Netflix'te İzlemeniz Gereken Hint filmleri!

Netflix'teki bu Hint filmlerini izlemiş miydiniz?

Oldukça etkileyici bir film endüstrisine sahip olan Hindistan; filmlerindeki müzikal yapıları, ilham verici hikayeleri ve kendine has tarzıyla ülkemizde de beğeniyle takip edilen filmler çıkarmaktadır. Netflix'ten erişebileceğiniz birbirinden eşsiz Hint filmlerini sizler için listeledik. Şimdiden iyi seyirler!

1. RRR

Orijinal İsmi: Ratham Ranam Roudhiram

Süre: 187dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: S.S. Rajamouli
Senarist: S.S. Rajamouli
Yapımı: 2022 - Hindistan

İngiliz Raj'a ve Haydarabad Nizam'ına karşı mücadelede etkili olan özgürlük savaşçıları Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem'in yaşamından yola çıkarak sinemaya konulan bir film.

2. Beyaz Kaplan

Orijinal İsmi: The White Tiger

Süre: 131dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ramin Bahrani
Senarist: Ramin Bahrani
Yapımı: 2021 - ABD , Hindistan

Film, yoksul köylüden modern Hindistan’da başarılı bir girişimciye dönüşen Balram Halwai’nin yükselişinin hikâyesini anlatıyor. Kurnaz ve hırslı Balram, Amerika’dan yeni dönmüş Hindistan sosyetesinden Ashok ve Madam Pinky’nin şöförü olur. Tam bir hizmetçi olarak eğitilen Balram, zengin sosyetik efendileri için vazgeçilmezdir. Ancak bir ihanet gecesinin ardından, her şeyi kaybetmenin eşiğine gelir ve bu eşitsizliklerle dolu sistemin içinde ayağa kalkarak yeni bir “efendi” olmak için mücadele verir.

3. Mutlu Yıllar

Orijinal İsmi: Happy New Year

Süre: 180dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Farah Khan
Senarist: Farah Khan
Yapımı: 2014 - Hindistan

Kaybeden bir ekip milyonların sevgisini kazanmak için şimdiye kadar yapılmamış en büyük elmas soygunu işine girerler.

4. Mimi

Orijinal İsmi: Mimi

Süre: 132dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Laxman Utekar
Yapımı: 2021 - Hindistan

Mimi , Hindistan’ın Rajasthan isimli küçük bir kasabasında, popüler bir dansçının (Kriti Sanon) rahmini para karşılığında çocuksuz bir Amerikalı çifte kiralamayı kabul etmesini ve taşıyıcı hamilelik sürecini konu ediniyor.

5. Azap Yolu

Orijinal İsmi: Agneepath

Süre: 174dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Karan Malhotra
Yapımı: 2012 - Hindistan

Vijay Chauhan'nın babasını asarak öldüren kötü ve sadist Kaancha'ya karşı intikam hikayesidir. Vijay bir tek babasının ölümünün intikamını almak için yetişmiştir.

6. Bazen Sevinç Bazen Hüzün

Orijinal İsmi: Kabhi Khushi Kabhie Gham

Süre: 209dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Karan Johar
Yapımı: 2001 - İngiltere , Hindistan

Hindistan’ın gelmiş geçmiş en fazla gişe yapmış filmi, bazı (komik ve göz yaşartıcı) sihirli anlara ve muhtemelen dünyanın en güzel ailesine sahip! İşadamı Yashovardhan Raichand ve onu çok seven karısı Nandini, ağırbaşlı ve sevgi dolu iki oğulları Rahul ve Rohan da dahil olmak üzere, hayatta insanın isteyebileceği hemen her şeye sahiptirler. Nandini iki oğlunu da çok sever, ama evlat edindikleri Rahul’la aralarında özel bir bağ vardır. Raichand’lar için hayat olaysız geçmektedir, ta ki Rahul hayat dolu Anjali’ye âşık olana kadar. Rahul, Anjali’nin orta sınıftan olmasını hiç tasvip etmeyen babasına karşı gelir. Annesi ne kadar telaşlanırsa telaşlansın, Rahul bu defa taviz vermez ve Anjali’yle evlenmek için evden ayrılır. İşte Rohan da o noktada devreye girer. Annesine her şeyi yoluna koyacağına ve Rahul’u eve getireceğine dair söz verir. Ama bu sözü tutmaya çalışırken, Anjali’nin güzel kızkardeşi Pooja’ya – ya da, Poo’ya –sırılsıklam âşık olur. Yashovardhan, Rahul’u affedecek midir? Rohan Rahul’u geri dönmeye ikna edebilecek midir? Raichand ailesi tekrar birleşebilecek midir?

7. Dilwale

Orijinal İsmi: Dilwale

Süre: 158dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Rohit Shetty
Senarist: Farhad-sajid
Yapımı: 2015 - Hindistan

Raj, bir mafya üyesidir. Bir gün düşman çeteden birisi onu takip ederken onların grubundan Meera adlı kız ile tanışır. Birbilerine aşık olurlar. Raj, Meera’nın rakip çetenin liderinin kızı olduğunu öğrenince işler daha da sarpa sarar. Birbirini çok seven iki çiftin aşkları, rakip çetelerde olmaları sebebiyle artık çok zor durumdadır. Herşeye rağmen birbirlerine olan sevgilerini koruyabilecekler midir?

8. Baaghi: Asi ve Aşık

Orijinal İsmi: Baaghi: A Rebel in Love

Süre: 134dk
Yönetmen: Sabir Khan
Senarist: Sanjeev Datta
Yapımı: 2016 - Hindistan , Tayland

Yetenekli bir dövüşçü olan Ronny (Tiger Shroff), söz dinlemez karakteri nedeniyle Kerala'daki bir dövüş sanatları eğitim merkezine akıllanması için gönderilir. Trende tanıştığı, yine kendisi gibi isyankar ve yetenekli Sia (Shraddha Kapoor) ile aralarında bir aşk başlar. Ancak şehrin her yerinde kuvvetli bağlantıları olan Raghav (Sudheer Babu) da Sia'dan hoşlanmıştır ve güzel kadını elde edebilmek için her şeyi yapacaktır.

9. Mumbai Günlükleri

Orijinal İsmi: Dhobi Ghat

Süre: 102dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kiran Rao
Senarist: Kiran Rao
Yapımı: 2010 - Hindistan

Mumbai'de farklı yaşam ve geçmişleri olan şans eseri hayatlarının kesiştiği 4 kişinin hikayesi olan bir film...Arun Yalnız bir ressam... Shai bankacı ve tutkulu bir fotoğrafçı...Munna aktör olmayı arzulayan bir çamaşırcı...Yasmin yeni evli kardeşi için video çeken bir karakter...Film Yasmin'in kardeşine yeni geldiği Mumbai'yi videoya alarak anlatması üzerine başlayıp, Ressam Arun'un yeni evine taşındıktan sonra da dolapta bulduğu üç video kaseti üzerine devam eden film .

10. Dil Dhadakne Do

Orijinal İsmi: Dil Dhadakne Do

Süre: 170dk
Tür: Aile , Dram , Romantik
Yönetmen: Zoya Akhtar
Senarist: Zoya Akhtar , Reema Kagti
Yapımı: 2015 - Hindistan

Kamal Mehra, iflasın eşiğindeki bir şirketin sahibi olan iş kadınıdır. Eşi Neelam ve iki çocuğuyla problemleri vardır. Çocuklardan Ayesha, başarılı bir iş kadınıdır ama mutsuz bir evliliği sürdürmektedir. Mehra ailesi, anne ve babanın 30. evlilik yıldönümlerini kutladıkları 10 günlük bir gemi yolculuğu tatilinde, Akdeniz sularında ilerlerken hayatlarının yönü ve birbirlerine olan sevgileri hakkında düşünüp taşınmak zorundadır.