"John Wick" Serisini Seviyorsanız Bu Aksiyon Filmleri Size Göre!

"John Wick" severler buraya!

Johnny Utah, Ted, Neo ve pek çok efsanevi Keanu Reeves performansından sonra "John Wick", favorilerimiz arasına girdi. Hızla takip edilmesi gereken ve iyi koreograflanmış aksiyon sekansları, yaratıcı sinematografisi ve set tasarımı ile ilgimizi toplayan bu film serisi aynı zamanda başarısını her filmle arttırmaya devam ediyor. Öyle ki serinin ilk üç filmi de etkileyici bir yere sahip olsa da "John Wick 4", çoğunluk tarafından serinin en iyisi olarak kabul edildi.

Biz de bu harika filmi izledikten sonra düşeceğiniz kaçınılmaz boşluktan sizi kurtarmak için izlemenize değecek 10 aksiyon filmi bulduk.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Önemsiz Biri

Orijinal İsmi: NOBODY

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Ilya Naishuller
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2021 - ABD

Hutch Mansell (Bob Odenkirk), olayları alttan almaya ve dikkat çekmemeye çalışan bir baba ve eştir. Hayatın karşısına çıkardığı zorluklara göğüs germeye çalışan Bob’un ve ailesinin evine bir gece iki hırsız girer. Hutch hırsızlara karşı koymaz ve bu durum genç oğlu Blake (Gage Munroe) ve eşi Becca (Connie Nielsen) tarafından yadırganır. Bu olayın etkileri Hutch’ın peşini bırakmaz ve onun bastırdığı, geçmişte bıraktığı kişiliğini tetiklemeye başlar. Hutch’ın herkesten saklamaya çalıştığı bu sır yakında yüzeye çıkacaktır. Bir gün otobüste genç bir kadının taciz edilmesine dayanamayan Hutch geçmişinde olduğu kişi olur ve saldırganları etkisiz hale getirir. Bu durumun devamında ise Hutch’ın herkesten sakladığı yetenekleri gözler önüne serilir. Fakat artık ailesi daha büyük bir tehdit altındadır ve Hutch onları korumak için her şeyi göze alır.

2. Hardcore Henry

Orijinal İsmi: Hardcore Henry

Süre: 96dk
Yönetmen: Ilya Naishuller
Senarist: Ilya Naishuller
Yapımı: 2015 - ABD , Çin , Rusya

Ilya Naishuller'ın yapımcı, oyuncu ve yönetmen olarak adeta tek başına hayat verdiği Hardcore, sinemada daha önce bu seviyede hiç denenmemiş bir yaklaşımla filmin bütün perspektifini aksiyon kameraları ile filmin ana karakterinin gözünden perdeye yansıtıyor. 40. Toronto Film Festivali kapsamında da gösterilen filmle adeta bir FPS(first person shooter:birinci şahıs nişancı/olayların birinci tekil şahsın gözünden gözükmesi) oyununun içine dahil oluyoruz. Bol aksiyon içermesinin beraberinde bilim kurgu türünden de izler taşıyacak olan filmde öldükten sonra bir cyborg olarak hayata döndürülen Henry'nin hikayesi anlatılacak. Olayları onun gözünden izleyeceğimiz karakterin karısı kaçırılır. İngiltere vatandaşı olan Henry, hiç bilmediği bir şehir olan Moskova'da, telekinetik güçlere sahip bir psikopatın kaçırdığı karısını kurtarmaya çalışır. Burada Jimmy dışında herkes, Henry'nin ölmesini istemektedir.

3. Kingsman: Gizli Servis

Orijinal İsmi: Kingsman: The Secret Service

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Matthew Vaughn
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Bir nevi kalburüstü James Bond parodisi olarak da değerlendirilebilecek olan Kingsman,"Göster Gününü"nün yaratıcısı olan Mark Millar ve Dave Gibbons'ın yarattığı çizgi romandan beyazperdeye aktarılıyor. Filmde çok yetenekli, ancak işlenmemiş bir sokak genci olan Eggsy'nin çok gizli bir casusluk organizasyonuna kabul edilmesi ve organizasyonun çok zorlayıcı eğitim aşamalarından geçmesi konu ediliyor. Tam bu sırada sorunlu bir dahinin tüm dünyayı tehdit etmeye başlaması, işin şeklini değiştirecektir.

4. 96 Saat

Orijinal İsmi: Taken

Süre: 94dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Pierre Morel
Yapımı: 2008 - ABD , Fransa

Canından çok sevdiği kızı Kim’in kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında çaresiz ve hiçbir şey yapamadan, dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Bu kabus gibi durum, eski bir gizli ajan olan Bryan’ın başına gelir. Genç kadınları satmakta uzmanlaşmış bir çetenin elinden biricik kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman dilimi vardır. Ancak Bryan’ın önünde çözülmesi gereken ilk sorun, kendisinin Los Angeles’te, kaçırılan kızının ise Paris’te olmasıdır. Bu büyük mesafe engelini nasıl aşacaktır? Zamana karşı yarışın galibi olabilecek midir?

5. İnfazcı 2: Savaş Bölgesi

Orijinal İsmi: Punisher: War Zone

Süre: 102dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , Kanada

Özel ajan Frank Castle hayatında istedigi her şeye ulaşmış mutlu ailesi olan bir adamdır. FBI'daki görevleri sırasında bir çok ölen insan görmüş, zor görevler geçirmiştir. Bu zor yaşamdan kendisini ve ailesini sakin bir yaşam sürmek için çıkmak ister. Son görevi sırasında işler yolunda gitmez ve Frank'ın ailesi öldürülür. Öldü sanılan Frank şans eseri kurtulur. Sevdiklerini öldürenlerden intikam almak için and içer.

6. Baskın

Orijinal İsmi: The Raid: Redemption

Süre: 101dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Gareth Evans
Senarist: Gareth Evans
Yapımı: 2011 - ABD , Endonezya , Fransa

Özel bir operasyon timi, şehir dışındaki mahallelerden birinde aranan bir uyuşturucu tücarın gizlendiği istihbaratını alır ve adamı yakalamak için oturduğunu binaya baskın düzenlerler.  Fakat atladıkları nokta bu apartmanın her katı farklı suçlularla hüküm giymiş onlarca katil, manyak, hırsız ve çeteyle doludur. 

7. Koruyucu

Orijinal İsmi: Safe

Süre: 94dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Boaz Yakin
Senarist: Boaz Yakin
Yapımı: 2012 - ABD , Hindistan

Eski üst düzey bir ajana iki önemli görev verilir. Önce 'kötü adamlar' tarafından kaçırılan 12 yaşındaki Chan adlı Çinli bir kızı kurtaracak, ardından Rus Mafyasını, New York şehrinin yozlaşmış polislerini ve diğer kötü adamları alt edecek oldukça güvenli bir kombinasyonu harekete geçirecektir.

8. The Villainess

Orijinal İsmi: Aknyeo

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Jeong Byeong-gil
Yapımı: 2017 - Güney Kore

Tek başına mafyayı çökerten kiralık katil Sook-hee, gecenin sonunda yaralandığı için kaçamaz ve polislerin eline geçer. Ancak devlet görevlileri onu hapse atmak yerine, kimliğini değiştirerek Sook-hee'yi yeniden yaratmayı seçerler. Artık kiralık katil Sook-hee tetiği polis için çekmektedir. Ve her şey Sook-hee'nin bu teklifi kabul etmesinden sonra başlar.

9. Taşıyıcı 2

Orijinal İsmi: Transporter 2

Süre: 90dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Louis Leterrier
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD , Fransa

Frank Martin heyecanlı ve bol aksiyonlu hayatına biraz ara vermeye karar verir. Kendine Miami’nin sahillerinde oyalanacak daha sakin işler bulur. Ama geçmişindeki kariyerinin izleri bugüne de yansır. Yeni görevi onu beklemektedir. Özel iş kuralları ve üstün performansıyla Taşıyıcı ikinci kez görev başındadır. Üstelik bu kez daha tehlikeli bir görevle!

10. Göster Gününü

Orijinal İsmi: Kick-Ass

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Matthew Vaughn
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Çizgi romanda süper kahramanlara ilgi duyan Dave Lizewski (Aaron Johnson) isimli sıradan bir gencin süper kahraman olmaya karar vermesi ile yaşananlar anlatılıyor. Yeşil kostümü ile kötülerin peşine düşen nam-ı diğer Kick-Ass’in karşısına birbirinden ilginç karakterler çıkıyor.