Amazon Prime'da İzleyebileceğiniz En İyi Filmler!

Amazon Prime'da izleyebileceğiniz en iyi filmlere gelin birlikte bakalım!

Amazon Prime'ın kütüphanesinden pek çok kült filme ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? "Aşk ve Gurur" gibi mutlaka izlenmesi gereken romantik film klasiklerinden son yılların en çok ses getiren korku filmlerinden "Kapan"a kadar hep izlemek isteyip bir türlü fırsat bulamadığınız, ya da tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz en iyi filmler burada!

1. Uğur Böceği

Orijinal İsmi: Lady Bird

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2017 - ABD

Sacramento'da yaşayan, kendine 'Uğur Böceği' adını takmış liseli Christine McPherson (Saoirse Ronan) lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik, hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la (Laurie Metcalf) yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.

2. Aşk ve Gurur

Orijinal İsmi: Pride And Prejudice

Süre: 127dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joe Wright
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere , Fransa

18.yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere'de beş kız kardeş olan Bennet'lar - Elizabeth veya Lizzie, Jane, Lydia, Mary ve Kitty, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.

3. Amerikan Sapığı

Orijinal İsmi: American Psycho

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Mary Harron
Yapımı: 2000 - ABD , Kanada

Babasının Wall Street'teki şirketinde çalışan Patrick Bateman, genç ve iyi görünümlü bir adamdır. Dışardan bakıldığında normal biridir Bateman, fakat gerçekte amaçsızca insan öldürmekte, kadın vücutlarından aldığı parçaları evinde biriktirmektedir.

4. Kelebekler

Orijinal İsmi: Kelebekler

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Senarist: Tolga Karaçelik
Yapımı: 2018 - Türkiye

Birbirlerinden uzakta yaşayan ve birbirlerini pek tanımayan üç kardeş, astronot Cemal (Tolga Tekin), aktör Kenan (Bartu Küçükçağlayan) ve öğretmen Suzan (Tuğçe Altuğ), 30 yıldır görüşmedikleri babalarından gelen telefonun ardından köylerinde yeniden bir araya gelirler. Geldiklerinde babalarının öldüğünü ve köye kelebeklerin geldiği dönemde gömülmek istediğini vasiyet etmiştir. Bir süre daha köyde durmak zorunda kalan kardeşler, bu sürede hem birbirlerini hem de babalarını daha iyi tanımaya çalışacaklardır. Kelebekler filmi, 2018 Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması kategorisinde Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı. Türkiye'de ilk olarak 30 Mart 2018'de gösterime giren film, 3 Ağustos'ta yeniden izleyicilerle buluştu.

5. Jason Bourne

Orijinal İsmi: Jason Bourne

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Paul Greengrass
Yapımı: 2016 - ABD , Çin

Bourne serisinin 5. filminde CIA'in eski ajanı Jason Bourne (Matt Damon) yeniden ortaya çıkıyor. Onu yakalamak üzere yeni bir program geliştirilmişken Bourne geçmişinde saklı kalmış sırları araştıracaktır.

6. Masumiyetin İntiharı

Orijinal İsmi: The Virgin Suicides

Süre: 97dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 1999 - ABD

Bir grup çocuk, komşuları olan 5 kızla dostlukları sayesinde hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfederler.

7. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

8. Bir Rüya İçin Ağıt

Orijinal İsmi: Requiem For A Dream

Süre: 102dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Darren Aronofsky
Yapımı: 2000 - ABD

Sara Goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. Oğlu Harry ise kız arkadaşı Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. Sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. Ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. Diğer yandan Harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. Bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.

9. Parçalanmış

Orijinal İsmi: Split

Süre: 117dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2016 - ABD

Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher (Betty Buckley), Kevin (James McAvoy) adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Ancak henüz tamamen ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki, meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. Bu dizginlemesi zor gücün etkisiyle Kevin, 3 genç kızı kaçırıp yaşadığı yerde alıkoyar. Hırslı ve kararlı Casey'nin (Anya Taylor-Joy) önderliğinde gençler hayatta kalabilmek için, Kevin içindeki şeytani güce tamamen boyun eğmeden önce oradan kaçmak zorundadırlar.

10. Kapan

Orijinal İsmi: Get Out

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Jordan Peele
Senarist: Jordan Peele
Yapımı: 2017 - ABD

Genç siyahi adam Chris (Daniel Kaluuya), beya kız arkadaşı Rose'la (Allison Williams) birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahiler, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyahi, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.