2020 Yapımı En İyi Netflix Filmleri

Koronavirüs salgını nedeniyle (salgından korunma yollarından sonra) en büyük gündemimiz sosyal mesafe ve izolasyon oldu. Bunu da evden zorunda kalmadıkça çıkmayarak başarıyoruz. Her türlü organizasyon, eğlence ve kültürel aktivitenin bir süre askıya alındığı bu günlerde sinema salonları da sağlıklı bir ortam oluşturmak adına hizmetlerine ara verdi. Yeni çıkan filmleri sinema salonlarından değil kendi salonlarımızdan takip ederken dijital yayın platformları yardımımıza koşuyor. En çok kullanılan ve sürekli yeni içerik üreten bu dijital platformların arasında şüphesiz Netflix bulunuyor.

Gişede başarı yakalamış birçok filmden, bağımsız belgesellere kadar geniş içerik yelpazesine sahip olan Netflix, kendi yapımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2020 içerik listesini yayınlayan Netflix yapımlarını sizin için derledik. Yayınlanmış ya da önümüzdeki günlerde yayınlanacak filmlerin arasında bulunduğu “2020 Yapımı En İyi Netflix Filmleri” listesine hoş geldiniz.

1. Extraction

Silah kaçakçıları ve uyuşturucu baronlarının arasında çıkan yeraltı savaşında genç bir çocuk, bu savaşın piyonu haline gelmiştir. Dünya’nın girilmesi en zor şehirlerinden birinde esir tutulan suç baronunun oğlu, babası tarafından kurtarılmayı bekliyordur. Tyler Rake (Chris Hemsworth), korkusuz bir paralı askerdir ve bu kurtarma görevi için tutulmuştur. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Tyler, bu intihar görevini tereddütsüz kabul eder.

Film 24 Nisan 2020 tarihinde yayında olacak.

2. Betonrausch

Zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır genç bir adam, üçkağıtçı arkadaşı ile beraber Berlin emlak piyasasını altüst eder. Ta ki elde ettikleri zenginlik bütün düzenlerini yıkmaya başlayana kadar.

Cüneyt Kaya'nın yönettiği filmin kadrosunda David Kross, Frederick Lau ve Janine Uhse bulunuyor.

Film 17 Nisan 2020 tarihinde yayında olacak.

3. Spenser Confidential

Spenser (Mark Wahlberg), sorun çözmekten çok sorun çıkarmasıyla ünlü eski bir polistir. Hapishaneden çıkmıştır ve eski hayatını geride bırakmak üzere Boston’ı terk etmek istemektedir. Fakat işler düşündüğü gibi gitmez. Eski amirini darp ettiği için hapse atılan Spenser, amirinin ve dürüst bir polis olan arkadaşının öldüğünü öğrenir. Boks öğretmeni ve onun sevgilisi ile bir takım kuran Spenser bu olayı çözmeden hiçbir yere gitmeyecektir.

4. Lost Girls

Mari Gilbert’in kızının kaybolması ve polisin bu durum karşısındaki durağanlığı, onu kendi davasını araştırmaya iter. Araştırması onu Long Island’da kızının son görüldüğü bir topluluğa götürür. Kendi çabalarıyla yürüttüğü bu araştırma dikkatleri öldürülmüş sayısız seks işçisinin durumuna dikkat çeker. Mari dünyanın bu davaları unutmasına izin vermeyecektir. Gerçek olaylardan esinlenen hikayede yönetmen olarak Liz Garbus’u görüyoruz.

5. Sergio

Karizmatik Sergio Vieira de Mello kariyerinin büyük bir kısmında, dünyanın en karışık bölgelerinde Birleşmiş Milletler diplomatı olarak görev yapmıştır. Masum hayatları korumak üzere devlet başkanları, devrimciler ve savaş suçluları ile mücadele etmiştir. Sevdiği kadınla hayatını düzene sokmadan önce son bir görev yapmaya karar vermiştir. Amerika işgalinden sonra Bağdat’ta ortaya çıkan kaosu düzene koymak üzere gittiği görevde, Birleşmiş Milletler binasında bomba patlaması üzerine işler biraz daha karışır. Gerçek bir hikayeden esinlenen film, bir adamın duygusal ve fiziksel olarak sınırlarını zorladığı ölüm-kalım savaşını anlatıyor.

Film 17 Nisan 2020 tarihinde yayında olacak.

6. Tigertail

Tayvanlı bir fabrika çalışanı olan Pin-Jui, yeni iş fırsatları aramak için vatanını terk edip Amerika’ya yerleşir. Amerika’da yıllarca çalıştıktan sonra ve ayarlanmış sevgiden yoksun evliliğinden sonra eski özgür ruhlu halini kaybetmiştir. Bir baba olarak kızıyla iyi anlaşmakta güçlük yaşayan Pin-Jui emekliliğini huzurla geçirmek için eski hatalarını düzeltmeli ve hayalini kurduğu hayata kavuşmalıdır.

Film 10 Nisan 2020 tarihinde yayında olacak.

7. The Half of It

Utangaç, içe kapanık bir kız olan Ellie, arkadışının sevdiği kızı etkilemesine yardım etmeye başlar. Bu süreçte ikisi de sevginin doğasını öğrenir. Umulmadık yerlerde farkına vardıkları bu bağlantılar ikisi için de yeni olaylara gebedir.

 

Yönetmen olarak Alice Wu'yu gördüğümüz filmin kadrosunda Becky Ann Baker, Leah Lewis ve Enrique Murciano bulunuyor.

Film, 1 Mayıs 2020 tarihinde yayında olacak.

8. Earth and Blood

Said ormanın derinliklerinde olan kereste fabrikasını satmaya karar verir. Bilmediği şey ise çıraklarından birinin abisinin zoruyla fabrikada büyük miktarda kokain sakladığıdır…

Julien Leclercq'in yönettiği filmin kadrosunda Sami Bouajila, Eriq Ebouaney ve Samy Seghir bulunuyor.

Film 17 Nisan 2020 tarihinde yayında olacak.

9. Ultras

Nerdeyse elli yaşında olan Sandro, Napoli takımının taraftar grubu olan Apache'nin lideridir. Bu fanatik taraftar grubu ile hayatı stadyumda geçmiştir. Genç taraftarlar için Sandro adeta bir yol göstericidir. Sandro, tutku, şiddet ve prensiplerle dolu geçen hayatını bir kenara bırakıp normal bir yaşantıya sahip olmak istemektedir, ancak geçmişi peşini kolayca bırakmayacaktır.

10. Uncorked

Elijah aile restoranında çalışmaktadır. Günün birinde hayali olan usta bir şarap garsonu olmak için çok çaba sarf eder. Babası ise onun kariyerine aile restoranı olan Memphis’deki barbekü salonunda devam etmesini istiyordur.

Prentice Penny'yi yönetmen olarak gördüğümüz filmin kadrosunda Courtney B. Vance, Niecy Nash ve Mamoudou Athie bulunuyor.