Seri katil Charles Manson’ı Matt Smith canlandıracak

07.02.2018 10:29
Seri katil Charles Manson’ı Matt Smith canlandıracak

American Psycho’nun yönetmeni Mary Harron, ünlü seri katil Charles Manson’ın hayatının konu edileceği ‘Charlie Says’ filminde başrol oyuncuyu belirledi. 

35 yaşındaki İngiliz aktör Matt Smith, geçtiğimiz Kasım ayında cezasını çektiği hapishanede 83 yaşında yaşamını yitiren Charles Manson’ın gençliğine hayat verecek. 

Çocukluğundan itibaren bir suç dünyasında büyüyen Charles Manson ve arkadaşları, 1969’da yönetmen Roman Polanski‘nin 8 aylık hamile eşi aktris Sharon Tate‘in de aralarında bulunduğu 9 kişiyi vahşice öldürmekle suçlanmışlardı. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemese de Manson ve liderliğini yaptığı grubun en az 35 ölümden sorumlu olduğu sanılıyor. California'da idam cezası kaldırıldığı için Manson'ın cezası ömür boyu hapis şekline dönüştürülmüştü. 

Çekimlerine Nisan’da Los Angeles’ta başlanacak olan filmde Suki Waterhouse, Hannah Murray, Odessa Young, Marianne Rendon, Cara Gugino, Kaylie Carter ve Merritt Wever da rol alacak. 

Yazar Ed Sanders’ın 1971’de en çok satanlar arasına giren ‘The Family’ ile Karlene Faith’in ‘The Long Prison Journey of Leslie Van Houten’ kitaplarından uyarlanacak olan filmin senaryosunu American Psycho’yu da kaleme alan Guinevere Turner üstleniyor. 

'Charlie Says’in henüz resmi bir gösterim tarihi bulunmuyor. Yönetmen Quentin Tarantino da bu yıl çekimlerine başlanacak 9. filminde Charles Manson ve 1969 yılına odaklanmayı planlıyor. Resmi adı açıklanmayan Tarantino filmi ise 9 Ağustos 2019’da vizyona girecek.