"Mehmed: Fetihler Sultanı" Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

27 Şubat 2024 akşamı TRT 1'de başlayan ve başrolünde Serkan Çayoğlu'nun bulunduğu dizi "Mehmed: Fetihler Sultanı"na gelin yakından bakalım! 

Şafak Bal'ın yönetmenliğini ve Ozan Bodur'un senaristliğini yaptığı dizi, Osmanlı tarihinin en önemli hükümdarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmed’in zaferlerle dolu hayatına odaklanmakta.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" her salı 20.00'de TRT 1'de!

Peki "Mehmed: Fetihler Sultanı"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Serkan Çayoğlu

Serkan Çayoğlu
Doğum Tarihi: 31 Mayıs 1987

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Sultan Mehmed kimdir?

Sultanlar sultanı, hakanlar hakanı Sultan Mehmed Han;  İstanbul'u fetheden şanlı komutan. Bizans İmparatorluğu'nun kabusu. 

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Sultan Mehmed'i Serkan Çayoğlu kimdir?

Serkan Çayoğlu Almanya doğumlu manken ve oyuncudur. Üniversite ekonomi bölümünde okumuş ve eğitimini Almanya'da tamamlamıştır. Mankenliğe de orada başlamış aynı dönemde tiyatro oyunları ile oyunculuğa adım atmıştır. Birkaç sene önce İstanbul'a yerleşen Serkan Çayoğlu ilk önce burada modellik yapmayı düşünmüş; daha sonra Ümit Çırak, Dolunay Soysert gibi isimlerden profesyonel oyunculuk eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine Zeytin tepesi dizisi ile adım atan Serkan Çayoğlu dizide mühendis Burak Altaylı karakterini canlandırmıştır.

2. Selim Bayraktar

Selim Bayraktar
Doğum Tarihi: 17 Haziran 1975

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Çandarlı kimdir?

Oldukça tecrübeli bir devlet adamı olan Çandarlı Halil Paşa, her zaman Osmanlı'nın çıkarlarını gözeten bir Vezir-i Azam. 

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Çandarlı'sı Selim Bayraktar kimdir?

Selim Bayraktar, Irak doğumlu tiyatro dizi ve sinema oyuncusu. Bayraktar, 1975'te Irak'ın Kerkük şehrinde doğdu ve ilk öğrenimini burada tamamladı. 17 Ağustos 1987 tarihinde Türkiye'ye geldi. Lise öğrenimini Antalya'da tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümünü kazandı ve 2000 yılında mezun olarak Devlet Tiyatroları sanatçılığına atandı. Bu süre zarfında çeşitli yabancı gruplarla çalıştı ve yurtdışı turnelerinde bulundu. Balkanski kardeşlerle sirk akrobasisi ve illüzyon çalışmaları yaptı ve birçok turnede bulundu. 2007 tarihinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'ndan Antalya Devlet Tiyatrosu'na atandı. Tiyatrodan televizyon dünyasına geçiş yapan Bayraktar, "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki Sümbül Ağa rolüyle ünlendi.

3. Fikret Kuşkan

Fikret Kuşkan

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Notaras kimdir?

Bizans'ın Megadükü olan gizemli bir lider. Hayali, imparatorluğunu eski ihtişamlı günlerine döndürmek. Stratejik bir zekaya sahip olan devlet adamı, geçmişin zaferlerine duyduğu özlemin etkisinde.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Notaras'ı Fikret Kuşkan kimdir?

Mehmet Fikret Kuşkan, tiyatro ve sinema oyuncusu. 1986'da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü özel yetenek sınavını kazanarak eğitimini bu okulda sürdürüp tamamlamıştır. Oyunculuk konusunda lise eğitimi sırasında edebiyat öğretmeninin desteğini alır. Fotoğrafçılık yaparken bırakarak, tiyatro aşkıyla sınavlara girer. Zor da olsa konservatuvarı bitirmesinin ardından Zülfü Livaneli'nin 'Sis' filminde ilk rolünü oynadı. 1990'lı yılların başlarında Orhan Pamuk'un eserinden uyarlanan Gizli Yüz, Zeki Demirkubuz'un ilk uzun metrajlı filmi C-Blok'ta oynadı. Dönersen Islık Çal'da bir travestiyi canlandırdı. 2000'de Savaş Ay'ın Dansöz filminde rol aldı. 2002'de oynadığı 9 filmindeki Tunç rolüyle 14. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2003 yapımı Mustafa Hakkında Her Şey ve Anlat İstanbul'un Kırmızı Başlıklı Kız bölümünde yine başroldeydi. 2005'te Çağan Irmak'ın çektiği ve büyük ilgiyle karşılanan Babam ve Oğlum'da başroldeki Sadık karakterini canlandırdı. Bu performansıyla Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Sonraki yıllarda daha çok dizilere ağırlık veren Kuşkan, Bıçak Sırtı, Parmaklıklar Ardında, Hanımın Çiftliği, Hayat Devam Ediyor, Kurtlar Vadisi Pusu gibi yapımlarda bulundu. İlk evliliğini 2005'te bir başka oyuncu Bahar Kerimoğlu ile yapan sanatçının 2008 doğumlu Gün Kuzgun Kuşkan adlı bir oğlu oldu. Kerimoğlu ile evliliği 2009'da sona erdi. 2014'te müzik öğretmeni Arsevi Özkara ile evlendi.

4. Tuba Ünsal

Tuba Ünsal
Doğum Tarihi: 7 Aralık 1981

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Mara Hatun kimdir?

Hristiyan bir Sırp prensesi olan Mara Hatun, Devlet-i Aliyye’nin ve Sultan Mehmed Han’ın arkasındaki en büyük destekçi. Mehmed’in yanında bazen bir bürokrat, bazen de bir anne şefkatiyle duruyor.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Mara Hatun'u Tuba Ünsal kimdir?

Tuba Ünsal, Denizli doğumlu oyuncu ve manken. Öğretmen bir anne ve asker bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Ünsal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Bölümü'ne başladığı eğitimini yarıda bıraktı ve Elite Model Look yarışmasına katıldı. Ayrıca çeşitli dizilerde oynayarak oyunculuğa adım attığı sırada İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitimini bitirdi.  2004–2006 yılları arasında Cem Cantaş, 2010–2012 yılları arasında Murat Pilevneli ve 2013-2018 yılları arasında Mirgün Cabas ile evli kaldı. Pilevneli ile evliliğinden Sare Pilevneli, Cabas ile evliliğinden Civan Mert Cabas dünyaya geldi.

5. Seçkin Özdemir

Seçkin Özdemir
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1981

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Konstantinos kimdir?

Konstantinos, Bizans’ın kaderini belirleyen son imparator. Cesur imparator, halkının saygısını kazananmış ve Konstantinopolis için her şeyi göze alabilecek bir lider.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Konstantinos'u Seçkin Özdemir kimdir?

Seçkin Özdemir, İstanbul doğumlu oyuncu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için Kocaeli'ne gitti. Kocaeli Üniversitesi İktisat bölümünü bitirdikten sonra "Müjdat Gezen Sanat Merkezi – MSM" de tiyatro eğitimi aldı. 2000 senesinde Kocaeli'nin bölgesel yabancı müzik radyolarından Red FM'de radyo programcılığına başladı. 2002'de yapmaya başladığı "Brainstorm" isimli radyo show programı Kocaeli'de büyük ilgi gördü ve program 2004'e kadar devam etti. Antalya, İstanbul ve Bodrum'un birçok önemli kulübünde DJ olarak performanslar sergiledi. 2004'te İstanbul My Radio'da 5 ay boyunca Drive time’da interaktif bir radyo show programı gerçekleştirdi. 2004 Ağustos ayında “Number 1”a transfer olarak televizyon programı da yapmaya başladı. 2005 senesinde yaptığı Faraş isimli absürd programın ardından, reklam filmlerinde rol almaya başladı. 2008'den itibaren oyunculuğa ağırlık vermeye başladı. Yaban Gülü dizisindeki Burak karakterini oynadı. Ardından Muhteşem Yüzyıl, Bir Aşk Hikayesi, Racon ve Acı Aşk gibi yapımlarda yer aldı. 

6. Teoman Kumbaracıbaşı

Teoman Kumbaracıbaşı
Doğum Tarihi: 18 Ekim 1971

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Sultan Murad kimdir?

Tüm Osmanlı halkının saygısını kazanmış olan bir hükümdar. Ömrü önemli savaşlarda geçiren, Haçlı ordularını defalarca bozguna uğratan büyük komutan Sultan Murad Han. Bir barış döneminin başladığını düşünerek tahtı Şehzade Mehmed’e bıraktı. Fakat yaklaşan büyük tehlike, isyanlar ve Çandarlı’nın akıl oyunlarına kayıtsız kalamaz.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Sultan Murad'ı Teoman Kumbaracıbaşı kimdir?

Teoman Kumbaracıbaşı, Arjantin doğumlu tiyatro ve dizi oyuncusu. Arjantinli bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Teoman Kumbaracıbaşı, 6 yaşındayken Türkiye'ye geldi. Türkçe'yi ilkokulda öğrenen Teoman Kumbaracıbaşı, tiyatroyla Avusturya Lisesi'nde okuduğu yıllarda ilgilenmeye başladı. İ.T.Ü. Gemi İnşaatı Mühendisliği'nden mezun oldu. Çeşitli tiyatrolarda sahne önü ve arkasında çalıştı. 2003 yılında "Yazı Tura" filmi ilk uzun metraj kamera önü tecrübesi oldu ve burada homoseksüel bir karakter olan Teoman karakterini oynadı. Aslı Tandoğan ve Beste Bereket ile Kraft Dublaj Stüdyosunu kurdu. 2005 yılında "Aşk Yolu" isimli televizyon filminde oynadı. Son yıllarda "Biltmore Oteli Cinayeti" ve "Destan" gibi yapımlarda bulundu. Teoman Kumbaracıbaşı'nın Deniz adlı bir oğlu bulunmakta.

7. Emine Ün

Emine Ün
Doğum Tarihi: 24 Eylül 1977

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Halime Hatun kimdir?

Soylu bir aileden geldiği için yerine Hüma Hatun tercih edilince bunu hazmedemeyen Halime Hatun, Şehzade Ahmed’i tahta geçirebilmek için her şeyi yapmaya göze alır.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Halime Hatun'u Emine Ün kimdir?

Emine Ün, oyuncu ve model. "Canısı" dizisinde başrolü İbrahim Erkal'la paylaştı. 2003'te oyuncu Emre Kınay'la evlenen Ün'ün Duru adında bir kızı oldu. 2009'da Kınay'la yollarını ayırdı. 2012'de Tolga Karakaş'la evlendi çift 2021'de ayrıldı.

8. Kenan Çoban

Kenan Çoban
Doğum Tarihi: 22 Ocak 1975

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Malkoçoğlu Bali Bey kimdir?

Osmanlı’nın en kudretli savaşçısı Malkoçoğlu Bali Bey, Sultan Mehmed Han’ın savaşta en güvendiği akıncı. 

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Malkoçoğlu Bali Bey'i Kenan Çoban kimdir?

Kenan Çoban, Elazığ doğumlu bir oyuncu. 2003- 2014 yılları arasında "Kurtlar Vadisi" serisinde Abdülhey Çoban karakterini canlandırdı. 2014 yılında yayımlanan ve 6 bölüm süren "Beyaz Karanfil" dizisinde başrol oldu. Daha sonra, 2015-2020 yılları arasında "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Fahri karakterine hayat verdi.

9. Açelya Akkoyun

Açelya Akkoyun
Doğum Tarihi: 31 Aralık 1972

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Hüma Hatun kimdir?

Büyük bir aşkla bağlı olduğu Murad Han'ın en değer verdiği hakesikisi, cihan fatihi Sultan Mehmed Han’ın annesi Hüma Hatun.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Hüma Hatun'u Açelya Akkoyun kimdir?

Açelya Akkoyun, Adana doğumlu oyuncu. Fenerbahçe Lisesi ve MSGÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1998'den 2004'e dek oyuncu ve yazar Civan Canova ile evli kaldı. 2006'da iş adamı Enis Cergel ile evlendi ve 2008'de Alya Deniz adında bir kız dünyaya getirdi. Son yıllarda "Keşke Hiç Büyümeseydik", "Mehmed: Fetihler Sultanı" ve "Dünyanın En Güzel Kokusu 2" gibi yapımlarda yer aldı.

10. Volkan Keskin

Volkan Keskin
Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1983

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi Demetrios kimdir?

İmparator Ionnes, kardeşi Demetrios'u Bizans tahtının varisi olarak bizzat seçti. Bizans İmparatorluğu’nun şahinler kanadında yer alan en etkili isimler arasında bulunuyor.

"Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin Demetrios'u Volkan Keskin kimdir?

Volkan Keskin, oyuncu ve model. 19 Mayıs Üniversitesi Elektronik Bölümü'nü bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü’nde “Tiyatro ve Tv Oyunculuğu” üzerine yüksek lisans yaptı. "Dağlar Delisi" dizisiyle adını duyurdu.