90'ların En Unutulmaz Macera Filmleri

En iyi macera filmleri için 90'lara zaman yolculuğu yaparım diyenler buraya!

Çoğumuz için nostaljik bir yere sahip olan 90'lar, efsanevi filmleri ile de hafızamızda yer ediyor. Elbette ki vazgeçilmez macera filmleri de bunların arasında. Geçtiğimiz günlerde Oscar Ödülü'nü kucaklamış Brendan Fraser'ı göreceğimiz "Mumya" ve "Orman Kaçkını" veya bir jenerasyonun dinozorlara ilgi duymasını sağlamış "Jurassic Park" bu harika filmlerden sadece bir kaçı. Sizler için 90'ların en unutulmaz macera filmlerini derledik.

İyi seyirler!

1. Mumya

Orijinal İsmi: The Mummy

Süre: 124dk
Yönetmen: Stephen Sommers
Senarist: Richard Schayer
Yapımı: 1999 - ABD

Binlerce yıl önce Mısır'da, İmhotep baş rahibi ile firavunun gözdesi Ancak Su Namun gizli bir aşk yaşamaktadırlar ve yakalandıklarında cezaları korkunç olur. Güzel kadın intihar eder, baş rahip ise Hom-Dai, yani Ölüler Şehri Hamunaptra'ya diri diri gömülmeye mahkum edilir. Korkunç ceza infaz edilirken, rahip geri döneceğine yemin etmektedir. 1923'te Amerikalı maceracı Rick, Hamunaptra'yı bulmak isteyen İngiliz kardeşlere rehberlik etmektedir. Kaypak Jonathan hazinelerin hayallerini kurarken, Evelyn'in merakı ise tamamen bilimseldir. Üçlü bilmeden korkunç laneti uyandıracaklardır.

2. Maskeli Kahraman Zorro

Orijinal İsmi: The Mask Of Zorro

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Martin Campbell
Yapımı: 1998 - Almanya , ABD , Meksika

Don Diego Dela Vega'nın California'da efsanevi ve romantik kahraman Zorro olarak, İspanyol zulmüne karşı savaşmaya başladıktan bu yana tam yirmi yıl geçmiştir. Yıllarını hapiste geçiren Don Diego, güçlü İspanyol Vali Don Rafael Montero yu durdurabilmek için bir çare bulmak zorundadır. Aklına gelen ilk çözüm ise gerçekten mükemmeldir. Kendine bir halef bulacak ve onu yeni Zorro olarak yetiştirerek İspanyolların belası haline getirecektir. Bu amaçla işe koyulan Don Diego belalı bir geçmişe sahip olan haydut  Alejandro Murieta'yı bulur. Genç adamı adeta yeniden yaratan Don Diego, ezeli rakibi Don Montero ya unutamayacağı bir ders vermek amacındadır.

3. Yıldız Geçidi

Orijinal İsmi: Stargate

Süre: 130dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 1994 - ABD , Fransa

İki farklı karakterdeki adam Afrika çölünde bulunan antik insan trasfer edicisi Stargate'in sırrını ortaya çıkarmak için bir araya gelirler. Bu kapı bir kez çalıştırıldığında hem askeri hemde sivil amaçlar için milyonlarca ışık yılı uzaktaki galaksilere ve gezegenlere seyahat mümkün olabilmekte.

4. Jurassic Park

Orijinal İsmi: Jurassic Park

Süre: 127dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1993 - ABD

Michael Chrichton'ın aynı adlı,çok satan romanından dahi yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan,bütün zamanların en başarılı yapıtlarından birisi olarak tüm Dünya'da izlenme rekorları kıran olağanüstü bir film. 20. yılına özel olarak 2013'te 3 boyutlu olarak tekrar gösterime girmiştir. Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları,son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır.Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur.İhtiyar Hammond,bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlar.

5. Jumanji

Orijinal İsmi: Jumanji

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 1995 - ABD

26 yıl boyunca bir oyunun içinde tıkılı kalan Alan Parrish (Robin Williams), iki çocuğun oyunu yeniden oynamasıyla gerçek hayata geri dönüyor. Ancak onunla birlikte egzotik ve vahşi hayvanlar da canlanır. Alan, şehri kurtarmak zorundadır, bunun için de oyunu en son onunla oynayan eski arkadaşı Sarah Whittle'ın (Bonnie Hunt) yardımına ihtiyacı vardır.

6. Altı Gün Yedi Gece

Orijinal İsmi: Six Days Seven Nights

Süre: 102dk
Yönetmen: Ivan Reitman
Senarist: Michael Browning
Yapımı: 1998 - ABD

Biri evli bir erkek, diğeri ise evlilik hazırlığı içinde olan bir kadının uçakla adaya düştükten sonra başlarından geçen macera ve aşk öyküsünü anlatan bir film.

7. Üç Silahşörler

Orijinal İsmi: The Three Musketeers

Süre: 105dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Stephen Herek
Senarist: David Loughery
Yapımı: 1993 - ABD , Avusturya

Gardınızı alın! Eğlenceli macera Üç Silahşörler'de Aramis'i Charlie Sheen, Athos'u Kiefer Sutherland ve Porthos'u ise Oliver Platt canlandırıyor. Bu cesaretli üçlü Fransa Kralı'nı devirmeye çalışan Kardinal Richelieu'u durdurmaya kalkıştıklarında artık "Hepsi biri için ve biri hepsi için" idi. Hayali bir silahşör olmak olan genç D'Artagnan'ın üyeliği, Richelieu'nun güzel ama hain ajanı Milady de Winter'a (Rebecca De Mornay) aşık olduğunda tehlikeye girer. Eğer D'Artagnan Milady'nin pençelerinden kurtulabilir ve Silahşör olacaksa, kılıç kullanmadaki ustalığını ve güvenilir dostluğunu kanıtlamak zorundaydı. Üç Silahşörleri hiç böyle görmediniz!

8. Beyaz Diş

Orijinal İsmi: White Fang

Süre: 107dk
Tür: Aile , Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Randal Kleiser
Yapımı: 1991 - ABD

Jack, babasının daha önceden keşfettiği altın madenini bulmak için Yukon'a gelir. Doğduğundan beri şehirde yaşayan genç çocuk, soğuk yaban hayatına alışık olmasa da ayak uydurabileceğine inanmaktadır ve babasının mektubunu da yanına alarak onun eski arkadaşı Alex Larson'u bulur, kendisini madene götürmesini ister. Yaşlı Alex, madende altın olduğuna inanmaz ve genç çocuğu madene götürmek istemez. Zira uzun, karlı bir dağ tırmanışıyla gidilen madenin yolunda aç gezen kurtlar da vardır ve Alex, Jack'in tüm bunları kaldıramayacak kadar zayıf olduğunu düşünmektedir. Genç çocuğun ısrarları sonucunda, onu madene götürmeyi kabul eden Alex vakit kaybetmeden yola çıkar. Yolda yaşanan terslikler, ikilinin planlarını altüst eder ve Alex ile Jack, sonrasında ayrılmak üzere şehir merkezine gitmek zorunda kalırlar. Ancak, Alex ve Jack pek de tesadüfi olmayan bir yolla tekrar buluşur ve Alex, genç çocuğu bu sefer madene götürmeyi kabul eder. Bu sırada başkaları tarafından ormanda tuzağa takılmış kırma bir yavru bulunur. Adını Beyaz Diş koydukları bu hayvan, kurt ve köpek çiftleşmesinden meydana gelmiştir. Ticaret yapan bir grup insan tarafından sahiplenilen bu yavru, Jack'i derinden etkiler. Beyaz Diş'i aklından çıkaramayan Jack, onun sayesinde dostluğu, güveni ve sevgiyi keşfedecektir.

9. Orman Kaçkını

Orijinal İsmi: George Of The Jungle

Süre: 92dk
Tür: Aile , Komedi , Macera , Romantik
Yönetmen: Sam Weisman
Yapımı: 1997 - ABD

Doğduğunda öldürülmek istenmesi üzerine, annesi tarafından bir sepetle nehire bırakılan George bir ormanda hayvanlar tarafından bulunur ve büyütülmeye başlanır. George hayvanlarla konuşmayı ve onlarla savaşmayı, yaşamayı öğrenir. bir gün Jenny bir orman gezintisi sırasında nişanlısı ile birbirlerini kaybederler ve kahramanmız George Jenny 'yi bularak ağaç evine getirir. 1 gün boyunca kendine gelemeyen Jenny, George' un evinde her şeyden habersiz barınır. Nişanlısı tarafından aranan Jenny, havanın kararmasıyla arama ekibi geri döner. Jenny George'a aşkı olur ve film içinden çıkılamaz bir komediye dönüşür.

10. Son Kahraman

Orijinal İsmi: Last Action Hero

Süre: 131dk
Yönetmen: John McTiernan
Yapımı: 1993 - ABD

Film kahramanı Jack Slater'a hayran olan Danny Madigan , Slater'ın son filmine büyülü bir bilet alıyor ve kendini bir anda film dünyasında bulu veriyor. Slater'ı oynayan Arnold Schwarzenegger de aniden kendini bu dünyanın içinde buluyor.

11. Kanca

Orijinal İsmi: Hook

Süre: 141dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1991 - ABD

Peter Banning, işkolik bir avukattır. Karısı ve iki çocuğunu fazlasıyla ihmal etmektedir. Ailece İngiltere'deki büyükanne Wendy'i ziyarete gittiklerinde, çocukları Kaptan Hook tarafından kaçırılır. Peter, peri Tinkerbell'in yardımıyla Olmayan Ülke'ye döner.  Peter Banning, artık Peter Pan olmuştur ve Kayıp Çocuklar'ın da yardımıyla çocukluk anılarını ve uçmayı hatırlayacak ve Kaptan Hook ile savaşacaktır. 

12. Demir Dev

Orijinal İsmi: The Iron Giant

Süre: 86dk
Yönetmen: Brad Bird
Senarist: Brad Bird , Tim McCanlies
Yapımı: 1999 - ABD

Ufukta dev bir şey var. Hogarth Hughes, yıldızlardan dünyaya düşmüş kocaman bir robotu kurtaran küçük bir çocuktur. Şimdi Hogarth'ın çok büyük bir arkadaşı ve daha da büyük bir problemi vardır: Böylesine uzun boylu ve çelik yemeyi seven (özellikle de eski arabaları) bir devi nasıl sır olarak saklayacaktır? İşler, meraklı bir hükümet ajanının, 'yabancı istilacıyı' araştırmak için şehre gelmesi ve Amerikan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin devi yok etmekle görevlendirilmesiyle daha da zorlaşır. Sonuç: Kısmen metal, kısmen sihir, kısmen duygudan oluşan inanılmaz bir hikaye.