“Hızlı ve Öfkeli” Sevenleri Mutlu Edecek 10 Film!

"Hızlı ve Öfkeli 10" (Fast X) bu cuma vizyona giriyor!

"Hızlı ve Öfkeli 10" serisi ilk filminden bu yana kendisine sadık bir hayran kitlesi edindi. Soluk kesen kovalamacalar ve yarışlarla aksiyon severleri oldukça mutlu etti. Biz de yeni filminin vizyona giriyor olması şerefine "Hızlı ve Öfkeli" hayranlarının hoşuna gidebilecek birbirinden güzel 10 filmi derledik. Hızın ve temponun hiç düşmediği bu filmlere mutlaka göz atın.

Şimdiden keyifli seyirler!

1. Tetikçinin Gecesi

Orijinal İsmi: Collateral

Süre: 120dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Michael Mann
Yapımı: 2004 - ABD

Los Angeles şehrinde zamana karşı gerçekleşen bir ölüm-kalım kovalamacasını konu alıyor. Tam bir keşmekeşin hüküm sürdüğü bu büyük şehirde yıllardır taksi şoförlüğü yapan Max'in sıradan yaşamı, bir gece arabasına aldığı Vincent adlı garip bir adamla tanışmasıyla tahmin edemeyeceği ölçüde değişir. Vincent, uyuşturucu mafyasına karşı açılacak bir davada tanıklık yapacak kişileri öldürmek için şehre gelmiş bir kiralık katildir ve Max'ı rehin alarrak özel şoförü gibi kullanmaya başlar. FBI'ın Vincent'ın peşine düşmesiyle, şehirde büyük bir kovalamaca başlar.

2. Taşıyıcı

Orijinal İsmi: The Transporter

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Corey Yuen
Yapımı: 2002 - ABD , Fransa

Frank yaptığı işin en iyisidir, tehlikeli ve yasadışı maddeleri hiçbir soru sormadan bir noktadan diğerine taşır. Ancak en son sevkiyatında, uluslararası esir tüccarlarının kaçırdığı güzel bir kadın, onun taşıma planlarında ölümcül problemler çıkmasına neden olur. Artık Frank değerli kargosunu ve kendi hayatını kurtarmak için durmak bilmeyen, hareket dolu bir savaşa girmelidir.

3. Hız Tuzağı

Orijinal İsmi: Speed

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Macera , Suç
Yönetmen: Jan de Bont
Senarist: Graham Yost
Yapımı: 1994 - ABD

Howard fidye istemek için bombalı saldırılar düzenleyen polis tarafından aranılan bir suçludur.Bir otobüse yerleştirdiği özel bombayla yine fidye istemektedir.Genç bir polis memuru olan Jack hızı 80 km altına düşerse içinde bomba patlayacak olan otobüsün içindekileri kurtarmakla görevlendirilmiştir..Ona yardım edecek olan kişiyse otobüs şöförünün yerine geçmek zorunda kalan ve ehliyeti aşırı hız nedeniyle alınmış olan Annie'dir.

4. Sürücü

Orijinal İsmi: Drive

Süre: 100dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yapımı: 2011 - ABD

Dublörlük yapan ve üst düzey araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir sürücünün yaşamını anlatıyor. Sürücünün yaşamı, komşusu Irene'nin hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hal alır. Bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir.

5. Asfaltın Kralları

Orijinal İsmi: Ford v. Ferrari

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2019 - ABD

Film, 1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ile spor otomobil yarış mühendisi ve sürücüsü Ken Miles’ın başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye koyulurlar. 

6. Tam Gaz

Orijinal İsmi: Baby Driver

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Çocuksu görüntüsüne rağmen müthiş araba kullanma yeteneklerine sahip Baby, çok büyük soygunlar organize eden Doc için, soyguncuları olay yerinden götüren kaçış şoförü olarak çalışmaktadır. Bu konudaki müthiş yeteneklerini birlikte çalıştığı herkese zamanla kabul ettirmektedir. Az konuşan, herkesle mesafesini koruyan ve sürekli müzik dinleyen Baby, güzel garson Debora ile tanışıp ona aşık olduğında, hayatını suç dünyasından uzak bir şekilde sürdürmenin gerçekten mutlu olabilmesi için gerekli olduğunu fark edecektir.

7. Zafere Hücum

Orijinal İsmi: Rush

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Peter Morgan
Yapımı: 2013 - Almanya , ABD , İngiltere

Epik aksiyon/dram filminde, karizmatik İngiliz James Hunt’ı ve disiplinli Avusturyalı Niki Lauda’yı takip ediyoruz. Grand Prix yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı özetliyor. Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen "Rush" dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin (Hunt ve Lauda’nın) heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

8. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası çorak bir arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum ve psikotik bir inanan, Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

9. Yıldırım Günleri

Orijinal İsmi: Days Of Thunder

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Tony Scott
Senarist: Tom Cruise , Robert Towne
Yapımı: 1990 - ABD

Cole Trickle Nascar yarışlarının zor dünyasına girer. Heyecanlı ve sinirlerine hakim olamayan Cole, bir gün sağlık sorunları yüzünden doktora gider ve Claire Lewicki'ye aşık olur.

10. 60 Saniye

Orijinal İsmi: Gone in Sixty Seconds

Süre: 118dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Dominic Sena
Yapımı: 2000 - ABD

Filmde Memphis Raines eski bir araba hırsızıdır. Ama hayat onu tekrar araba çalmaya itmektedir. Yine bir araba hırsızı olan kardeşi Kip bir iş almış ve bu işi başaramamıştır. İşveren Raymond Calitri acımasız birisidir. Kip'i öldürmekle tehdit eder. Kip'i kurtarmanın tek yolu bir gecede 50 ekzotik araba çalmaktır. Memphis eski arkadaşlarını bulur ve işe koyulur.