"Yüz Yıllık Mucize" Dizisinin Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

23 Mart akşamı Star TV'de başlayan, başrollerinde Birkan Sokullu ve Ebru Şahin'in bulunduğu yeni dizi "Yüz Yıllık Mucize"ye gelin yakından bakalım!

Ali Tahir isimli bir asker, Sakarya Meydan Muharebesi’nde savaşırken başına gelen bir mucize sonucu ölümden döner ve bir daha asla yaşlanmaz. 130 yıllık hayatının artık sonuna geldiğini düşünürken Harika ile karşılaşması ise onun için yeni bir umut ışığı olur. "Aşk-ı Memnu"nun yönetmeni Hilal Saral'ın yönettiği dizinin senaryosunu ise Nuran Evren Şit yazmakta.

“Yüz Yıllık Mucize” her perşembe 20.00'de Star'da!

Peki "Yüz Yıllık Mucize" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Birkan Sokullu

Birkan Sokullu

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Kemal kimdir?

1893 yılında Selanik’te doğan Ali Tahir'in Sakarya Meydan Muharebesi'nde vurulduktan sonra öldüğü sanılmıştır. Tam gömülecekken bir mucize sonucu hayata dönmüştür ve sonrasında hiç yaşlanmamıştır. Şimdi 130 yaşında olan ve Kemal ismini kullanmaktadır. Yıllar içinde öngörülü ve insan sarrafı biri olmuştur.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Kemal'i Birkan Sokullu kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Kemal'i canlandıran Birkan Sokullu ise İstanbul doğumlu oyuncu ve modeldir. 2003 yılında "Best Model Of Turkey" yarışmasında 3. olan Sokullu, profesyonel olarak modellik yapmaya başladı. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Dolunay Soysert’ten oyunculuk dersleri aldı. 2008 yılında "Küçük Kadınlar" dizisinde Ayaz karakterini canlandırmaya başladı. 2012 yılında Aslı Enver ile evlendi ve 2015 yılında çift boşandı. Son yıllarda "Yüz Yıllık Mucize", "Masumlar Apartmanı", "Ya İstiklal Ya Ölüm" gibi popüler yapımlarda yer almıştır.

2. Ebru Şahin

Ebru Şahin

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Harika kimdir?

Hukuk fakültesinden mezun olan Harika, avukatlık değil yazarlık yapmak istemektedir. Hayat enerjisi dolu, neşeli, maceracı bir kadındır. Kendisini ve kız kardeşini halası Süreyya büyütmüştür. Kuzenleri, halaları ve babaannesi ile bir konakta yaşamaktadır. Liseden arkadaşı Cem ile nişanlıdır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Harika'sı Ebru Şahin kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Harika'yı canlandıran Ebru Şahin ise İstanbul doğumlu oyuncudur. 1994 yılında dünyaya gelen Şahin, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimi 2016 yılında rol aldığı "Kan Parasın"da oldu. "Yasak Elma", "Savaşçı" gibi dizilerde rol almış olan Şahin, 2019 yılında "Hercai" dizisi ile büyük çıkış yakaladı. 2022 yılında ünlü basketbolcu Cedi Osman ile evlenmiştir.

3. Necip Memili

Necip Memili
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1980

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Turgut kimdir?

Turgut henüz bir çocukken Kemal ile tanışmıştır. Kemal'in sağ koludur, esprili, sevecen ve cesurdur. Kemal'in tamamen güvenebileceği tek kişidir. Babasından ona kalan lokantayı işleten Turgut, bir yandan da Restorasyon ile uğraşır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Turgut'u Necip Memili kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Turgut'u canlandıran Necip Memili ise Adana doğumlu oyuncudur. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Memili, kariyerine 2006 yılında "Yaprak Dökümü" ile başlamış, "Hanımın Çiftliği", "Şahsiyet", "Kaçma Birader" gibi yapımlarda yer almıştır.

4. Hümeyra Akbay

Hümeyra Akbay
Doğum Tarihi: 15 Ekim 1947

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Müzeyyen kimdir?

Harika'nın babaannesi, Süreyya ve Sacide’nin ise annesidir. Yaşının onu engellemesine izin vermez. Hayalci, eğlenceli, dinç ve inatçı bir kadındır. Kızları, gelini ve torunları ile yaşayan Müzeyyen, yavaş yavaş hafızası ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başlamıştır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Müzeyyen'i Hümeyra Akbay kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Müzeyyen'i canlandıran Hümeyra Akbay ise Ankara doğumlu müzisyen, besteci ve oyuncudur. 1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen Hümeyra, "Avrupa Yakası" dizisi ve "Babam ve Oğlum" filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır. Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit olmuştur. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan İntihar", "Beyhude" gibi albümler de yapmıştır. 1980'li yıllarda ilk defa sahne oyunculuğu yapmaya başlayan Hümeyra, pek çok farklı oyunda yer almıştır. Son yıllarda bulunduğu yapımlar arasında "Kocan Kadar Konuş: Diriliş", "Biz Böyleyiz" ve "Yüz Yıllık Mucize" bulunmaktadır.

5. Zerrin Tekindor

Zerrin Tekindor
Doğum Tarihi: 5 Ağustos 1964

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Süreyya kimdir?

Harika’nın halası olan Süreyya, aynı zamanda onu büyütmüştür. Kalbinde büyük bir yara taşısa da hayat doludur ve moderndir. Eski kocasından ona kalmış olan konakta 8 kadından oluşan ailesi ile birlikte yaşar. 

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Süreyya'sı Zerrin Tekindor kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Süreyya'yı canlandıran Zerrin Tekindor ise Balıkesir doğumlu oyuncu ve ressamdır. Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 1964'te doğan sanatçı, Ankara'da büyümüştür. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştır. 1987 yılında oyuncu Çetin Tekindor ile yaptığı evliliğinden Hira adlı bir oğlu oldu. Çift, bir kez ayrılıp yeniden evlendikten sonra 1999 yılında evliliklerine son vermişlerdir. "Aşk Yeniden" dizisi ile kamera önü oyunculuğa başlayan Tekindor, "Aşk-ı Memnu"da canlandırdığı "Matmazel" karakteri ile de popülerlik yakalamıştır. Aynı zamanda başarılı bir ressam olan Tekindor, pek çok sergi açmıştır. Son yıllarda "Dünyayla Benim Aramda"  "Yüz Yıllık Mucize", "Üç Bin Yıllık Bekleyiş" gibi flim ve dizilerde yer almıştır.

6. Ecem Çalhan

Ecem Çalhan
Doğum Tarihi: 19 Ocak 1996

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Miray kimdir?

Harika’nın ikiz kuzenlerinden olan Miray, babası öldükten sonra annesi ve kız kardeşi ile birlikte konağa taşınmıştır. Üniversiteyi kazanamamış olan Miray, sınava yeniden hazırlanmaktadır. Fakat derslerdense sosyal medyaya daha çok ilgi duymaktadır. 

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Miray'ı Ecem Çalhan kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Miray'ı canlandıran Ecem Çalhan ise İstanbul doğumlu oyuncudur. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdikten sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde okumuştur. 2019'da yer aldığı "Kuzey Yıldızı" kendisinin ilk dizi tecrübesi olmuştur. Sonrasında "Evlilik Hakkında Her Şey", "Tozlu Yaka", "Yüz Yıllık Mucize" gibi yapımlarda yer almıştır.

7. Yalçın Hafızoğlu

Yalçın Hafızoğlu
Doğum Tarihi: 18 Ağustos 1989

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Cem kimdir?

Harika’nın nişanlısı olan Cem inşaat firması sahibi bir ailenin tek oğludur. Liseden beri Harika'nın hayatında olan Cem, zengin ve modern olduğu kadar kıskançtır da. Harika'ya tutkuyla bağlıdır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Cem'i Yalçın Hafızoğlu kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Cem'i canlandıran Yalçın Hafızoğlu ise İstanbul doğumlu müzisyen ve oyuncudur. Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Haliç Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü'nde yüksek lisansa başlamıştır. "Kiralık Aşk"ta canlandırdığı Selim karakteri ile ilk profesyonel projesinde yer almıştır. Diğer projeleri arasında "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Sevmedim Deme" ve "Yüz Yıllık Mucize" bulunmaktadır.

8. Ayşegül Cengiz

Ayşegül Cengiz
Doğum Tarihi: 10 Aralık 1974

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Sacide kimdir?

Çok becerikli bir kadın olan Sacide, Süreyya’nın kız kardeşidir. Süreyya'ya göre daha geleneksel olduğu için onunla hep çatışır. Pinti denecek kadar tutumludur. 

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Sacide'si Ayşegül Cengiz kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Sacide'yi canlandıran Ayşegül Cengiz ise Antalya doğumlu aile hekimi, oyuncu ve yönetmendir. 1999 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitiren Cengiz, 2004 yılında Aile Hekimi uzmanı olmuştur. Tıp eğitimi sırasında İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nda (İTFTT) bulunmuş ve çeşitli oyunlarda yer almıştır 2004-2006 yılları arasında ise Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda oyunculuk eğitimi almıştır. "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", "Kefaret", "Yüz Yıllık Mucize" bulunduğu yapımlardan bazılarıdır.

9. Gözde Seda Altuner

Gözde Seda Altuner
Doğum Tarihi: 16 Haziran 1982

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Aysel kimdir?

Konağın gelini olan Aysel, eşinin ölümünden sonra kızları Miray ve Seray ile konağa taşınmıştır. Rahat tavırları sonucu Süreyya ile sık sık çatışır. Oldukça keyfine düşkün ve lafını esirgemeyen bir kadındır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Aysel'i Gözde Seda Altuner kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Aysel'i canlandıran Gözde Seda Altuner ise İstanbul doğumlu oyuncu ve senaristtir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmüştür. "Sadakatsiz" dizisindeki performansı ile dikkat çekmiştir. "Kocan Kadar Konuş: Diriliş", "Cenazemize Hoşgeldiniz" ve "Yüz Yıllık Mucize" son yıllarda yer aldığı projeler arasındadır.

10. Merve Nur Bengi

Merve Nur Bengi
Doğum Tarihi: 20 Haziran 1993

 "Yüz Yıllık Mucize" dizisi Zeren kimdir?

Harika’nın kız kardeşi olan Zeren, tıp okumuştur ve uzmanlık sınavlarına hazırlanmaktadır. Disiplinli ve mantıklı bir genç kadındır. Hedefi başarılı bir beyin cerrahı olmaktır. Kardeşi ile oldukça yakındır.

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinin Zeren'i Merve Nur Bengi kimdir?

"Yüz Yıllık Mucize" dizisinde Zeren'i canlandıran Merve Nur Bengi ise İstanbul doğumlu oyuncudur. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. "Unutursam Fısılda" ile kamera önü oyunculuğa başlayan oyuncu "4N1K: Yeni Başlangıçlar", "Öğrenci Evi" ve "Ada Masalı" ile kariyerine devam etmiştir. Son yıllarda"Ben Bu Boşluğu Nasıl", "Yüz Yıllık Mucize" ve "Ah Nerede" gibi yapımlarda yer almıştır.