Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Robert Pattinson Filmi

13 Mayıs 1986 doğumlu yetenekli oyuncu Robert Pattinson, bugün 37 yaşına giriyor!

"Harry Potter ve Ateş Kadehi"nde canlandırdığı Cedric Diggory ile aklımızda yer edinen, "Alacakaranlık" serisi ile ise sıkı bir genç hayran kitlesi kazanan Pattinson, kariyerini başarıyla inşa etmeye devam etti. Başarılı oyuncunun kariyerinde izlemeniz gereken ilgi çekici filmlere gelin birlikte göz atalım!

1. Soygun

Orijinal İsmi: Good Time

Süre: 101dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Benny Safdie , Josh Safdie
Yapımı: 2017 - ABD

Connie (Robert Pattinson) ve zihinsel sorunları olan kardeşi Nick (Ben Safdie), gerçekleştirdikleri bir soygunun ardından polis tarafından durdurulduğunda, Connie kaçmayı başarır, ancak Nick yakalanarak Rikers Adası'ndaki hapishaneye alınır. Son derece kötü şöhretli bu hapishaneden kardeşini bir an önce çıkarmak isteyen Connie, 10 bin dolarlık kefalet ücretini bulabilmek için her yolu dener, sonunda kardeşinin bir mahkumla kavga edip hastaneye kaldırıldığını öğrenir. Kardeşini hastaneden kaçırmayı düşünen Connie bunu başarır da, ancak kardeşi diye kaçırdığı kişinin başka bir mahkum çıkması işleri iyice karıştırır.

2. The Lighthouse

Orijinal İsmi: The Lighthouse

Süre: 109dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim
Yönetmen: Robert Eggers
Senarist: Robert Eggers
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Brezilya

Sis düdüğünün havayı doldurduğu, 19. Yüzyıl İngiltere’sinde eskiden oduncu olan Eprahim Winslow ve ağarmış saçları ile deniz feneri bekçisi Thomas Wake, gri bir adaya adım atarlar. Dört hafta boyunca bu deniz fenerinde birbirlerinden başka kimse olmayacak adada, konuşmayı çok sevmeyen bu iki adamı zor şartlar ve ağır bir iş beklemektedir. Fakat zaman geçtikçe akli dengelerini kaybetmemeye çalışan bu iki adam zihinlerinin oluşturduğu bir hapishaneden kaçmanın yolunu arayacaktır.

3. The Batman

Orijinal İsmi: The Batman

Süre: 177dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Matt Reeves , Peter Craig
Yapımı: 2022 - ABD

DC Comics sinema evreninin süper kahramanları arasında belki de en ön planda olan Batman’ın “The Batman” adını taşıyan yeni filminin yönetmen koltuğunda Matt Reeves oturuyor. Bu film sayesinde, çizgi romanlarda yer verilmiş olsa da filmlerde çok üstünde durulmamış olan Batman'in dedektiflik özelliği daha çok vurgulanacak. 

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i (Robert Pattinson) Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth (Andy Serkis) ve Teğmen James Gordon (Jeffrey Wright) ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle (Zoë Kravitz), Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton (Paul Dano) gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

4. Bir Liderin Çocukluğu

Orijinal İsmi: The Childhood of a Leader

Süre: 116dk
Tür: Dram
Yönetmen: Brady Corbet

Yedi yaşındaki Prescott, Birinci Dünya Savaşı sonrası Alman annesi ve Amerikalı diplomat babasıyla birlikte Fransa’da bir şatoya taşınır. Babasının 1919 Paris Barış Konferansı’nda yaptıklarına şahit olduktan sonra Prescott,etrafındaki yetişkinleri manipüle etmeyi öğrenir. Bu, beraberinde korkunç bir ego getirecektir.

5. Tenet

Orijinal İsmi: Tenet

Süre: 150dk
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2020 - ABD , İngiltere

Tek bir kelime “Tenet” ile 3. Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir kargaşayı ve kaosu önlemeye çalışan bir ajan ve yavaş yavaş yeniden şekillendirdiği “zaman” kavramı. Zaman yolculuğundan farklı olarak zamanı “evirme” olarak tanımlanan bir yetenekle yine zamana karşı verilen bir mücadele.

6. Bonus: Harry Potter ve Ateş Kadehi

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Goblet of Fire

Süre: 157dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Mike Newell
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Pattinson'ın kariyerindeki ilk büyük rolüne yer vermemek olmaz. Genç bir Robert Pattinson'ı "Harry Potter" serisinin bu çok sevilen filminde izleyebilirsiniz.

Harry anlaşılmaz bir şekilde, prestijli Üçbüyücü Turnuvası’na katılmak üzere seçilmesinden mutlu olmalıdır. Ama bu heyecan verici uluslararası yarışma, Harry’yi Hogwarts’ın yanı sıra, Avrupa’daki iki rakip büyücülük okulunun da daha büyük ve deneyimli öğrencileriyle karşı karşıya getirecektir.