Netflix'te İzlemeniz Gereken Korku Filmleri!

Korku filmi sevenler için Netflix'in arşivini keşfediyoruz!

Netflix'in hem tüyler ürpertici korku filmi klasiklerinin, hem de son yıllarda büyük ilgi toplamış başarılı korku filmlerinin bulunduğu harika bir arşive sahip olduğunu biliyor muydunuz? "Korku Seansı"ndan "O Bölüm 2"ye pek çok iyi korku filmine evinizin konforundan ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler!

1. Yok Oluş

Orijinal İsmi: Annihilation

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog (Natalie Portman), bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

2. 39. Dosya

Orijinal İsmi: Case 39

Süre: 109dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Christian Alvart
Senarist: Ray Wright
Yapımı: 2009 - ABD , Kanada

Aile hizmetleri dairesi memuru Emily, pek çok şey görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğü sırada, 10 yaşındaki Lilith, onun en yeni ve en gizemli vakası haline gelir. Anne-babası Lilith’i öldürmeye çalıştığında, Emily’nin en çok korktuğu şey doğrulanmış olur. Emily, Lilith’i kurtarır ve uygun bir bakıcı aile denk gelene kadar onu yanına almaya karar verir. Esas dehşet de o zaman başlar.

3. Arınma Gecesi

Orijinal İsmi: The Purge

Süre: 86dk
Yönetmen: James DeMonaco
Senarist: James DeMonaco
Yapımı: 2013 - ABD , Fransa

Her yıl bir gece, sonuçlarına katlanmadan her türlü suçu işleyebilseydiniz ne yapardınız? Bir ailenin tek bir gecede yaşadıklarını ele alan spekülatif gerilim türündeki Arınma Gecesi (The Purge) filminde dört kişi, tehlikelerle dolu dış dünyan evlerine zorla girdiğinde ne kadar ileri gidecekleri konusunda sınanacaktır.   Suçun kol gezdiği ve hapishanelerin dolup taştığı Amerika'da hükümet, her yıl cinayet de dahil her türlü suç eyleminin yasal olmasına 12 saatliğine izin vermektedir.   Polis aranamaz. Hastaneler yardıma ara verir. Halkın, kendisini ceza yoluyla düzene koyduğu bir gecedir. Şiddetin ve suçun her yeri sardığı bu gecede bir aile, bir yabancı kapılarını çaldığında kim olacaklarının kararıyla mücadele edecektir. Yıllık Arınma Gecesi sırasında James Sandin'in (Ethan Hawke) güvenlikli evine davetsiz bir misafir zorla girdiğinde bir aileyi parçalamakla tehdit eden bir dizi olayı başlatır. Şimdi geceyi saklandıkları canavarlara dönüşmeden geçirmek James'e, karısı Mary'ye (Lena Headey) ve çocuklarına bağlıdır.  James DeMonaco (Assault on Precinct 13 ve The Negotiator'ın yazarı) tarafından yönetilen Arınma Gecesi filminin yapımcısı Blumhouse'dan Jason Blum (Paranormal Activity, Insidious, Sinister), Platinum Dunes’un ortaklarından Michael Bay, Brad Fuller ve Andrew Form (The Amityville Horror, The Texas Chainsaw Massacre) ile Sébastien Kurt Lemercier (Assault on Precinct 13)'dir.

4. Doktor Uyku

Orijinal İsmi: Doctor Sleep

Süre: 152dk
Tür: Fantastik , Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2019 - ABD

Film, bir Stanley Kubrick klasiği olan The Shining'in devamında gelişen olayları konu almaktadır. Filmde artık bir yetişkin olan Dan Torrence (Ewan McGregor), kendisiyle benzer güçlere sahip olan küçük bir kızla tanışır. Torrence, kızı The True Knot adında ölümsüzlüğe ulaşmak için çocukları avlayan bir kötüden korumaya çalışacaktır.

5. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

6. Korkunun Gölgesi

Orijinal İsmi: Under the Shadow

Süre: 84dk
Tür: Dram , Korku , Savaş
Yönetmen: Babak Anvari
Senarist: Babak Anvari
Yapımı: 2016 - İngiltere

80'li yıllarda, İslamcı devrim sonrası İran ve Irak arasındaki savaş sırasında, eski solcu tıp öğrencisi Shideh üniversiteye geri dönmeye çalışır ancak dekan tarafından engellenir. Kızgın Shideh evine döner ve kocası Dr. Iraj bir savaş bölgesinde görevlendirildiğinde, kızı Dorsa'yla birlikte eşinin ailesinin evine taşınmayı reddedip kendi evinde kalmayı tercih eder. Dorsa'nın sürekli ateşi vardır ve şeytani Djinn'lerden korkmaktadır. Shideh kızına bu efsaneyi nereden duyduğunu sorduğunda, kızın aşağı katta yaşayan arkadaşının bunu anlattığını öğrenir. Genç kadın komşusunu ziyaret eder ve oğluna Dorsa'ya korku hikayeleri anlatmamasını rica eder fakat çocuğun dilsiz olduğunu öğrenince büyük şaşkınlığa uğrar. Bir füze binalarına çarptığında, bütün komşular Tahran'ı terk etmeye karar verirler, ancak Shideh gittikçe rahatsızlanan Dorsa'yla bir yere kaçamaz, bu yüzden evinde kalır. Fakat evde şeytani bir varlığın da onlarla yaşadığını fark edince, kızını korumak için bir şeyler yapması gerektiğini anlar.

7. Güzelliğin Portresi

Orijinal İsmi: Güzelliğin Portresi

Süre: dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Umur Turagay
Yapımı: 2019 - Türkiye

Yıllardır babası ile görüşmeyen Nisan bir gün aldığı haber ile birlikte babasının evine döner. Yıllar önce laçtığı bu eve geri dönen Nisan, çok geçmden neden buradan kaçtığını da hatırlamaya başlar. Nisan artık kendisini ve sevdiklerin korumak adına evde yaşanan gizemli olayları çözmek zorundadır. 

8. Nefesini Tut

Orijinal İsmi: Don't Breathe

Süre: 89dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Fede Álvarez
Yapımı: 2016 - ABD

Kendisi ve kız kardeşi için daha iyi yaşam koşullarına kavuşmak isteyen Rocky (Jane Levy), erkek arkadaşı Money (Daniel Zovatto) ve bir başka arkadaşı Alex (Dylan Minnette) ile birlikte çok zengin, ancak gözleri görmeyen bir adamın evini soymaya karar verir. Bu işin çok kolay olacağını düşünmüşlerdir. Ancak fena halde yanılırlar, nitekim bu kör adam çok tehlikeli bir seri katildir ve eğer evden bir an önce kaçamazlarsa kurban koleksiyonuna onlar da eklenecektir.

9. O Bölüm 2

Orijinal İsmi: It: Chapter Two

Süre: 169dk
Tür: Korku
Yönetmen: Andy Muschietti
Senarist: Gary Dauberman
Yapımı: 2019 - ABD

İlk filmden, 27 yıl sonra şeytani palyaço Pennywise’ın kasabaya geri dönüşü sebebi ile; kahramanlarımız da çocukken söz verdikleri gibi kasabaya dönerler. 27 yıl sonra bir araya gelen ekipte, her bir karakterin oldukça değişmiş olması sebebiyle, birbirilerini tanımakta da zorlanacakları filmde; bambaşka hayatlar yaşayan eski dostlar yeniden birlikte mücadele etmeyi öğrenecekler.

10. Korku Seansı

Orijinal İsmi: The Conjuring

Süre: 112dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James Wan
Yapımı: 2013 - ABD

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Korku Seansı / The Conjuring”, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın nasıl dünyaca meşhur olduklarının korkutucu hikayesini anlatıyor; olaylar Ed ve Lorraine’in, karanlık bir varlık tarafından hayatları alt üst edilen bir ailenin çiflik evine çağırılmalarıyla başlıyor. Şeytani bir varlıkla yüzleşmeye zorlandıklarında, Warrenlar, kendilerini hayatlarının en korkunç vakasının içinde buluyorlar.“Korku Seansı / The Conjuring”in başrollerinde Academi Ödülü adayı Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor yer alıyor. Filmin yönetmeni ise James Wan.