaş rolüyle ünlendikten sonra birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde oynamıştır. 19 Mayıs 1975'te Almanya'nın Nürnberg kentinde doğdu. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Dans Bölümü'nü bitirdi. 2000 yılında 22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. 2005 yılında yönetmen Türkan Derya ile evlendi, Ali adlı bir çocukları oldu. Çift, 2010 yılında boşandı.

4. Hande Ataizi

Hande Ataizi
Doğum Tarihi: 2 Eylül 1973

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Süreyya Yakar kimdir?

Zeki, güzel ve sert bir Cumhuriyet savcısı olan Süreyya, işinde çok başarılı bir kadın. Üniversite yıllarından arkadaşı olan, aralarında adı konmamış bir çekim ve kıyasıya bir rekabet olan Harun’un aksine devlete, iş etiğine ve kurumlara aşırı bağlı bir hukukçu. Savcısı olduğu bir dosyada aldığı hızlı karar, Umut’un babası için başlattığı adalet savaşını ateşleyecektir.

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Süreyya'sı Hande Ataizi kimdir?

2 Eylül 1973 doğumlu Türk oyuncu. Profesyonel oyunculuğa Yıldız Kenter'in Kenter Tiyatrosu'nda başladı. 1996 yılında İrfan Tözüm'ün Mum Kokulu Kadınlar filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal kazandı. Fantastik komedi dizisi "Ruhsar" ve dönem komedisi filmi "Kahpe Bizans"ta Cem Davran ile oynadı.

5. Burak Yörük

Burak Yörük

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Fecir Emirkıran kimdir?

Dışarıdan güçlü, çekici ve karizmatik biri gibi görünse de Fecir; kibirli, maço ve öfkesini kontrol edemeyen bir sosyopat. Duygularını sınırların ötesinde yaşar ve travmatik geçmişinin yaralarını iç dünyasında hisseder. Bir sosyal medya uygulamasında keşfettiği ve şarkı söyleyişinden çok etkilendiği Büşra’yla yollarının kesiştiğinde herkesin hayatını değişir.

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Fecir'i Burak Yörük kimdir?

Beykent Üniversitesi Tiyatro bölümünde okuyan Burak Yörük, kariyerine 2002 yılında çocuk oyuncu olarak başlamıştır. Ben Onu Çok Sevdim, 20 Dakika ve Biz Boşanıyoruz dizileriyle tanınmıştır. 

6. Hüseyin Avni Danyal

Hüseyin Avni Danyal
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1961

"Taş, Kağıt, Makas" dizisi Kadri Palaz kimdir?

Kadri, babasının ölümünden sonra Harun’a adeta kendi oğlu gibi kol kanat gerer. Onu en iyi okullarda okutup muhteşem bir avukat olmasını sağlar. Az ile yetinmeyi hiç sevmez.

"Taş, Kağıt, Makas" dizisinin Kadri'si Hüseyin Avni Danyal kimdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu olan Hüseyin Avni Danyal, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyartrosu'nda uzun yıllar sahne almıştır. Kurtlar Vadisi, Çemberimde Gül Oya, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Vatanım Sensin, Şahsiyet, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilerde ve Beyaz Melek, Güz Sancısı, New York'ta Beş Minare ve Delibal gibi filmlerde rol almıştır.