Amazon Prime'da İzleyebileceğiniz 10 Harika Romantik Komedi

Amazon Prime'dan izleyebileceğiniz birbirinden güzel romantik komedi filmleri burada!

Modumuzu yükseltecek bir film arayışında olduğumuzda kuşkusuz elimizin ilk gittiği türlerden biri romantik komedilerdir. Bazı romantik komediler gerçekten iyi oyunculukları ve zekice diyalogları ile aklımıza kazınsa da bazıları yanlış oyuncu seçimleri ve tahammül edilemez klişelikteki senaryoları ile filmi yarıda kapatmamıza sebep olur. Siz kolayca güzel bir romantik komediye ulaşın, yarısında kapatmak zorunda kalmayın diye Amazon Prime'da bir yolculuğa çıktık ve en güzel romantik komedileri sizin için bir liste hâline getirdik!

İyi seyirler.

1. Dadım Aşık

Orijinal İsmi: The Nanny Diaries

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yapımı: 2007 - ABD

“The Nanny Diaries” New Jersey’de yaşayan Annie Braddock’un (Johansson) üniversiteyi bitirdikten sonra geldiği Manhattan'da zengin bir ailenin çocuğuna dadılık yapma hikayesini anlatıyor. Şehrin diğer tarafında yaşamanın hiç de kolay olmadığnı anlayan Annie, Bayan X’in (Linney) bitmek bilmeyen isteklerini yerine getirmeye çalışırken, oğlu Grayer’ın bakımını üstleniyor. Derken binada tanıştığı gençle yakınlaşmaya başlayan Annie, zenginlerin dünyasında hiç de beklemediği olaylarla karşılaşıyor.

2. Bak Kim Gelmiş

Orijinal İsmi: Guess Who

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı: 2005 - ABD

Yıldönümlerinde birbirlerine verdikleri yemini yenilemeye karar veren Percy ve Marilyn’i, kızları Theresa erkek arkadaşı Simon ile birlikte ziyaret eder. Bu yeminden tamamen habersiz olan gençler, ziyaretleri sırasında nişanlandıklarını söylemeyi planlanmışlardır. Jones ailesi siyahtır ve Theresa onlara Simon’ın beyaz olduğunu söylememiştir. Bu durum Percy’nin Simon hakkında endişelenmesine ve kendisi ile ilgili minik bir araştırma yapmasa sebep olur. Simon’ın yakın zamanda işini kayettiğini ve bunu Theresa’dan sakladığını öğrenir. Endişeler, Theresa ve Simon’ın tartışmasına ve Marilyn ile Percy’nin fikir ayrılığına neden olur.

3. Aşk Denen Hastalık

Orijinal İsmi: The Big Sick

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Michael Showalter
Yapımı: 2017 - ABD

Chicago'da bir mekanda komedyen olarak çıkan, bir yandan da gündüzleri taksicilik yapan Kumail (Kumail Nanjiani), ailesinin kendisi gibi Pakistan kökenli hayırlı bir kısmetle evlenmesi için yaptığı tüm girişimleri reddetmektedir. Bir gösterisinden sonra tanıştığı Emily (Zoe Kazan) ile ilişkisi ailelerinin uyumsuzluğu nedeniyle uzun sürmeyecek gibidir. Ancak Emily'nin beklenmedik ve çok ciddi rahatsızlığı, Kumail'i hayatta değer verdiği her şeyi tekrar düşünmeye ve bunlar arasında bir denge kurmaya itecektir.

4. Juno

Orijinal İsmi: Juno

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2007 - ABD

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page), hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. 

5. Senden Önce

Orijinal İsmi: What's Your Number?

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Mark Mylod
Yapımı: 2011 - ABD

Belli bir yaşa geldiğinizde birçok adamla çıktığınızı ama evlenmek bir tarafa, doğru düzgün ilişki sürdürülebilecek kimsenin yanınızda kalmadığını gördünüz. İlişkilerde bir türlü aradığını bulamayan Anna Faris'in (Ally Darling) yaşadığı tam da bu. 19 farklı adamla çıkan Anna, hiçbirinde tam olarak aradığını bulamadığı için kendisini yapayalnız hisseder. Hem de kız kardeşi evlenmek üzeredir ve o düğüne bir başına gidecektir. 

6. Seni Geri İstiyorum

Orijinal İsmi: I Want You Back

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Orley
Yapımı: 2022 - ABD

30'lu yaşlardaki Emma ve Peter, evlilik, çocuklar ve banliyölerdeki evler gibi hayatın büyük anlarının eşiğinde olduklarını düşünür. Ancak tam da bu sırada sevgilileri tarafından terk edilirler. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Emma ve Peter, çok geçmeden onları terk eden sevgililerinin yeni ilişkilere başladığını öğrenince iyice dehşete kapılır. Emma ve Peter eski sevgililerinin yeni ilişkilerini sabote etmek ve onları sonsuza dek geri kazanmak için beklenmedik sonuçları olan bir plan yapar.

7. Mamma Mia

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

8. Burada Olan Burada Kalır

Orijinal İsmi: What Happens In Vegas

Süre: 99dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Tom Vaughan
Senarist: Dana Fox
Yapımı: 2008 - ABD

Parti delisi karizmatik Jack Fuller ve ticaretle uğraşan Joy McNally'nin tesadüfi olarak Las Vegas’ta paylaştıkları gürültülü bir haftasonu, onlar için hayal meyal anlardan çok hatırlanacak izler bırakır. Bu iki tatilci New York’lu, hiçbir acı hissetmedikleri o anda Vegas-stili bir evlilik sözleşmesine imza atmamış olsalardı, kim bilir belki herşey farklı olurdu.  Ama burası Vegas!

9. Rüyanda Görürsün

Süre: 91dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cemal Alpan
Senarist: Umut Açıkalın
Yapımı: 2023 - Türkiye

Başarıyı ve lüks yaşamı her şeyden çok önemseyen iş insanı Engin (Murat Boz), hayatta her istediğini elde ediyordur. Orta sınıf bir ailenin kızı olan naif, hayalperest ve ama bir o kadar da güçlü Pelin (Burcu Özberk) ise onu olduğu gibi kabul edecek birinin karşısına çıkmasını beklemektedir. İkilinin yolları bir partide kesişir. Fakat neler yaşadıklarını hatırlamadıkları gecenin sonunda kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyanın içinde bulurlar.

"Rüyanda Görürsün" Amazon Prime Video'nun ilk orijinal Türk filmi olma özellliğini taşıyor.

10. Komşu Kızı

Orijinal İsmi: The Girl Next Door

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Luke Greenfield
Yapımı: 2004 - ABD , İsviçre

Matthew, politikaya atılmak isteyen 18 yaşında bir gençtir. Bitirmek üzere olduğu okuluna konsantre olduğu için, sosyal yaşamı neredeyse yok gibidir. Bir gün masum görünüşlü güzel karşı komşusu Danielle ile tanışan Matthew'in hayatı birden bire değişir. İkili bir birine aşık olur ve hayal gibi bir ilişki başlar. Fakat Danielle'in geçmişinde sakladığı bir sırrı vardır.