Mutlaka İzlemeniz Gereken Meryl Streep Filmleri!

Usta oyuncu Meryl Streep bugün 74 yaşında!

Çağımızın en iyi oyuncuları arasında gösterilen Meryl Streep'in bugün doğum günü! Her performansı ile seyircileri büyüleyen Streep, 50 yılı aşan kariyerine 21 Oscar adaylığı ve de 3 tane Oscar Ödülü sığdırdı. Oyuncu bu sayılarla Oscar'a en çok aday gösterilen kadın oyuncu unvanını da elinde tutuyor. Streep, "Kramer Kramer'e Karşı", "Sophie'nin Seçimi", "Saatler" ve daha nice filmdeki vurucu performanslarıyla sinemanın efsaneleri arasında yer alıyor. Biz de bugünün şerefine oyuncunu en sevdiğimiz 10 filmini derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız. 

Keyifli seyirler!

1. Sophie'nin Seçimi

Orijinal İsmi: Sophie's Choice

Süre: 151dk
Tür: Dram , Romantik , Savaş
Yönetmen: Alan J. Pakula
Senarist: Alan J. Pakula
Yapımı: 1982 - ABD , İngiltere

Sophie’nin hikayesi, genç bir yazar olan Stingo’nun ağzından anlatılıyor. Yeni geldiği Brooklyn’de, Polonya’lı Yahudi Sophie Zawistowski ve sevgilisi Nathan Landau ile arkadaş olan Stingo, tutkulu ama bir o kadar da sorunlu bir aşk yaşayan çiftin ilişkisine tanıklık etmeye başlar. Sophie sürekli olarak kabuslar ve rahatsız edici hayaller görürken, sevgilisi Nathan da soykırım takıntısı yüzünden şizofreniye varan şiddetli krizler geçirmektedir. Stingo, kadının koluna damgalanmış numarayı görünce Auschwitz’de yaşadıklarını öğrenmek ister. Sophie hikayesini anlatmaya başladıkça, çiftin yaşadıkları sorunların kaynağı da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlar: Sophie, kampta Naziler tarafından hayatı boyunca kendisinde derin yaralar bırakacak bir karar almaya zorlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı’nı Yahudi kampları ve bir annenin çaresizliği üzerinden anlatani, savaş sonrası oluşan paranoyalara da çarpıcı bir biçimde yaklaşıyor..

2. Kramer Kramer'e Karşı

Orijinal İsmi: Kramer Vs. Kramer

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Robert Benton
Senarist: Robert Benton
Yapımı: 1979 - ABD

Ted Kramer, işine son derece bağlı bir babadır ve bir gece eve geç döndüğünde, karısı Joanna onu terk etmek üzere olduğunu söyler. Kocasından ayrılıp, kendisini bulmaya çalışacaktır. Altı yaşındaki oğullarını da bakması için ona bırakacaktır. Bir taraftan işini sürdürmeye çalışan Ted diğer yandan da, pek az babanın bildiği kadarıyla, oğlunu tanımaya çalışmaktadır. Ona yemekler pişirmekte, parka gezmeye götürmekte ve onun her ihtiyacı ile korkularını anlamaya çalışmaktadır.

3. Şüphe

Orijinal İsmi: Doubt

Süre: 104dk
Tür: Dram
Yapımı: 2008 - ABD

1964 yılındayız. Bronx’taki St. Nicholas kilisesi… Karizmatik Rahip Flynn, korkunun ve disiplinin gücüne yürekten inanan Rahibe Aloysius Beauvier’in ateşli bir şekilde savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba göstermektedir. Ülkenin politik iklimindeki değişim rüzgarlarının kilise camiasını da etki altına almasıyla okula ilk kez Donald Miller adlı siyah bir öğrenci kabul edilmiştir. Geleceğe umutla bakan genç ve masum rahibe James, Peder Flynn ile ilgili bir şüphesini Rahibe Aloysius ile paylaşarak Peder Flynn’ın Donald’a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğini anlatır. Bu iddia ve suçlama üzerine harekete geçen Rahibe Aloysius, gerçeği ortaya çıkartmak ve Peder Flynn’ı okuldan attırmak için büyük bir mücadele başlatır. Rahibe Aloysius artık Peder Flynn’a karşı müthiş bir irade savaşına kilitlenmiştir. Bu mücadelenin hem kilise hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.

4. Saatler

Orijinal İsmi: The Hours

Süre: 114dk
Tür: Dram
Yönetmen: Stephen Daldry
Yapımı: 2002 - ABD , İngiltere

Her kadın, diğerine bir zincirin halkaları gibi eklenirken, bir edebiyat eserinin gücü, hayatlarını karşı konulamaz şekilde değiştiriyor. Birinci kadın, Virginia Woolf, Londra’nın varoşlarında bir yandan depresyonla savaşırken, bir yandan da ilk romanı olan Mrs. Dalloway’i yazıyor. Bundan 20 yıl kadar sonra, II. Dünya savaşının sonunda Los Angeles’ta yaşayan bir ev kadını olan Laura Brown, Mrs. Dalloway’i okuyor ve bunun içindeki devrimci ruhtan aldığı ilhamla yaşamında büyük bir değişiklik yapma kararı alıyor. Ve günümüz New York’unda yaşayan, Woolf’un Mrs. Dalloway’inin modern bir versiyonunu olan Clarissa Vaugan, kendisiyle eski sevgilisi Richard için sonun ne olacağını tahmin etmeye çalışıyor. Üçünün hikayesi bir araya geliyor ve sonunda şaşırtıcı bir tanışma gerçekleşiyor.

5. 50 Cesur Kemancı

Orijinal İsmi: Music Of The Heart

Süre: 124dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Wes Craven
Senarist: Pamela Gray
Yapımı: 1999 - ABD

Korku/gerilim sinemasının modern üstadlarından Wes Craven'dan, filmografisini takip edenler açısından 'şok edici' bir yapım. Zira bu film bir drama. Genç müzik öğretmeni Roberta Harlem'deki fakir çocuklara müziğin güzelliklerini ve viyolin çalmayı öğretmeyi amaçlayan idealist bir kadın. Mücadelesi sırasında elinde ne varsa kaybeden Roberta, tutkuyla inandığı müzik sayesinde inanılmaz olaylar yaşıyor.

6. Benim Afrikam

Orijinal İsmi: Out Of Africa

Süre: 161dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Sydney Pollack
Senarist: Errol Trzebinski
Yapımı: 1985 - ABD

Afrika'da büyük bir çiftliği olan Karen Blixen'ın hayatı; çıkar evliliği yaptığı kocası Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer) ve gerçek aşkı Denys arasında; çiftliği yönetme, yerlileri eğitme, savaş ve kocasından cinsel hastalık kapmasıyla geçiyor.

7. Şeytan Marka Giyer

Orijinal İsmi: The Devil Wears Prada

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: David Frankel
Yapımı: 2006 - ABD

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir New York'lu olan Andy Sachs için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

8. Demir Leydi

Orijinal İsmi: The Iron Lady

Süre: 105dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Yapımı: 2011 - İngiltere , Fransa

Birleşik Krallık'ın eski başbakanı Margaret Thatcher'ın, güç için ödediği bedele odaklanarak yaşamını anlatan film.

9. The Post

Orijinal İsmi: The Post

Süre: 116dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Liz Hannah , Josh Singer
Yapımı: 2017 - ABD , Hindistan

10. Ölüm Kadına Yakışır

Orijinal İsmi: Death Becomes Her

Süre: 103dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1992 - ABD

Ernest'la evli olan Helen, arkadaşı Madeline yüzünden cehennem hayatı yaşıyor. Madeline, ondan daha güzel, daha zengindir. Ernest, Helen'i bırakıp Madeline'la yaşamaya başlıyor. Madeline'dan öç almak isteyen Helen, yaşlanmaya karşı bir ilaç buluyor. Sırrını öğrenen Madeline da bu ilacı alıyor ve ikisi Ernest için amansız bir savaşa giriyorlar. Ancak bu ilaçla birlikte ölümsüzleşen iki kadın için hayat artık aynı olmayacaktır.