Hak Ettiği Değeri Görmeyen Tarihi Savaş Filmleri

Yeni tarihi savaş filmleri keşfetmek isteyenleri buraya alalım!

İlk "En İyi Film" Oscar'ını kazanan Wings'den "Er Ryan'ı Kurtarmak"a kadar pek çok popüler savaş filmi sinemalarda ve evimizdeki ekranlarda bizi büyüledi. Savaş tarihi sevenlerin ilgiyle izlediği pek çok klasikleşmiş film olsa da bu listedeki filmlerin hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyoruz. Tarihi savaş filmi sevenleri doğru filmlerle buluşturmak için yaptığımız bu listeyi umarım beğenirsiniz!

Şimdiden iyi seyirler.

1. Navarone’dan 10. Bölük

Orijinal İsmi: Force 10 From Navarone

Süre: 114dk
Tür: Dram , Macera , Savaş
Yönetmen: Guy Hamilton
Yapımı: 1978 - ABD , İngiltere

Mallory ve Miller geri dönüyor. Navarone'da hayatta kalanlar başında Albay Barnsby'nin olduğu 10. Bölük ile birlikte görevlendirilirler. Ancak 10. Bölük'ün ayrı bir görevi vardır ve diğerleri bunu bilmemektedir.

2. Remagen Köprüsü

Orijinal İsmi: The Bridge At Remagen

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Savaş
Yönetmen: John Guillermin
Yapımı: 1969 - ABD

Yıl 1945. Müttefikler Alman bölgesine son hücumlarını yapar ve yalnızca Rhine Nehri'ndeki tek bir stratejik köprü Nazilerin elinde kalır. İki tarafın da kazanacağı çok şey vardır: Almanlar için, köprünün yanlış tarafında konuşlanmış 50.000 askerin hayatı; Müttefikler için ise savaşın daha az can kaybı ile daha çabuk bitmesi. İki ordu da cesaretle savaşsa da, yalnızca bir tanesi Remagen Köprüsü uğruna yapılan yürek parçalayıcı muharebeyi kazanabilecektir.

3. The Siege Of Firebase Gloria

Orijinal İsmi: The Siege Of Firebase Gloria

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon , Savaş
Yapımı: 1988 - Avustralya

Vietnam’daki Amerikan üslerinden kimisi askerlere lojistik destek sağlamak üzere kurulmuştur. Gloria Üssü’nün de görevi budur. Ne var ki üssün komutanı savaşı ciddiye almayan, onun yerine içki alemlerinde ve porno izleyerek vakit geçiren bir adamdır. Ancak bu böyle gitmeyecektir.

4. Lübnan

Orijinal İsmi: Lebanon

Süre: 93dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Samuel Maoz
Senarist: Samuel Maoz
Yapımı: 2009 - Almanya , İngiltere , Fransa , İsrail

Haziran 1982, Birinci Lübnan Savaşı. Bir tank ve paraşütçülerle düşman bölgelerine saldırı başlar. Basit gibi gözüken bu durum aslında çok karmaşıktır. Mürettebattan 4 kişi inanılmaz bir savaşın içersinde bulurlar kendilerini. Korku ve yaşama iç güdüsüyle hayatta kalmaya çalışan askerler umutsuzca bir bekleyişin içersindedirler.

5. Mücadele Tepesi

Orijinal İsmi: Pork Chop Hill

Süre: 98dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Lewis Milestone
Senarist: James R. Webb
Yapımı: 1959 - ABD

Film 1953 yılının nisan ayında, Kore Savaşı'nın son zamanlarında geçer. Amerikan Yedinci Piyade Tümeni'ne ait bir bölük Amerikan askeri ile Çinli askeri birlikler arasında hiçbir stratejik veya taktik değeri olmayan Pork Chop adlı bir tepenin alınması ve elde tutulması için yapılan kıyasıya mücadele anlatılmaktadır. Bu mücadele her iki taraf için de tartışmalı ve gereksiz kabul edilir. Zira ateşkes çok yakındır ve tepenin herhangi bir önemi yoktur.Yakında başlayacak olan ateşkes görüşmelerinde masada bir koz olarak kullanılmak üzere onca askerin gereksiz yere feda edildiği ileri sürülmüştür.

6. Hamburger Tepesi

Orijinal İsmi: Hamburger Hill

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: John Irvin
Senarist: James Carabatsos
Yapımı: 1987 - ABD

1969 yılında Vietnam Savaşı sırasında Amerikan 101. Hava İndirme Birliği'nin, on gün süren ve sonradan 'Hamburger Tepesi' adıyla anılacak büyük stratejik önemi olan, 937 no'lu tepeyi ele geçirme çabalarının kan, dram ve dehşetle yoğrulmuş hikayesi.

7. Wife of a Spy

Orijinal İsmi: Wife of a Spy

Süre: 114dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa
Yapımı: 2020 - Japonya

1940'larda Japon bir tüccar, zamanında barbarlığa tanık olduğu Mançurya'ya gitmek için her şeyini hatta karısını bile geride bırakır. 

8. Mutlu Noeller Bay Lawrence

Orijinal İsmi: Merry Christmas, Mr. Lawrence

Süre: 124dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Nagisa Oshima
Yapımı: 1983 - İngiltere , Japonya

1942 yılında bir İngiliz askeri olan Jack Celliers mahkum olarak Japon hapishane kampına gönderilir. Bu kamp inançlı, disiplin sahibi ve onurlu bir adam olan Yonoi tarafından yönetilmektedir. Onun gözünde esir düşen ittifak askerleri intihar etmek yerine teslim olmayı seçen korkaklardır.

9. Zafer Madalyası

Orijinal İsmi: Cross Of Iron

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Sam Peckinpah
Yapımı: 1977 - Almanya , İngiltere

İkinci Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden olan Rusya cephesinde büyük değişiklikler olmuştur. Rusya’ya saldıran Alman orduları yanlış zaman ve yetersiz malzeme yüzünden inanılmaz hızla girdikleri bu topraklardan geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Savaş alanındaki kurnazlıkları sayesinde hayatta kalmayı başaran Çavuş Steiner ve emrindeki birliğe yeni atanan komutanları Yüzbaşı Stransky arasında çok kısa bir süre içinde sürtüşme başlar. Aslen Prusyalı aristokrat bir aileden gelen bu yeni komutan her ne pahasına olursa olsun şeref madalyası almaya çalışmaktadır. Aralarındaki hava gergindir çünkü Çavuş, askerler arasında adeta bir efsane haline gelmek üzeredir.

10. The Big Red One

Orijinal İsmi: The Big Red One

Süre: 113dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Samuel Fuller
Senarist: Samuel Fuller
Yapımı: 1980 - ABD

Birinci piyade taburunun Kuzey Afrika ve Avrupa'daki maceralarını konu alan 1980 yapımı etkileyici bir İkinci Dünya Savaşı filmi.