Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken Fantastik Diziler!

Amazon Prime'ın fantastik dizilerini kaçırmamalısınız!

Amazon Prime, en ilgi çekici fantastik dizilere sahip platformlar arasında. Geçen senenin çok ses getiren "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri"nden Doctor Who'nun 10. doktoru David Tennant 'ını göreceğimiz çılgın dizi "Good Omens"a Amazon Prime'da izlemeniz gereken 10 fantastik dizi bu listede!

1. Carnival Row

Orijinal İsmi: Carnival Row

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Suç
Yapımı: 2019 - ABD

Gizemli bir fantastik kurgu üzerine kurulu olan “Carnival Row” Victorian bir dünyada yaşamaya çalışan mitolojik yaratıkların hayatlarını konu ediniyor. İnsanlardan korktukları için, aşık olmaları,uçmaları ve özgürce yaşamaları yasaklanan mitolojik yaratıkların hikayelerini izleyeceğimiz dizinin başrollerini ise Rycroft Philostrate karakteri ile Orlando Bloom ve Vignette Stonemoss karakteri ile Cara Delevingne paylaşıyor.

2. Biraz Sihir Gerek

Kelly ve en yakın iki dostu gizemli bir yemek kitabı bulurlar ve kitaptaki tariflerin hiç de sıradan olmadığını, sihirli olduğunu keşfederler. Kelly'nin büyükannesini güçlü bir lanetten kurtarmak için tarifleri kullanınca bu gizeme dair daha çok ipucuyla karşılaşırlar ve her bir tarifin ağır bir bedeli olduğunu öğrenirler. Daha büyük sırlar da ortaya çıkabilir, sadece biraz sihir gerek!

3. American Gods

Orijinal İsmi: American Gods

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2017 - ABD

Shadow’un geçmişi bela ve hareketli olaylarla doludur. Fakat şimdi eşi ile birlikte beladan uzak daha sakin ve huzurlu bir hayat istemektedir. Eşinin bir kazada feci şekilde öldürüldüğünü öğrendiğinde ise eski hayatına geri dönmek zorunda kalır. Eşinin cenazesi için evine dönerken, korkunç bir fırtına sırasında uçakta yanında oturan garip bir adamla tanışır. Bu adam kendini Bay Wednesday olarak tanıtır ve Shadow hakkında mümkün olandan daha fazla bilgiye sahiptir. Shadow’u daha büyük fırtınanın geleceği hakkında uyarır ve bu noktadan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

4. Zaman Çarkı

Orijinal İsmi: The Wheel of Time

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Uta Briesewitz
Senarist: Rafe lee Judkins
Yapımı: 2021 - ABD

Sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasından geçen Moiraine adında bir kadının yolu beş genç erkek ve kadınla kesişir. Bu, dünya çapında tehlikeli bir yolculuğa yol açar. Robert Jordan'ın kitap serisinden uyarlanmıştır.

5. Good Omens

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide, cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı "Good Omens" romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda Michael Sheen, David Tennant, Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

6. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler. Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

7. The Legend of Vox Machina

Krallık kötülük tarafından tehdit edildiğinde, ekip ekip adaleti geri getirebilecek tek kişinin kendileri olduğunu anlar.

8. Grifon

Fantastik türdeki çok satan kitaptan uyarlanan dizide dışlanmış Mark (Jeremias Meyer), insanlığı Grifon'un pençelerinden kurtarmak için ailesinin karanlık mirasıyla yüzleşmelidir. Sonrasında ise Kara Kule'nin paralel dünyasında ölümcül bir savaşa girmesi gerekmektedir.

9. Smallville

Orijinal İsmi: Smallville

Süre: 43dk
Yönetmen: Joe Davola
Senarist: Alfred Gough
Yapımı: 2001 - ABD

Smallville'de yaşayan Martha ve Jonathan Kent çiftinin hiç çocukları olmamıştır. Bir gün, bu küçük kasabayı bir meteor yağmuru vurur ve kasabanın geleceğini bir daha asla eskisi gibi olmayacak şekilde değiştirir. Kent çifti meteorların düştüğü yerlerden birinde bir uzay gemisi ve küçük bir bebek bulurlar. Adını Clark koydukları bu gizemli çocuk, çiftin yıllarca bekledikleri mucize olacaktır. Uzay gemisini çiftlikte saklayıp Clark'ı evlat edinirler. Bu sırada kasabanın her yerine irili ufaklı taşlar saçılmış, bazı kasabalıların ölmesine sebep olmuştur. Çoğu yere saçılan ve yeşil bir ışıltı yayan gizemli taşlar ise onlara maruz kalanlarda tuhaf değişimlere yol açmaktadır. Asıl gizemli olaylar Clark'ın büyüyüp de gizli yeteneklerini tek tek keşfetmesiyle yaşanacaktır. Zira Smallville'de bir efsane doğmaktadır.

10. Kene

Orijinal İsmi: The Tick

Süre: 30dk
Yönetmen: Hank Tucker
Yapımı: 2016 - ABD

Yıllardır süper kahramanların yaşadığı bir dünyada, kafadan kontak ve sıfır güçlere sahip bir muhasebeci şehre uzun süredir küresel bir süper kötü adamın olduğunun fark eder. bunu ortaya çıkartmaya çalışırken garip bir mavi süper kahramanla tanışır.