"Aile" Dizisinin Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

7 Mart akşamı Star TV'de başlayan, başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya' nın bulunduğu yeni dizi "Aile"ye gelin yakından bakalım! 

Dizi, önde gelen ailelerden Soykanlar’ın başındaki Aslan ile onunkine benzer bir yarayı taşıyan psikolog Devin’in tanışmasıyla aile içinde değişen dengeleri konu alıyor. Yönetmen koltuğuna Ahmet Katıksız otururken, senaryoyu da Hakan Bonomo kaleme alıyor.

“Aile” her salı 20.00'de Star'da!

Peki "Aile" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Kıvanç Tatlıtuğ (Aslan Soykan)

Kıvanç Tatlıtuğ (Aslan Soykan)
Doğum Tarihi: 27 Ekim 1983

 "Aile" dizisi Aslan Soykan kimdir?

Soykan ailesinin lideri olan Aslan; bir taraftan ailesinin ruhunda bıraktığı yaraları sarmaya çalışmakta, diğer taraftan da ailesinin uzun yıllardır uğraştığı karanlık işleri temizlemeye çalışmaktadır. Eğlenceli ve esprili biridir. "Volta" adında bir gece kulübü vardır. Devin'le tanışınca bütün dengeler değişecektir.

"Aile" dizisinin Aslan'ı Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

 "Aile" dizisinde Aslan'ı canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ ise Adana doğumlu oyuncu ve mankendir. Lise yıllarına kadar Adana'da yaşamıştır ve pek çok altyapı kulübünde basketbol oynamıştır. Babasının kalp rahatsızlığı sonrası ailesiyle İstanbul'a taşınmış, orada da sakatlanana kadar basketbol kariyerine devam etmiştir. 2002 yılında Best Model of Turkey ve sonrasında da Best Model of the World seçilerek tanınmaya başlamıştır. Oyunculuk kariyerine "Gümüş" dizisiyle adım atan Tatlıtuğ'un en iyi bilinen rollerinden biri "Aşk-ı Memnu"da canlandırdığı Behlül karakteridir. 2016 yılında Başak Dizer ile evlenmiştir. Son yıllarda "Boğa Boğa", "Yakamoz S-245" gibi projelerde yer almıştır.

2. Serenay Sarıkaya (Devin Akın)

Serenay Sarıkaya (Devin Akın)
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1991

 "Aile" dizisi Devin Akın kimdir?

Soykan ailesinin lideri olan Aslan; bir taraftan ailesinin ruhunda bıraktığı yaraları sarmaya çalışmakta, diğer taraftan da ailesinin uzun yıllardır uğraştığı karanlık işleri temizlemeye çalışmaktadır. Eğlenceli ve esprili biridir. "Volta" adında bir gece kulübü vardır. Devin'le tanışınca bütün dengeler değişecektir.

"Aile" dizisinin Devin'i Serenay Sarıkaya kimdir?

 "Aile" dizisinde Devin'i canlandıran Serenay Sarıkaya ise Ankara doğumlu oyuncu ve modeldir. Bir süre Antalya'da yaşamıştır. Antalya'da Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun olmuştur. Sonrasında yurt dışında eğitim almak istemiştir fakat üniversite eğitimi almamıştır. 2006 yılında katıldığı "Avrupa Gençler Güzellik Yarışması"nda jüri özel ödülü alarak keşfedilmiştir ve "Şaşkın" filminde Itır karakterini canlandırmıştır. Sonrasında pek çok projede yer alan Serenay Sarıkaya, aynı zamanda 2019 yılında ilk tiyatro deneyimini yaşadı ve "Alice Müzikali"nde Alice'i canlandırmaya başladı. Son yıllarda "Şahmaran", "İklim Meselesi" yapımlarında karşımıza çıkmıştır.

3. Nur Sürer (Hülya Soykan)

Nur Sürer (Hülya Soykan)
Doğum Tarihi: 21 Haziran 1954

 "Aile" dizisi Hülya Soykan kimdir?

Aslan'ın annesi olan Hülya, Soykan ailesinin kraliçe arısıdır. Hayatını ailesini korumaya adamıştır, çok güçlü ve cesur bir kadındır. En büyük korkusu otoritesinin sarsılmasıdır. Devin hayatlarına girince bu korkusu gerçekleşmeye başlar.

"Aile" dizisinin Hülya'sı Nur Sürer kimdir?

 "Aile" dizisinde Hülya'yı canlandıran Nur Sürer ise Antalya Film Festivali'nde iki kez Altın Portakal - En iyi kadın oyuncu ödülü kazanmıştır. Kadın hakları ile yakından ilgili olan oyuncu; politik duruşuyla da bilinmektedir. Nur Sürer bugüne değin 40'tan fazla filmde ve bazı dizilerde oynamıştır. 1981'de Bülent Kayabaş ile bir süre evli kalmıştır.

4. Nejat İşler (Cihan Soykan)

Nejat İşler (Cihan Soykan)
Doğum Tarihi: 28 Şubat 1972

"Aile" dizisi Cihan Soykan kimdir?

Aslan'ın annesi olan Hülya, Soykan ailesinin kraliçe arısıdır. Hayatını ailesini korumaya adamıştır, çok güçlü ve cesur bir kadındır. En büyük korkusu otoritesinin sarsılmasıdır. Devin hayatlarına girince bu korkusu gerçekleşmeye başlar.

"Aile" dizisinin Cihan'ı Nejat İşler kimdir?

 "Aile" dizisinde Cihan'ı canlandıran Nejat İşler ise tiyatro ve sinema oyuncusudur. Birçok önemli TV dizisi ve sinema filminde rol almış olsa da en çok "Behzat Ç" dizisindeki Ercüment Çözer ve "Barda" filmindeki Selim rolleriyle hatırlanmaktadır. 1972 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde doğan Nejat İşler, 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nin devlet konservatuarı bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı. "Şehnaz Tango"daki Ergün rolüyle dikkat çekti. 1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte 'Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu'nu kurdu. Son yıllarda "Saygı", "Tamirhane", "9,75 Santimetrekare" projelerinde bulunmuştur.

5. Canan Ergüder (Leyla Soykan)

Canan Ergüder (Leyla Soykan)
Doğum Tarihi: 15 Temmuz 1976

"Aile" dizisi Leyla Soykan kimdir?

Aslan'ın ablası olan Leyla, her zaman annesinin baskısını üzerinde hissetmiştir. Bunun sonucu istemediği bir evlilik yapmıştır. Bu evliliğinden iki çocuğu olmuştur. Zamanla bütün hayat neşesini kaybetmiştir. Artık kendi hayatının kontrolünü ele alıp inandıkları için savaşacaktır.

 "Aile" dizisinin Leyla'sı Canan Ergüder kimdir?

 "Aile" dizisinde Leyla'yı canlandıran Canan Ergüder ise İstanbul doğumlu oyuncudur. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi''nde okumuştur. Lisede yer aldığı bir müzikal sonrası oyuncu olmaya karar vermiştir. Üniversitede Franklin and Marshall College'da sosyoloji ve tiyatro okumuştur. Sonrasında New York Actors Studio Drama School'da oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştır. Bu eğitiminin ardından girdiği mülakatları geçmesi sonucu Actors Studio'dan hayat boyu üyelik kazanmıştır. 2006-2009 yılları arasında okul arkadaşı Chris Burke ile evli kalmıştır. "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi"deki Savcı Esra rolüyle büyük beğeni kazanmıştır. 2017'de bir başka oyuncu Kenan Ece ile evlenmiştir.

6. Ushan Çakır (Ati)

Ushan Çakır (Ati)
Doğum Tarihi: 23 Mayıs 1984

"Aile" dizisi Ati kimdir?

Asıl adı Atilla Özyılmaz olsa da, Ati olarak bilinir. Bir medya şirketi patronudur. Aslan da onun ortağı olmak istemektedir. Kibirli ve hırslı biridir. Yaptığı büyük atılımlar sonucu Soykanlarla karşı karşıya gelir.

"Aile" dizisinin Ati'si Ushan Çakır kimdir?

 "Aile" dizisinde Ati'yi canlandıran Ushan Çakır ise İzmir doğumlu oyuncudur. En iyi "Leyla ile Mecnun" dizisinde canlandırdığı Arda karakteri ile tanınır. 2017 yılında bir başka oyuncu Damla Sönmez ile nişanlanmıştır, fakat 2021 yılında çift ayrılma kararı almıştır. "Cezailer", "Beni Çok Sev" son yıllarda yer aldığı yapımlar arasındadır.

7. Levent Ülgen (İbo)

Levent Ülgen (İbo)
Doğum Tarihi: 8 Ağustos 1962

"Aile" dizisi İbo kimdir?

Asıl adı İbrahim Soykan olsa da, İbo olarak bilinir. Aslan'ın amcasıdır. Ailenin başına kendisinin değil kardeşi Yusuf'un geçmiş olmasını hâlâ aklı almamaktadır. Hak ettiği yere gelmek için Soykanlarla rekabet edecek, Aslan'ın her işine taş koymaya çabalayacaktır.

"Aile" dizisinin Ati'si Levent Ülgen kimdir?

 "Aile" dizisinde İbo'yu canlandıran Levent Ülgen ise ODTÜ Fizik bölümünün ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirmiş, oyunculuk kariyerine Ankara Halk Tiyatrosu'nda başlamıştır. Ardından Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrolarına dahil olan oyuncu, 2002 yılında televizyonlarda yayınlanan "En Son Babalar Duyar" ile tanınmıştır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır.

8. Emel Göksu (Seher)

Emel Göksu (Seher)
Doğum Tarihi: 25 Şubat 1945

"Aile" dizisi Seher kimdir?

Aslan'ın çok kıymet verdiği babaannesi Seher, demans hastasıdır. Keskin dilli ve inatçıdır. Hastalığı ilerlese de hâlâ ailede etkili bir yere sahiptir.

"Aile" dizisinin Seher'i Emel Göksu kimdir?

"Aile" dizisinde Seher'i canlandıran Emel Göksu ise Malatya doğumlu tiyatro sanatçısıdır. 1962 yılında profesyonel olarak sanat yaşamına başlayan Göksu, 1970 yılında İngiltere'de pandomim çalışmalarına katıldı. 1974 yılında İzmir Devlet Tiyatrosunda göreve başlamıştır. Emel Göksu, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almış, özellikle Bizim Evin Halleri dizisindeki 'Fincan' rolü ile geniş izleyici kitlesince tanınmıştır. Emel Göksu, kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Sönmez Atasoy (1944-2011) ile evliydi. Kızları Fadik Sevin Atasoy da tiyatro ve sinemada görev yapmış başarılı bir sanatçıdır.

9. Yüsra Geyik (Yağmur)

Yüsra Geyik (Yağmur)
Doğum Tarihi: 21 Haziran 1990

"Aile" dizisi Yağmur kimdir?

Yağmur, Devin'in kardeşidir. Uçlarda yaşayan biri olan Yağmur'un hayatı düzenli değildir. Yalnızca hayattan keyif almaya odaklanır. Dibe sürüklendiği noktada ablasının yardımıyla hayatını düzene sokmaya çalışacaktır.

"Aile" dizisinin Yağmur'u Yüsra Geyik kimdir?

"Aile" dizisinde Yağmur'u canlandıran Yüsra Geyik, Samsun doğumlu oyuncudur. İlkokulda 1. sınıfı Samsun'da bitirmesinin ardından İstanbul'a taşınmıştır. 4. sınıftayken tiyatro kursuna başlamış ve oyunculuğa olan ilgisini fark etmiştir. İlk olarak "Hayat Bilgisi" ile kameralar karşısına geçmiştir ve "Arka Sokaklar" ile popülerliği yakalamıştır. Son yıllarda yer aldığı projeler arasında "Bir Küçük Gün Işığı", "Aile" ve "Camdaki Kız" vardır.

10. Mert Denizmen (Tolga)

Mert Denizmen (Tolga)
Doğum Tarihi: 2 Haziran 1986

"Aile" dizisi Tolga kimdir?

Tolga, Soykanların damadı ve şirketlerinin muhasebe müdürüdür. Hülya'nın ısrarıyla Leyla ile evlenmiştir. Sessiz olsa da içten pazarlıklıdır.

"Aile" dizisinin Tolga'sı Mert Denizmen kimdir?

Mert Denizmen, İstanbul doğumlu oyuncudur. Haliç Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olmuştur. İlk kez 2017 yılında yer aldığı "Vatanım Sensin" dizisinde canlandırdığı Yinon karakteri ile kamera karşısına çıkmıştır. 2017 yılında ressam Elif Tutka ile evlenmiştir. Son yıllarda  "Cinayet Süsü", "Kar" ve "Sesinde Aşk Var" gibi yapımlarda bulunmuştur.