En Çok İzlenen Disney Plus Filmleri!

Disney Plus, Türkiye'deki ilk yılını geride bıraktı!

Türkiye pazarına girmesi uzunca süre heyecanla beklenen Disney Plus, ülkemideki ilk yılını geride bıraktı bile. Zengin kütüphanesi ve yerli orijinal yapımları ile oldukça dikkat çeken Disney Plus, izleyicilerden de büyük ilgili gördü. Bu yerli yapımlardan "Recep İvedik 7" tüm yılın da en çok izlenen Disney Plus filmi olmayı başardı. İşte karşınızda son bir yılda Disney Plus platformumda en çok izlenen filmler!

1. Recep İvedik 7

Şehir hayatı ve ekonomik şartlarda bunalan Recep İvedik, en yakın arkadaşı Nurullah ile birlikte babaannesinden kendisine miras kalan köy evine gider. Köy hayatının tadını çıkarmayı umarken, köye ve civar ormanlara zarar verecek büyük bir projenin varlığını öğrenir. Böylece Recep, köylülerle bir olarak bu projeye karşı durur ve yeni bir maceraya atılır.

2019 senesinde "Recep İvedik 6"da kalan serinin 2022 Mart'ında Şahan Gökbakar'ın verdiği müjdeyle birlikte yedinci filminin geleceği anlaşılmıştı. "Recep İvedik 5" ve "Recep İvedik 4" halen sinemalarda en çok izlenen ilk 2 film olma özelliğini devam ettiriyor. Fakat yeni film, sinemadan elini çekerek Disney Plus platformunda yayınlandı.

2. Bursa Bülbülü

Orijinal İsmi: Bursa Bülbülü

Süre: 121dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Hakan Algül
Senarist: Ata Demirer
Yapımı: 2022 - Türkiye

Bir kaset çıkarmanın hayalini kuran Cengiz, Bursa'da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Fakat Taşkın ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir yola girer. Cengiz, Taşkın'ın kendisine kaset yapmada yardımcı olacağına inanaır. Bu sebeple de ağabeyinden borç alır. Ancak Cengiz bu süreçte kendisini, Taşkın ve Taşkın'ın kardeşi Arzu ile birlikte bir dizi talihsiz olayın içinde bulur.

3. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.

4. The Menu

Orijinal İsmi: The Menu

Süre: 107dk
Tür: Gerilim , Komedi , Korku
Yönetmen: Mark Mylod
Senarist: Seth Reiss , Will Tracy
Yapımı: 2022 - ABD

Genç bir çift, şefinin bazı şok edici sürprizlerle dolu zengin bir menü hazırladığı seçkin bir restoranda yemek yemek için uzak bir adaya gider.

5. Avatar

Orijinal İsmi: Avatar

Süre: 162dk
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

Film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor. Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na’vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora’ya gönderilirler. Botanist  Dr Grace Augustine (Sigourney Weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış Jake’in bedenlerinin Avatar’I yaratılacak ve böylece Jake’e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. Na’vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur. Yabancısı olduğumuz bu yeni dünyaya Jake Sully isimli, tekerlekli sandalye mahkum kalmış bir gazinin gözünden bakıyoruz. Fonksiyonlarını kaybeden bedenine rağmen içinde halen savaşçı bir ruh barındıran Jake, dünyanın enerji krizini çözmeye yetecek kaynaklara sahip olan ve bu kaynakları araştırmak üzere bir birliğin çalıştığı Pandora isimli gezegene ışık yılı yolculuğu yaparak asker olarak gönderilir. Pandora’daki atmosfer toksik olduğu için Avatar isimli program oluşturulur; bu programa göre insan “operatörleri”nin bilinçleri avatar isimli uzaktan kontrol edilebilen ve öldürücü etkisi olan hava koşullarında yaşam sürdürebilmeyi sağlayan biyolojik bedene bağlanır. Bu avatarlar insan DNA’sı ile Pandora’nın yerel halkı Na’vilerin genlerinin birleştirilmesiyle oluşur. Jake kendi avatarında yeniden doğduğu halde yürüme yetisini de geri kazanır. Gezegendeki değerli enerji kaynaklarını elde etmelerine mani olarak görülen Na’vi halkının arasına sızmakla görevlendirilir. Fakat güzel bir dişi Na’vi olan Neytiri, Jake’in hayatını kurtarır ve bu her şeyi değiştirir.

6. Black Panther: Yaşasın Wakanda

Orijinal İsmi: Black Panther: Wakanda Forever

Süre: 162dk
Yönetmen: Ryan Coogler
Yapımı: 2022 - ABD

Film, Kral T'Challa'nın ölümünün yasını tutan Kraliçe Ramonda, Shuri, Okoye gibi Wakandalıların bir yandan ülkeleri için ortaya çıkan yeni tehlikelere karşı mücadelelerini merkezine alıyor.

Kraliçe Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye ve Dora Milaje, Kral T'Challa'nın ölümünün ardından uluslarını, onlara müdahale etmek isteyen dünya güçlerinden korumak için ellerinden geleni yapmaya hazırdır. Wakanda halkı, hayatlarının bir sonraki bölümünü kucaklamak için çabalarken kahramanlar, War Dog Nakia ve Everett Ross'un yardımıyla bir araya gelecek ve Wakanda krallığı için yeni bir yol çizeceklerdir.

7. Prey

Orijinal İsmi: Prey

Süre: 100dk
Yönetmen: Dan Trachtenberg
Senarist: Patrick Aison
Yapımı: 2022 - ABD

300 yıl önce Comanche topraklarında geçen filmde yetenekli savaşçı Naru, kabilesini oldukça gelişmiş bir uzaylı avcıya karşı korumaya çalışıyor.

8. Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında

Orijinal İsmi: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Süre: 128dk
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Michael Waldron
Yapımı: 2022 - ABD

Doktor Strange”in devam filmi olan "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında", "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok"taki olayların sonrasındaki bir zamanda geçecek. Filmde çoklu evrenlerle ilgili daha çok şey öğreneceğiz. 

9. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Orijinal İsmi: Thor: Love and Thunder

Süre: 120dk
Yönetmen: Taika Waititi
Yapımı: 2022 - ABD

Filmde Thor kendisi için eşsiz bir yolculuğa çıkıyor; iç huzur yolculuğuna. Ancak tanrıların yok edilmesini isteyen galaktik katil  Gorr the God Butcher'ın ortaya çıkması emekkliliğini bölüyor. Karşılaştığı bu tehditle mücadele etmek için Thor, Kral Valkyrie, Korg ve şaşırtıcı bir şekilde çekici Mjolnir'i “Güçlü Thor” olarak kullanan eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına ihtiyaç duyuyor. Birlikte, Gorr the God Butcher’ın intikamının gizemini çözmek ve çok geç olmadan onu durdurmak için kozmik bir maceraya atılıyorlar.

10. Yılbaşı Gecesi

Film, bir araya gelmemesi gereken bir grup insanın birlikte geçirdiği bir yılbaşı gecesine odaklanıyor.