Mutlaka İzlemeniz Gereken Colin Farrell Filmleri

En iyi Colin Farrell filmlerini sizler için derledik!

31 Mayıs 1976 tarihinde dünyaya gelen İrlandalı oyuncu Colin Farrell bugün 47. yaşını kutluyor.

Bir sonraki Colin Farrell film gecenizde gülmek mi, ağlamak mı yoksa her ikisini birden mi yapmak istediğinize karar veremiyor musunuz? Doğru seçimi yaparak her şeyden biraz elde edebilirsiniz; çünkü Oscar adayı oyuncu, 2000 yılında "Tigerland" ile başladığından beri harika performanslar sergileyerek sağlam ve eklektik bir filmografi oluşturdu.

İşte doğum günü şerefine sizler için seçtiğimiz en iyi Colin Farrell filmleri!

İyi seyirler!

1. The Banshees of Inisherin

Orijinal İsmi: The Banshees of Inisherin

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Uzak bir İrlanda adasında geçen bu filmde, uzun süredir arkadaşlıklarını devam ettiren iki arkadaştan bir tanesi, artık arkadaş olmak istemediğini söyler. Bu ani değişiklik, ikisinin de hayatında büyük sonuçlar yaratacaktır.

2. Kutsal Geyiğin Ölümü

Orijinal İsmi: The Killing Of A Sacred Deer

Süre: 121dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , İrlanda

Steven Murphy çok başarılı bir kardiyologdur. Göz doktoru eşi Anna ve iki çocuğu Kim ve Bob'la huzurlu bir hayatı vardır. Ancak son zamanlarda sık sık görüştüğü, kızının sınıf arkadaşı Martin adlı genç, kısa bir süre sonra hepsinin hayatını değiştirecektir. Nitekim Martin'le Steven arasında başta kimsenin bilmediği ve umursamadığı, ancak kısa süre içinde herkesin öğreneceği bir sır bulunmaktadır.

3. Aşk ve Tutku

Orijinal İsmi: Miss Julie

Süre: 130dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Liv Ullmann
Yapımı: 2014 - İngiltere , Fransa , İrlanda , Norveç

1890 yılında Fermanagh'ta, sıcak bir yaz akşamı evin mutsuz hanımı Julie, hizmetçilerin partisine katılır. Burada karşılaştığı kahya John'dan çok etkilenir. İkili yakınlaşmaya başlarken, bu durum John'un nişanlısı Kathleen'in hiç hoşuna gitmeyecektir.

4. Azınlık Raporu

Orijinal İsmi: Minority Report

Süre: 145dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Scott Frank , Jon Cohen
Yapımı: 2002 - ABD

Ünlü bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'in bir kısa öyküsünden yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan film, 2054'te Washington DC'de geçiyor.Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır.Anderton'ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton'ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur.

5. Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi

Orijinal İsmi: The New World

Süre: 151dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Terrence Malick
Senarist: Terrence Malick
Yapımı: 2005 - ABD

1967 yılında 103 adamın bulunduğu İngiliz kaptan John Smith kumandasında 3 gemi, Virjinya kıyılarına yanaşır. Amaçları el değmemiş kıyılardan yeni bir dünya yaratmaktır. Koloniciler önceleri onları dostça karşılayan kızıldereliler ile dengeli bir ilişki kurmayı başarırlar. Fakat zaman ilerledikçe herşey değişmeye başlar. Koloniciler için belki burası Yeni bir Dünya olabilir fakat yerliler için çok eski bir dünya - hatta tek bildikleri dünyadır. İngilizler bilmedikleri bu yerde bir başlangıç için çabalarken İngiliz Kaptan John Smith, kabile üyelerinden ona rehberlik edecek birini aramaktadır ve tesadüfen Powhatan’ın en çok sevilen çocuğu Pocahontas’a rastlar. İşte bu an 400 yıldır bilinen bir Amerikan efsanesinin başlangıcıdır. İngilizler ve yerli Amerikan halkı arasındaki vahşi savaş, bir yandan da Kaptan Smith ile kızılderili prenses Pocahontas’ın aşkına sahne olur.

6. In Bruges

Orijinal İsmi: In Bruges

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Belçika'nın Ortaçağ'dan kalma, en tarihi şehirlerinden biri olan Bruges, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. Herkes günün birinde oradan geçer. Ancak tetikçi Ken ve Ray için Bruges belki de bir son durak. Londra'daki patronları Harry, Ken ve Ray'i Bruges'e bir işi halletmeleri için yollar. Ancak Harry arayana kadar, ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. Ancak bela her zamanki gibi yerinde bulmaz ve onları bulur. Patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

7. The Batman

Orijinal İsmi: The Batman

Süre: 177dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Matt Reeves , Peter Craig
Yapımı: 2022 - ABD

 

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth ve Teğmen James Gordon ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle , Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot, Carmine Falcone ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

8. The Lobster

Orijinal İsmi: The Lobster

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Alternatif bir yakın gelecekte geçen filmde Yorgos Lanthimos bizi çok ilginç bir hikayeye götürüyor. Bu dünyada yalnız insanlar istenmemektedir ve görüldükleri yerde tutuklanarak tuhaf bir otele götürülmektedir. 45 günlük süre zarfında kendilerine bir eş bulamayanlar ise, bir hayvana dönüştürülerek ormana salınmaktadır. David de buraya getirilmiştir ve kısa süre içinde kendine bir sevgili ararken tüm kuralları yıkarak buradan kaçar. Ormanlarda yalnız bir kadınla tanışır ve ona aşık olur.

9. Korku Gecesi

Orijinal İsmi: Fright Night

Süre: 106dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Craig Gillespie
Yapımı: 2011 - ABD , Hindistan

Chucky'nin yaratıcısı Tom Holland'ın yönettiği orijinal 'Fright Night' (Korku Gecesi), korku filmi hastası Charley'nin, mahalleye yeni taşınan komşusunun vampir olduğunu keşfetmesinden sonra yaşananları eğlenceli bir şekilde anlatıyordu. Vampir kültüne ters bir bakış atan ve pek çok absürd ve komik öğeyle süslenmiş filmin yeni çevrimi 2011'de izleyicilerle buluştu. 

10. Telefon Kulübesi

Orijinal İsmi: Phone Booth

Süre: 81dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Schumacher
Senarist: Larry Cohen
Yapımı: 2002 - ABD

Müşterilerine iki taraflı oynayan Stu Shephard, bir gün bir telefon kulübesinden çıkarken telefon çalar, telefondaki ses kendisi hakkında şaşırtıcı bilgiler verir ve üzerine doğrulttuğu tüfeğin lazerini göstermesi ile birlikte Stu, telefon kulübesine hapis olur. Artık telefondaki sesin talimatlarına göre hareket edecektir.