En Sevilen 10 Süper Kahraman Filmi

En sevilen 10 süper kahraman filmini sizler için derledik!

Açıkça en sevilen film türlerinden biri olan bu ilgi çekici filmler, izleyicilere çeşitli anlatılar sunarak, özellikle insanüstü yeteneklere sahip karakterlerin de son derece insani şeyler deneyimleyebildiğini göz önüne seriyor. Tüm dünyada izleyicilerin kendilerini bir yere aitmiş gibi hissetmelerini sağlıyor. Film endüstrisindeki tüm bu başarılı süper kahraman filmleriyle, türün kalıcı hale geldiğine şüphe yok.

İşte en sevilen süper kahraman filmlerinden sizler için seçtiklerimiz!

İyi seyirler…

1. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

2. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 185dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow, Captain America, Hulk, Thor ve Iron Man'e  kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man  umut ışığı olacak. İntikam için güçlerini toplayıp son kez savaşacak olan ekibin mücadelesini ve fedakarlıklarını izleyeceğiz Avengers: Endgame filmi, 26 Nisan 2019'da vizyona giriyor. 

3. Batman Başlıyor

Orijinal İsmi: Batman Begins

Süre: 140dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Ailesinin öldürülmesinin ardından muazzam bir servetin sahibi olsa da, büyük hayal kırıklığı yaşayan Bruce Wayne (Christian Bale), adaletsizlikle savaşmanın yollarını bulmak, ve güçsüzleri korkuya boğanlara gözdağı vermek amacıyla dünyayı dolaşır. Wayne bir süre sonra Gotham'a dönerek, diğer kimliğini ortaya çıkarır: Gücünü, aklını ve yüksek teknoloji ürünü araçlarını, şehri tehdit eden kötü güçlere karşı kullanan maskeli Batman’i.

4. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2021 - ABD

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın, çoğumuz için tanıdık, yeni düşmanları ortaya çıkacaktır.

5. Demir Dev

Orijinal İsmi: The Iron Giant

Süre: 86dk
Yönetmen: Brad Bird
Senarist: Brad Bird , Tim McCanlies
Yapımı: 1999 - ABD

Ufukta dev bir şey var. Hogarth Hughes, yıldızlardan dünyaya düşmüş kocaman bir robotu kurtaran küçük bir çocuktur. Şimdi Hogarth'ın çok büyük bir arkadaşı ve daha da büyük bir problemi vardır: Böylesine uzun boylu ve çelik yemeyi seven (özellikle de eski arabaları) bir devi nasıl sır olarak saklayacaktır? İşler, meraklı bir hükümet ajanının, 'yabancı istilacıyı' araştırmak için şehre gelmesi ve Amerikan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin devi yok etmekle görevlendirilmesiyle daha da zorlaşır. Sonuç: Kısmen metal, kısmen sihir, kısmen duygudan oluşan inanılmaz bir hikaye.

6. Avengers: Sonsuzluk Savaşı

Orijinal İsmi: Avengers: Infinity War

Süre: 154dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2018 - ABD

Filmde tüm Avengers kahramanları Thanos'a karşı güçlerini birleştiriyor. Dünyaya gelen ve 6 Sonsuzluk Taşı'nın sahibi olmak isteyen Thanos'a karşı verilen savaşın sonucu, dünyanın kaderini de belirleyecektir.

7. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.

8. Logan

Orijinal İsmi: Logan

Süre: 137dk
Yönetmen: James Mangold
Senarist: Michael Green
Yapımı: 2017 - ABD

Yakın bir gelecekte geçen filmde Logan (Hugh Jackman) artık yaşlanmış ve yorulmuş, süper yetenekleri erozyona uğramaya başlamıştır. Alzheimer'ın etkisiyle iyice unutkanlaşan Profesör X, yani Charles Xavier'i Meksika sınırına yakın bir yerde saklamaktadır. Logan tüm dünyadan kaçmaya çalışsa da bir gün onları bulan Laura Kinney (Dafne Keen) adlı küçük bir kız bu huzuru bozacaktır, nitekim kendisi gibi mutant olan kızı, peşindeki karanlık güçlerden koruması gerekecektir. Logan filmi, orijinal Wolverine serisinin devamı, yani 2013'te gösterime giren The Wolverine filmiyle başlayan serinin 2. filmi, toplamda Wolverine üzerine çekilen 3. film olacak (X-Men Origins: Wolverine ve The Wolverine'in ardından). Bu film aynı zamanda Hugh Jackman'ın Wolverine'i canlandırdığı son film olma özellğine sahip.

9. Kara Şövalye

Orijinal İsmi: The Dark Knight

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

The Dark Knight'da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

10. İnanılmaz Aile

Orijinal İsmi: The Incredibles

Süre: 115dk
Yönetmen: Brad Bird
Senarist: Brad Bird
Yapımı: 2004 - ABD

Bir zamanların en büyük süper kahramanlarından biri olan Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınmaktadır. İnsanları kurtaran ve kötülüklerle savaşan Bob, işlerden elini ayağını çeker. Özel bir programa bağlı olarak ailesiyle birlikte sessiz sakin bir yaşam sürmeye başlayan Bob, 15 yıl aradan sonra çok özel bir görev alır. Ancak, işler umulduğu gibi gitmeyince, Bob'un karısı ve çocukları da olaya dahil olur. Sadece Bob değil, sayısız masum insan da tehlike altındadır.