23 Nisan'da İzlemelik 10 Harika Film!!

23 Nisan'da ailecek izleyebileceğiniz harika filmler bu listede! 

Bütün çocukların ve çocuk kalanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız! 23 Nisan'ın 104. yıl dönümünde size izleyebileceğiniz birbirinden güzel filmleri bir araya getirdik. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve 23 Nisan 1921'de çıkarılan "23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun" ile ise bu gün, Türkiye'nin ilk ulusal bayramı ilan edildi. O zamanlar çocuklarla ilişkilendirilmeyen bu milli bayram, ilk kez 23 Nisan 1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesinde "Çocuk Bayramı" olarak kutlandı.

Biz de "Dersimiz Atatürk" ile başladığımız bu listede, büyülü evrene yolculuk edebileceğiniz eğlenceli filmleri bir araya getirdik.

Keyifli seyirler!

1. Dersimiz Atatürk

Orijinal İsmi: Dersimiz Atatürk

Süre: 92dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Hamdi Alkan
Senarist: Turgut Özakman
Yapımı: 2010 - Türkiye

İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara önderlik edecek olan çocuklardan birinin ödüllü tarihçi "Dede"sidir. Ama bu "Dede" diğer tarihçilere hiç benzememektedir. O, tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaktan çok uzaktır sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır. Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkenin emeklerini ve Ata'nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar, bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla öğretir.

2. Komşum Totoro

Orijinal İsmi: Tonari no Totoro

Süre: 86dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 1988 - Japonya

Tedavi gören annelerinin yanına taşınan Mei ve Satsuki, orman ruhlarını görmeye başlar. Çok geçmeden Totoro ile tanışan iki kız kardeşin hayatı, günlük olaylar ve çeşitli orman ruhuyla birlikte değişik bir hal alır.

3. Enkanto: Sihirli Dünya

Orijinal İsmi: Encanto

Süre: 103dk
Yapımı: 2021 - ABD

Film, Kolombiya dağlarının ardına gizlenmiş, Encanto adındaki harikulade ve tılsımlı bir yerde, büyülü bir evde yaşayan sıradışı Madrigal ailesinin hikayesini anlatıyor. Encanto’nun büyüsü sayesinde bu ailenin her bir çocuğu süper güçten tut iyileştirme gücüne kadar eşsiz birer armağana kavuşmuştur – Mirabel hariç. Ancak Encanto'yu çevreleyen büyünün tehlikede olduğunu keşfettiğinde ailenin tek sıradan çocuğu olan Mirabel, olağanüstü ailesinin son umudu olabileceğine karar verir.

4. Billy Elliot

Orijinal İsmi: Billy Elliot

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yönetmen: Stephen Daldry
Senarist: Lee Hall
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , Fransa

Kuzey İngiltere'de 1984 yılında yaşanan madenci grevinin sosyal bir zemin olarak karşımıza çıktığı film, ağabeyi ve babası greve katılan 11 yaşındaki bir çocuğun tek başına ayakta durma savaşını ve içsel mücadelesini anlatıyor. Box ringini terkedip bale dersleri almaya başlayan Billy Elliot'un seçimi ailesi tarafından yadırgansa da, bale hocası Bayan Wilkinson ona arka çıkacaktır.

5. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda the Musical

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Matthew Warchus
Yapımı: 2022 - İngiltere

"Matilda", keskin bir zihin ve canlı bir hayal gücü ile donanmış, hikayesini mucizevi sonuçlarla değiştirmek için tavır almaya cesaret eden olağanüstü bir kızın hikayesini anlatıyor. Yapım, Tony ve Olivier ödüllü müzikalin film uyarlaması. 

6. Tavuklar Firarda

Orijinal İsmi: Chicken Run

Süre: 84dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Peter Lord , Nick Park
Senarist: Peter Lord , Nick Park
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , Fransa

Zalim Bayan Tweedy'nin çiftliğinde yaşayan tavuklar daha iyi bir hayatı hayal ederken Ginger'ın bambaşka bir planı vardır; Kümesten uçarak yeni bir hayata başlamak. Ancak bir sorun vardır,tavuklar uçamaz, yoksa uçabilirlermi?

7. Ayı Paddington

Orijinal İsmi: Paddington

Süre: 96dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Paul King
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere , Fransa

Perulu genç bir ayı, teyzesi Lucy tarafından büyütülür ve teyzesinin emekli ayılar için kurulan bir evde yaşamaya başlaması nedeniyle kendisine yeni bir ev bulmaya karar verir. “İngiliz” olan her şeye karşı ilgi duyan sevimli ayıcık, kendisine bir yuva bulmak için bir geminin cankurtaran botuna binip soluğu Londra’da alır. Fakat Paddington İstasyonu'nda kaybolup tek başına kalınca, şehir hayatının hiç de beklediği gibi olmadığını anlayacaktır. Bu durum istaasyonda karşılaştığı Brown ailesinin ona evlerini açmasına kadar sürer. Son derece iyi niyetli bir aile olan Brownlar, ayıcığın boynunda yazan 'Lütfen bu ayıcıkla ilgilenin. Teşekkürler.' notuyla karşılaşıp kahramanımızı geçici olarak aileye kabul ederler. Hatta ona karşılaştıkları istasyon olan "Paddington" ismini koyarlar. Sevimli ayıcık tam şansının yaver gittiğini düşünürken kendisinin nadir bulunan bir ayı türü olduğunu düşünen bir hayvan doldurma sanatçısıyla karşılaşınca işler karışır.

8. Define Gezegeni

Orijinal İsmi: Treasure Planet

Süre: 95dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Senarist: Ron Clements
Yapımı: 2002 - ABD

Küçüklüğünden beri uzay maceralarına hayran olan cesur genç Jim Hawkins, her zaman uyuduğunda okuduğu, kayıp defineler hakkındaki korsan hikayelerine hayrandır. Bir gün bir uzay gemisinden evlerinin önüne düşen inen yaşlı bir adam, Jim'e bir emanet verir. Jim'e bunu korumasını söyler. Jim emaneti açar ve okuduğu hikayerlerdeki Define Gezegeni'nin  keşfeder. Aile dostları Doctor Doppler ile çıktıkları macera Jim'in hayallerinin de ötesinde olacaktır.

9. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Orijinal İsmi: Willy Wonka & The Chocolate Factory

Süre: 99dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Mel Stuart
Yapımı: 1971 - ABD

Roald Dahl'ın kendi kitabı Charlie'nin Çikolata Fabrikası'ndan senaryolaştırdığı film... Charlie, zengin ailelerin şımarık çocukları ile birlikte Willy Wonka'nın çikolata fabrikasını gezmeye hak kazanır. Yolculuk esnasında sayıları gittikçe azalır. Bu bir geziden çok aslında bir sınavdır.

10. Hugo

Orijinal İsmi: Hugo

Süre: 126dk
Tür: Aile , Dram , Macera
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere , Fransa

Brain Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.