MUBI'de İzleyebileceğiniz En İyi İran Filmleri

MUBI'de şu an gösterimde olan bu İran filmlerini mutlaka izleyin!

Bu listede İran sinemasının mücadeleci ruhunu başarıyla temsil eden dört filme yer verdik. 2010'da gerçekleşen "Yeşil Devrim"i anlatan "The Green Wave"den 2022 yapımı "Leyla'nın Kardeşleri"ne birbirinden başarılı bu dört İran filmini mutlaka izlenecekler listenize ekleyin.

Şimdiden iyi seyirler! 

1. Leyla'nın Kardeşleri

Orijinal İsmi: Leila's Brothers

Süre: 170dk
Tür: Dram
Yönetmen: Saeed Roustayi
Senarist: Saeed Roustayi
Yapımı: 2022 - İran

40 yaşındaki Leila, tüm hayatını anne babasına ve dört erkek kardeşine bakmaya adamıştır. İran'a yönelik yaptırımlar karşısında sürekli tartışan ve çeşitli borçların baskısı altında olan bir ailede büyümüştür. Erkek kardeşleri geçimini sağlamaya çalışırken Leila bu durumdan kurtulmak için bir plan yapar.

2. Yola Devam

Orijinal İsmi: Jaddeh Khaki

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Panah Panahi
Senarist: Panah Panahi
Yapımı: 2021 - İran

Film, engebeli bir arazide bir yolculuğa çıkan, hasta köpeğe telaşlanan ve birbirlerinin sinirlerini bozan kaotik, hassas bir aileyi konu alıyor. Oldukça gürültülü bu ailenin sadece gizemli büyük oğlu sessizdir.

3. Beyaz İnek İçin Şarkı

Orijinal İsmi: Ghasideyeh gave sefid

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yapımı: 2020 - Fransa , İran

Kocası Babak'ın idam edildiği suçtan haksız yere suçlandığını öğrenen Mina'nın hayatı alt üst olur. Bürokrasi, adaletin başarısızlığından dolayı özür diler ve maddi tazminat beklentisini elinde tutar. Mina, sağır kızının hatırına, bir özsaygı göstergesi olarak sinizmin damgasını vurduğu bir aygıta karşı savaşır; bir özür talep eder. Tam parası tükenip evini kaybederken, Reza adında bir yabancı ortaya çıkar. Babak'a şimdi ödemek istediği bir borcu olduğunu iddia eder.

4. The Green Wave

Süre: 80dk
Yönetmen: Ali Samadi Ahadi
Yapımı: 2010 - Almanya , İran

2010 yılında İran'da gerçekleşen "Yeşil Devrim"i konu alan bir belgesel.