En İyi Angelina Jolie Filmleri

Etkileyici filmografisi ile Angelina Jolie'nin en iyi filmlerine gelin birlikte göz atalım!

Yardımsever kişiliği, aksiyon dolu filmleri ve geniş oyunculuk yelpazesi ile bilinen Angelina Jolie, kariyeri boyunca pek çok başarılı filmde yer almıştır. 3 Altın Küre Ödülü ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ı dahil pek çok ödülü olan oyuncu, aynı zamanda 2012 yılında "Kan ve Aşk" filmi ile yönetmenliğe adım atmıştır. Sizler için Jolie'nin kariyerindeki en etkileyici filmleri bir araya getirdik.

İyi seyirler.

1. Lara Croft: Tomb Raider

Orijinal İsmi: Lara Croft: Tomb Raider

Süre: 100dk
Yönetmen: Simon West
Yapımı: 2001 - Almanya , ABD , İngiltere , Japonya

Lara Croft (Angelina Jolie), aristokrat bir İngiliz ailesinin seçkin okullarda eğitim görmüş kızı. Ama rahat bir hayat yerine macerayı seçmiş. Dünyanın her yerindeki en tehlikeli ve esrarlı mekanları ziyaret edip, kayıp hazineler ve uygarlıkları keşfediyor.Sayısız lisanı ana dili gibi konuşabilen genç ve güzel kadın dövüş sanatlarında da usta ve macera için yanıp tutuşuyor. Ama şimdi hayatının en büyük mücadelesini vermek üzere: Uzay ve zamanda kaybolmuş çok çok eski bir kalıntının her iki parçasını da bulmak zorunda. Bulunduğu zaman sahibine dünya üzerindeki en büyük gücü veren ödüle ulaşmak için güzel Lara öncelikle, çok güçlü ve tehlikeli bir tarikatla başa çıkmak zorunda.

2. Pushing Tin

Orijinal İsmi: Pushing Tin

Süre: 124dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mike Newell
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

Uçakların koordinasyonunu sağlayan bir hava trafik kontrolörü olan Nick Falzone, mesleğinin en başarılısıdır. Oldukça yoğun ve stresli bir işte çalışmasına rağmen eşine ve çocuğuna da vakit ayırır. Fakat kendisi gibi işinde başarılı bir kontrolör olan Russell Bell’in gelmesiyle bütün hayatı değişecektir ve iki adam her konuda büyük bir rekabete girecektir.

3. Kemik Koleksiyoncusu

Orijinal İsmi: The Bone Collector

Süre: 117dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Phillip Noyce
Senarist: Jeffery Deaver
Yapımı: 1999 - ABD

Manhattan'ın sokaklarında bir katil elini kolunu sallıyarak dolaşmaktadır. Bu sapık katil suç maalinde kendisini ele verecek kanıtları büyük bir ustalıkla arkasında bırakmaktadır. Ve bu dengesiz, sapık zekanın ürettiği bu kanıtları çözebilecek tek bir dedektif vardır, o da bir sandalyeye mahkum olmuştur ve bu davayı çözebilmek için yardıma gereksinim duymaktadır. İhtiyaç duyduğu yardım bayan bir sokak polisi tarafından sağlanır. Bu ikili katilin peşine düşerler ve onu kendi oyunuyla yenmeye çalışırlar. Ama bir daha ki sefere onu yakalamaya çok yakınlaşmış olabilirler ya da... Lincoln Rhyme bir cinayetten sonra suç mahalindeki delilleri inceleyip neler anlattığını anlamada ustalaşmış ve işinde bir numara olan bir dedektiftir. Bir görev sırasında geçirdiği korkunç bir kazanın sonunda yatağa bağlanmış olan Rhyme'ın bacakları ve kolları çalışmamaktadır. Bir sokak polisi olan Amelia Donaghy yirmili yaşların sonlarındadır. Bir masa görevine aktarılmadan önceki akşam vahşice işlenmiş bir bir cinayetin suç mahaline gider. Amelia'nın burada gösterdiği hızlı düşünme ve doğru karar verme becerisi gözden kaçırılmamış ve bu dava ona verilmiştir. Cinayetin işlendiği yerin video kasetleri Rhyme'e gösterilince Rhyme olayın çok açık ve kolay bir dava olduğunu söyler. Ama bir süre sonra bu cinayetlerin çok zekice işlendiğini ve ipuçlarının ustaca suç mahalinde bırakıldığını anlar.Bu cinayetler son değildir çünkü seri bir katil iş başındadır. Bu ikili seri katilin peşine düşerler. Süreleri çok azdır. Zira geçen her saniye aleyhlerine işklemektedir. Ya katili biran önce bulup durduracaklar ya da pislikleri temizlemek için daha çok polis memuru görevlendireceklerdir.

4. Bay & Bayan Smith

Orijinal İsmi: Mr. & Mrs. Smith

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Doug Liman
Senarist: Simon Kinberg
Yapımı: 2005 - ABD , İsviçre

John ve Jane Smith, renksiz bir evlilik süren sıradan bir şehirli çifttir. Ama her ikisi de diğerinin öğrenmek için cinayet işleyebileceği bir sır gizlemektedir: Mr. and Mrs. Smith, yüksek ücretli, olağanüstü verimlilikte kiralık katildirler ve rakip kurumlar için çalışmaktadırlar. Mr. and Mrs. Smith, birbirlerini öldürmek için kiralandıklarında evliliklerinde yeni bir heyecan kaynağı bulurlar ve eğlence başlar. Mr. and Mrs. Smith, ölümcül yeteneklerini ortaya koyup evliliklerini müthiş bir sınava soktuklarında sonuç muhteşem bir macera yapıtına dönüşür.

5. Çapraz Hayatlar

Orijinal İsmi: Playing By Heart

Süre: 121dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Willard Carroll
Senarist: Willard Carroll
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Paul (Sean Connery) ve Hannah (Gena Rowlands): İleri yaşlarında birçok değişimi yaşamakta olan çok iyi bir çift. Ancak Hannah evliliklerinin 40. yılında Paul'un bir maceraya atıldığını keşfeder. 25 yıl sonra bu gerçekle başa çıkmayı öğrenmeye çalışacaktır. Keenan (Ryan Philippe) ve Joan (Angelina Jolie): Paul ve Hannah'nın hayal bile edemediği karışık bir dünyada dostluk arayan iki kitap müdavimi genç bir çiftir. Dış görünüşleri ne kadar düzgünse de güvensizlikleri yüzeyin hemen altındadır.Trent (John Stewart) ve Meredith (Gillian Anderson): Biri yalnız bir tiyatro yönetmeni ve diğeri ise yalnız bir mimar. Doğal bir kimyaya sahip ikili. Gracie (Madeline Stowe) ve Roger (Anthony Edwards): Öykümüzün en komik çifti. Birbirlerini aldatmaktadırlar. Hemen her akşam otel odalarında gizli randevuları vardır. Hugh (Dennis Quaid): Akşamlarını barlarda kendisini dinleyecek herhangi birine fantastik hikayeler anlatarak geçiren biri. Bu kişilerin bağlantıları ne olabilir?  

6. Sahtekar

Orijinal İsmi: Changeling

Süre: 141dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Clint Eastwood
Yapımı: 2008 - ABD

Kaçırılan oğlunun bulunmasıyla birlikte Christine Collins’in (Angelina Jolie) duaları kabul görmüştür. Ancak anneyle oğlunun yeniden buluşmasının karmaşası arasında Christine bu çocuğun kendi çocuğu olmadığını fark edecektir. Medyanın ve yozlaşmış polis teşkilatının kendisine destek olmaktan çok köstek olmasından bunalan Christine, aradığı cevaplara ulaşmak için kendi başına adımlar atmaya başlayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek gerçekle yüz yüze gelecektir. Yer: Los Angeles, yıl: 1928. Bir cumartesi sabahı her zamanki gibi işine gitmeye hazırlanan Christine oğluna “hoşçakal” dedikten sonra evden çıkar. Akşam işten eve döndüğünde oğlu evde değildir. Çocuğu arama çalışmaları bir türlü sonuç vermez. Aylar sonra Christine’nin dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Polislerle gazetecilerin telaşlı koşuşturmacası arasında duygu karmaşası yaşayan Christine, çıkagelen çocuğun bir gece kendisiyle birlikte evde kalmasına izin verir. Ancak kalbinin derinliklerinde bu çocuğun kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir. Konunun araştırılması için yetkilileri zorlar ancak bir sonuç alamaz. Bu durum karşısında çaresiz kalan Christine, aradığı desteği aktivist rahip Briegleb’de (John Malkovich) bulur. Rahip Briegleb oğlunu bulma mücadelesinde Christine’e yardımcı olacaktır.

7. Güçlü Bir Yürek

Orijinal İsmi: A Mighty Heart

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere

Wall Street Journal muhabiri olan Daniel Pearl, Pakistan’da görev yaparken terörist bir örgüt tarafından kaçırılır. Serbest bırakılmasına dair yapılan tüm çağrılara rağmen öldürülünce gazeteci eşi Mariane Pearl, bu ülkeye gitmeye karar verir. Pakistan’da yaşadıkları ve kocasının bütün dünyayı üzüntüye boğan ölümünün ardındaki sır perdesini aralama çabalarını anlatan film, yaşananların sadece görünenden ibaret olmadığına değiniyor.

8. Gia

Orijinal İsmi: Gia

Süre: 120dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Michael Cristofer
Yapımı: 1998 - ABD

Amerika’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi’nin 17 yaşından başlayarak 1986 yılındaki ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikayesi anlatılıyor. 

9. Aklım Karıştı

Orijinal İsmi: Girl, Interrupted

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 1999 - ABD

Susanna aşırı miktarda alkol aldıktan sonra hastaneye yetiştirilir ve genç kız kendi rızasıyla psikiyatri hastanesine yatar. Hastanede geçireceği 18 ay, bir hapisten öte kendini keşfetme süreci haline gelir.

10. Ajan Salt

Orijinal İsmi: Salt

Süre: 100dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Phillip Noyce
Senarist: Kurt Wimmer
Yapımı: 2010 - ABD

CIA ajanı Evelyn Salt, başkana suikast yapan bir Rus casusu olmaktan dolayı suçlanır. Salt başka birinin suikast düzenlediğini ve kendi suçsuzluğunu kanıtlaması gerekmektedir.